Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Hebban 1000 | De 25 mooiste boeken van Victoria Borsch

Hebban is op zoek naar de duizend mooiste Nederlandstalige boeken aller tijden. Lezers kunnen hun persoonlijke top 25 samenstellen met de mooiste boeken die ze ooit hebben gelezen. Op basis van al deze persoonlijke favorieten wordt in september de eerste Hebban 1000 gepubliceerd. Vandaag de top 25 van Victoria Borsch, boekverkoper bij Van der Plas in Amsterdam-Noord én lid van Hebbans Hot or Not boekverkoperspanel.

Victoria Borsch kwam na haar studie Oude Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam min of meer toevallig in het boekenvak terecht. Eerst als verkoper, later als winkelmanager. Inmiddels is zij al twintig jaar werkzaam bij Boekhandel Van der Plas in Amsterdam-Noord, een middelgrote, algemene boekhandel met een gevarieerd assortiment, die al sinds 1970 op het Buikslotermeerplein gevestigd is. Victoria houdt daarnaast wekelijks de website www.lezeninnoord.nl bij. Voor deze site schrijft zij niet alleen de nieuwsitems, maar ook boekenreviews. Zelf leest ze het liefst Nederlandse literatuur en literaire non-fictie. In 2015 behaalde Victoria het diploma Boekondernemer van de Toekomst.

Mijn 25 mooiste boeken...

'Zoals je ziet ben ik een fervent lezer van literaire non-fictie, of anders romans met autobiografische elementen erin. Ik hou ervan als er klaarblijkelijk veel research heeft plaatsgevonden voor het tot stand komen van een boek. Het mooiste als een schrijver bij toeval stuit op een opmerkelijk gegeven, daar verder in gaat spitten en dan op iets opzienbarends stuit. Ik heb in deze top 25 alleen oorspronkelijk Nederlandstalige boeken opgenomen die niet langer dan 10 à 15 jaar geleden zijn verschenen, anders werd het voor mij echt te moeilijk om te kiezen...'

Victoria Borsch

Mijn nummer 1

'Sonny Boy van Annejet van der Zijl. Een prachtig, bijzonder en ontroerend verhaal. Wat mij vooral aangrijpt in dit boek is het feit dat Annejet van der Zijl eigenlijk doet wat de hoofdpersoon uit het boek nooit gelukt is: zijn levensverhaal opschrijven. Daarbij ontdekt ze cruciale informatie, waarvan ik me kan voorstellen dat het voor de in 2015 overleden Waldemar Nods (Sonny Boy) en zijn familie enorm belangrijk is geweest dat ze hiervan op de hoogte zijn gesteld.'

1
2
3
4
5

Bekijk hier de complete top 25

Meer top 25's

Wat zijn jouw 25 mooiste boeken ooit?

Op hebban.nl/1000 kun je nu ook jouw persoonlijke lijst van vijfentwintig mooiste boeken die je ooit las samenstellen. Een prachtige trip down memory lane. Want welke boeken maakten in jouw leven een onuitwisbare indruk? Om welke boeken heb je het hardst gelachen of gehuild? Welke trokken je uit je leesdip of heb je heel vaak getipt aan vrienden, familie of collega's? Dat zijn de boeken die een plekje op jouw Top 25 Mooiste Boeken verdienen.

Om een top 25 aan te maken heb je een (gratis) Hebban-account nodig. Je bepaalt zelf of de lijst die je maakt zichtbaar is voor iedereen, alleen voor leden of alleen voor jezelf. Je top 25 is natuurlijk een levend document. Je kunt hem het hele jaar door aanpassen.

Inspiratie nodig? Bekijk hier de populairste top 25's van Hebban-lezers.

Klik hier en begin direct!

Over de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban 1000 | De 25 mooiste boeken van Victoria Borsch

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken