Advertentie

Hebban vandaag

Algemeen /

Hebban Adventskalender Dag 24

door Hebban Crew 48 reacties
Het is Kerstavond! We telden samen met onze lezers af naar Kerstmis, met maar liefst vierentwintig fantastische weggeefacties. Open nu de allerlaatste dag van de Hebban Adventskalender! Hebban wenst je fijne feestdagen en een leesrijk en gelukkig 2018!

Hebban Adventskalender Dag 24: Lees een exclusief kerstverhaal van Jackie van Laren  

Met een goed gevoel de kerstdagen in? Dat kan! Hebban Award-winnaar Jackie van Laren schreef speciaal voor Hebban een kerstverhaal, dat je nu online kunt lezen of downloaden.    

In oktober won schrijfster Jackie van Laren met Opstaan de Hebban Award voor Beste Roman 2017. Haar boek kreeg de meeste stemmen in de Beste Boeken van het Jaar-verkiezing in deze categorie. In 2015 maakte Van Laren haar debuut met Zin, het eerste deel van wat de driedelige ‘Q’-serie zou worden. Daarna volgde het tweeluik Vallen en Opstaan. In juni is de schrijfster gestart met een feuilleton op haar Facebookpagina. De afleveringen verschijnen in februari in iets gewijzigde vorms als twee romans bij uitgeverij Boekerij: Stormwind en Duingras.  

Het lijkt wel of de verhalen van Van Laren staan te springen om verteld te worden – het ene na het andere vloeit uit haar pen. En zo levendig als ze schrijft, schreef We Love Feelgood eerder al in een interview met de schrijfster, zo vertelt ze ook over haar personages: 'Ik heb een soort bak met onderdelen van personages in mijn hoofd zitten, en daaruit bouw ik een nieuw persoon op. Die kan oren van mens a hebben, de neus van mens b, het haar van mens c, de zwijgzaamheid van mens d, de ellendige jeugd van mens e en het talent van mens f.'   

De personages zitten in haar hoofd te wachten tot ze op papier mogen verschijnen, zo blijkt ook uit het kerstverhaal dat Van Laren speciaal voor Hebban schreef. Het wonder past daarnaast perfect bij de vraag om diversiteit in het Feelgoodgenre, waarvoor eerder een betoog op Hebban te vinden was.    

Fragment 'Het wonder'
Tarquin stak de straat over. Hij moest daar altijd even de tijd voor nemen, want hij liep niet zo heel snel. Sinds hij het auto-ongeluk had gehad en zijn rechterknie niet meer helemaal goed was, liep hij al even bedachtzaam als hoe hij normaal gesproken sprak. Het kon hem niet schelen als mensen zagen dat hij een beetje met zijn been trok, maar hij moest er niet aan denken dat hij over een losse tegel zou struikelen en languit op de straat zou belanden. Dat hij dan op straat zou liggen spartelen in zijn nette jas was al iets waar hij niet aan moest denken, maar misschien zou hij zijn handen beschadigen. Zijn handen waren zijn beroep, zijn leven, zijn alles. Zonder zijn viool zou hij zich zo verloren voelen; hij kon zijn diepste emoties tot leven laten komen in zijn spel. Zijn liefde, zijn fijnzinnigheid, zijn humor, zijn eenzaamheid.  

Lees het volledige verhaal 'Het wonder' hier of klik hier om de pdf te downloaden.

Deel je jouw ervaringen en foto’s op Facebook, Twitter en Instagram onder de hashtag #HebbanAdventskalender? 

Elke dag een cadeau!

Ga naar de Hebban Adventskalender 2017Over de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Adventskalender Dag 24

 

Gesponsorde boeken