Hebban vandaag

Algemeen /

Hebban Awards 2015: genomineerd in de categorie Fantasy

door Hebban Crew 6 reacties
Vanaf 25 september a.s. kan er gestemd worden op de Beste Boeken van het Jaar in de acht Hebban-categorieën: Literatuur, Thriller, Feelgood, Fantasy (& Sciencefiction), Young Adult, Junior, Non-fictie (Mens & Wereld) en Culinair. Tot aan de start van de verkiezing maken we dagelijks de genomineerden bekend. Vandaag in de categorie: Fantasy (en sciencefiction).

De Hebban-redactie selecteerde voor elke rubriek zes vertaalde en zes oorspronkelijk Nederlandstalige titels. Titels die de afgelopen maanden in het oog sprongen door een uitzonderlijk goede ontvangst, positieve lezersreacties, verkoopsucces, recensies in de media en een mix van deze factoren. Naast de selecties van onze experts kunnen lezers ook zelf een boek per categorie nomineren.

De winnaars worden eind oktober bekendgemaakt. 

Klik hier om nu te stemmen

GENOMINEERD IN DE CATEGORIE 
FANTASY NEDERLANDSTALIG

Prooi van Kim ten Tusscher (uitgeverij Zilverspoor, 2015)

Het laatste deel in het tweeluik Jager & Prooi, waarin het wel en wee van Meaghun, Margal en Liis gevolgd wordt in een wereld waarin goed en kwaad niet keurig gescheiden is.

Heksenkind van Martijn Adelmund & Iris Compiet (uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 2014)

Nikki Zevenslooten heeft het avontuur in het eerste boek over de nornir overleefd. Wie loopt gevaar nu zij zelf norn blijkt te zijn, met de bijbehorende trek in kotervlees?

Bloedwetten van Sophia Drenth (uitgeverij BoF, 2015)

Volksvertegenwoordiger Roan Storm voert strijd tegen de gemaakten. Zijn leven staat op z’n kop als hij door de gemaakten wordt getransformeerd, als wraak voor de publieke terechtstelling van een van hen.

Lege steden van Jasper Polane (uitgeverij Quasis, 2014)

Het eerste boek in een vierdelige reeks. Wetenschapper Werner Boren wordt ontvoerd naar een andere wereld. De inquisitie heeft echter nog een appeltje met hem te schillen en probeert hem terug te halen.

Drakentovenaar van An Janssens (uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 2014)

Het tweede deel in de Drakenreeks van An Janssens. Het leven in de grottenstad is moeilijk voor Var, de zoon van een verzetsleider. Hij heeft een plan, maar de Buigmoeder, een wezen dat gevoelens kan vervormen, maakt het hem erg moeilijk.

De negen cirkels van Terrence Lauerhohn (uitgeverij Zilverbron, 2014)

Jack is in de hel beland, waar hij door demon Xahubub naar de negende cirkel begeleid wordt. Tijdens de tocht ontstaat een wankele vriendschap.

 

GENOMINEERD IN DE CATEGORIE 
FANTASY VERTAALDLeviathan ontwaakt van James S.A. Corey (uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 2014)
Vertaler: Eisso Post

 Kapitein Jim Holden ontdekt een interstellair complot dat het voortbestaan van de complete mensheid bedreigt.

Onder de maan van Patricia Briggs (uitgeverij De Fontein, 2015)
Vertaler: Valérie Janssen

 Het eerste deel in een serie rond automonteur Mercy Thompson. ‘Skinwalker’ Mercy heeft geen zin in problemen, maar als een van haar vrienden gevaar loopt, grijpt ze in.

Het recht van de Radch van Ann Leckie (uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 2015)
Vertaler: Mariëtte van Gelder

 De soldaat Breq had ooit duizend lichamen. Ze gaat de confrontatie aan met de heerser van het rijk nu ze nog maar één kwetsbaar lichaam heeft.

De kroon van de Tearling van Erika Johansen (Boekerij, 2015)
Vertaald door Sandra van de Ven

Het is eindelijk tijd voor de jonge prinses Kelsea om op de troon van haar koninkrijk plaats te nemen. Als ze het paleis levend weet te bereiken…

Beowulf van J.R.R. Tolkien (uitgeverij Boekerij, 2014)
Vertaler: Renée Vink

Tolkiens vertaling van het legendarische gedicht, aangevuld met het verhaal Sellic Spell, een door Tolkien zelf geschreven Oudengels epos.

De moordenaar van de nar van Robin Hobb (uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 2014)
Vertaler: Ruud Bal

Het eerste deel van een nieuwe trilogie over de Zes Hertogdommen, waarin Fitz een vredig leven als huisvader heeft opgebouwd. Door de komst van dochter Bee, waar iets vreemds mee aan de hand is, is het gedaan met de rust.

Klik hier om nu te stemmen

 

De Beste Boeken van het Jaar-verkiezing start op 25 september a.s. Er kan tot en met 15 oktober gestemd worden op de genomineerde boeken in 8 categorieën. Staat je favoriete boek er niet tussen? Dan kun je in elke categorie ook zelf titels nomineren, mits deze voor het eerst verschenen zijn tussen 1 september 2014 en 1 september 2015.   

Lees ook: 

 Over de auteur

Hebban Crew

2386 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Awards 2015: genomineerd in de categorie Fantasy

 

Gesponsorde boeken