Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Algemeen /

Hebban Awards 2015: genomineerd in de categorie Non-Fictie

door Hebban Crew 1 reactie
Vanaf 25 september a.s. kan er gestemd worden op de Beste Boeken van het Jaar in de acht Hebban-categorieën: Literatuur, Thriller, Feelgood, Fantasy (& Sciencefiction), Young Adult, Junior, Non-fictie (Mens & Wereld) en Culinair. Tot aan de start van de verkiezing maken we dagelijks de genomineerden bekend. Vandaag in de categorie: Non-Fictie - op Hebban bekend onder de naam Mens & Wereld.

De Hebban-redactie selecteerde voor elke rubriek zes vertaalde en zes oorspronkelijk Nederlandstalige titels. Titels die de afgelopen maanden in het oog sprongen door een uitzonderlijk goede ontvangst, positieve lezersreacties, verkoopsucces, recensies in de media en een mix van deze factoren. Naast de selecties van onze experts kunnen lezers ook zelf een boek per categorie nomineren.

De winnaars worden eind oktober bekendgemaakt. 

Klik hier om nu te stemmen

GENOMINEERD IN DE CATEGORIE 
NON-FICTIE NEDERLANDSTALIG

Dit kan niet waar zijn van Joris Luyendijk (uitgeverij Atlas Contact, 2015)

Twee jaar lang dook Joris Luyendijk als leek onder in de financiële wereld. Stapje voor stapje ontdekte hij de geheimen van deze sector, die in zwaar weer verkeerde.

Gouden jaren van Annegreet van Bergen (uitgeverij Atlas Contact, 2014)

Gouden jaren laat zien hoe ons leven veranderd is in de loop van een halve eeuw. Anekdotes en observaties over verandering, vernieuwing en vooruitgang op alle fronten, geïllustreerd met foto’s.

Topshow van Michel van Egmond & Jan Hillenius (uitgeverij VI Boeken, 2015) 

 Zeven jaar lang was het programma ‘Voetbal International’ op televisie te zien. Het boek Topshow werpt een blik achter de schermen van dit voetbalpraatprogramma en onthult in hoeverre de ruzies en scheldkanonnades gespeeld waren.

De stamhouder van Alexander Münninghoff (uitgeverij Prometheus, 2014)

De familie van journalist en Ruslandkenner Alexander Münninghoff onderging de Tweede Wereldoorlog aan den lijve. In dit boek vertelt hij over de keuzes van zijn familieleden en hun uiteindelijke lot.

Laat je hersenen niet zitten van Erik Scherder (uitgeverij Athenaeum, 2014)

Neuropsycholoog Scherder toont aan dat bewegen niet alleen belangrijk is voor de conditie van het lichaam, maar ook voor de gezondheid van de hersenen.

 Filosoferen is makkelijker als je denkt van Coen Simon (uitgeverij Ambo|Anthos, 2015)

 Filosoof Simon beschrijft met humor hoe we kunnen denken zonder clichés en dogma’s.


GENOMINEERD IN DE CATEGORIE 
NON-FICTIE VERTAALD

Aan de rand van de wereld van Michael Pye (uitgeverij De Bezige Bij, 2014)
Vertalers: Pon Ruiter, Frits van der Waa en Arthur de Smet

Historicus Pye beschrijft de ontwikkeling van de volkeren rond de Noordzee in de middeleeuwen en het ontstaan van de Noord-Europese identiteit.

De mooie voedselmachine van Giulia Enders (uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 2014)
Vertaler: Jolanda te Lindert

De Duitse studente geneeskunde is gefascineerd door de werking van een van de belangrijkste organen in ons lichaam: de darmen. Enders deelt op een toegankelijke manier haar kennis van de spijsvertering.

Luis Suárez, de autobiografie van Luis Suárez (uitgeverij Nieuw Amsterdam, 2014)
Vertaler: Edwin Krijgsman

Voetballer Suárez vertelt over de hoogte- en dieptepunten in zijn leven en carrière, bijgestaan door sportjournalisten Sid Lowe en Pete Jenson.

Opgeruimd! van Marie Kondo (uitgeverij A.W. Bruna/Lev., 2015)
Vertaler: Barbara Lampe

De Japanse opruimgoeroe Marie Kondo sleept de hele wereld mee in haar organisatiemethode. Stap voor stap krijg je je huis en je leven op orde.

De Churchill factor van Boris Johnson (uitgeverij Unieboek | Het Spectrum, 2015)
Vertaler: Conny Sykora

Boris Johnson onderzoekt, vijftig jaar na de dood van Winston Churchill, wat nu exact de ‘Churchillfactor’ is. Wat maakte deze man een van de belangrijkste leiders van de twintigste eeuw?

Wat als? van Randall Munroe (uitgeverij Unieboek | Het Spectrum, 2014)
Vertaler: Albert Witteveen

Internethit Randall Munroe, bekend van de website xkcd.com, geeft serieuze wetenschappelijke antwoorden op bizarre hypothetische vragen.

Klik hier om nu te stemmen

 

De Beste Boeken van het Jaar-verkiezing start op 25 september a.s. Er kan tot en met 15 oktober gestemd worden op de genomineerde boeken in 8 categorieën. Staat je favoriete boek er niet tussen? Dan kun je in elke categorie ook zelf titels nomineren, mits deze voor het eerst verschenen zijn tussen 1 september 2014 en 1 september 2015.   

Lees ook: 

 Over de auteur

Hebban Crew

2550 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Awards 2015: genomineerd in de categorie Non-Fictie