Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Algemeen /

Hebban Awards 2015: genomineerd in de categorie Young Adult

door Hebban Crew 9 reacties
Vanaf 25 september a.s. kan er gestemd worden op de Beste Boeken van het Jaar in de acht Hebban-categorieën: Literatuur, Thriller, Feelgood, Fantasy (& Sciencefiction), Young Adult, Junior, Non-fictie (Mens & Wereld) en Culinair. Tot aan de start van de verkiezing maken we dagelijks de genomineerden bekend. Vandaag de tweede categorie: Young Adult.

De Hebban-redactie selecteerde voor elke rubriek zes vertaalde en zes oorspronkelijk Nederlandstalige titels. Titels die de afgelopen maanden in het oog sprongen door een uitzonderlijk goede ontvangst, positieve lezersreacties, verkoopsucces, recensies in de media en een mix van deze factoren. Naast de selecties van onze experts kunnen lezers ook zelf een boek per categorie nomineren.

De winnaars worden eind oktober bekendgemaakt. 

Klik hier om nu te stemmen

GENOMINEERD IN DE CATEGORIE 
YOUNG ADULT NEDERLANDSTALIG

 

Meedogenloos van Natasza Tardio (uitgeverij Kluitman, 2015)

De vijftienjarige Isa is spoorloos verdwenen. Zou ze naar Syrië zijn afgereisd om voor ISIS te vechten? Haar vrienden geloven er niets van!

Virus van Mirjam Mous (uitgeverij Van Holkema & Warendorf, 2015)

Kris en zijn neef zijn op vakantie en komen vanwege hevig noodweer terecht in een griezelig Spaans dorpje. Wanneer ze het dorp proberen te ontvluchten blijkt dat er een besmettelijk virus rondwaart en niemand het dorp mag verlaten..

Onder mijn huid van Marlies Slegers (uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 2015)

Coco is tot over haar oren verliefd op Nick en laat zich door hem overhalen om een naaktfoto van zichzelf te versturen. Niet veel later ontvangt ze dezelfde foto van een anonieme afzender. De foto zal viraal gaan als ze niet binnen 24 uur een nieuwe foto stuurt…

Veronica van Jana Baeskens (Davidsfonds, 2015)

Een verhaal over een onweerstaanbare moordlust, geschreven door een zeventienjarige schrijfster. Veronica zegt haar zusje te hebben vermoord, maar niemand gelooft haar. 

Hybrid, de nieuwe wereld van Greet Ilegems (uitgeverij World of Hybrid, 2015)

Amina groeit op in een arme buitenwijk en belandt via een overheidswedstrijd tussen de elitekinderen. De spanningen lopen op en tijdens een laatste schoolreis gebeurt er iets dat alles verandert.

Shock van Mel Wallis de Vries (uitgeverij De Fontein, 2015)

Je beste vriendin verdwijnt na een schoolfeest. Na een paar maanden keert de moordenaar terug, voor jou. 

 

GENOMINEERD IN DE CATEGORIE 
LITERATUUR VERTAALD

Ik geef je de zon van Jandy Nelson (uitgeverij Blossom Books, 2015)
Vertaler: Aimée Warmerdam

Jude en haar tweelingbroer Noah worden door een tragische gebeurtenis uit elkaar gedreven. Gedurende het verhaal komt de lezer erachter wat er is voorgevallen. 

Lobsters van Tom Ellen & Lucy Ivison (uitgeverij Blossom Books, 2015)
Vertaler: Astrid Staartjes

Sam en Hannah, allebei nog maagd, hebben een spannende zomer gepland om De Ware te vinden. Maar het loopt niet helemaal zoals gehoopt…

Waar het licht is van Jennifer Niven (uitgeverij Moon, 2015)
Vertaler: Aleid van Eekelen-Benders

Finch en Violet ontmoeten elkaar op de rand van de klokkentoren op school. Hij gefascineerd door de dood en zij getekend door de dood van haar zus. Er ontstaat een vriendschap, maar kunnen de twee tieners elkaar ook redden?

Het programma van Suzanne Young (uitgeverij Karakter, 2015)
Vertaler: Carolien Metaal

Sloan doet er alles aan om haar echte gevoelens niet te tonen. In haar wereld is depressie onder jongeren een epidemie die alleen bestreden kan worden met het Programma. Deze behandelingsmethode ontdoet je niet alleen van je depressies, maar ook van je herinneringen…

Eleanor & Park van Rainbow Rowell (uitgeverij Van Goor, 2014)
Vertalers: Annelies Jorna en Ineke Lenting

Twee buitenbeentjes, één schooljaar. Een eerste liefde houdt bijna nooit stand, maar waarom zou je het niet proberen?

Ik zal je vinden van Monica Hesse (uitgeverij Karakter, 2015)
Vertalers: Marion Drolsbach, Tracey Drost- Plegt en Janet Limonard-Harkink

Oorlogsverhaal over Hanneke die op zoek gaat naar Mirjam, een Joods meisje dat verdwenen is uit de geheime ruimte van een huis. Hanneke raakt steeds meer bij het verzet betrokken en stuit op interessante aanwijzingen over Mirjams verblijfplaats.

Klik hier om nu te stemmen

 

De Beste Boeken van het Jaar-verkiezing start op 25 september a.s. Er kan tot en met 15 oktober gestemd worden op de genomineerde boeken in 8 categorieën. Staat je favoriete boek er niet tussen? Dan kun je in elke categorie ook zelf titels nomineren, mits deze voor het eerst verschenen zijn tussen 1 september 2014 en 1 september 2015.   

Lees ook: 

  Over de auteur

Hebban Crew

2424 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Awards 2015: genomineerd in de categorie Young Adult

 


Gesponsorde boeken