Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Awards 2016 | De beste boeken van het jaar

door Sander (Hebban Crew) 35 reacties
Zojuist heeft hoofdredacteur Sander Verheijen in het programma Hemmen op BNR Nieuwsradio de winnaars bekendgemaakt van de Hebban Awards 2016. Er werd bijna vijftigduizend keer gestemd.

Dit zijn de winnaars

Beste roman  Beste thriller  Beste non-fictie  Beste young adult 

Of ga naar de spannende onthulling, inclusief gordijntjes en confetti! 

Hebban Awards 2016

De beste boeken van het jaar-verkiezing werd voor de tweede keer georganiseerd. Er zijn Hebban Awards in de categorieën Beste roman, Beste thriller, Beste non-fictie en Beste Young Adult. Elke categorie bestond uit een shortlist van tien titels verschenen tussen 1 september 2015 en begin juli 2016. De shortlists werden samengesteld op basis van de statistische gegevens op Hebban.nl en een voorverkiezing onder meer dan 7.000 leden. Bij het stemmen konden lezers ook zelf boeken nomineren.

Vanavond: wie wint de Hebban Debuutprijs voor romans?

Naast de huldiging van de winnaars van Hebban Awards 2016 wordt vanavond tijdens Hebban Live! de winnaar van de eerste Hebban Debuutprijs voor romans bekendgemaakt. De jury van deze aanmoedigingsprijs voor nieuw talent bestaat uit recensenten en redactieleden van Hebban en een aantal boekverkopers. De kanshebbers zijn Kim van Kooten (Lieveling), Sandra Bernart (Ik zag Menno), Inge van der Krabben (Tot waar we kijken kunnen), Lize Spit (Het smelt) en Eric Rozing (De psychiater en het meisje).

Hebban Live!

Onder de titel Hebban Live! organiseert de boekensite voor het eerst een lezersevenement rondom de uitreiking van de Hebban Awards. Vanavond van 19 tot ca 22.00 uur staat de Buiksloterkerk geheel in het teken van boeken. Het programma wordt gepresenteerd door Bart Gielen (initiatiefnemer van Barts Boekenclub). Naast interviews met o.a. de genomineerden voor de Hebban Debuutprijs, zijn er proza pitches van veelbelovende debutanten Jente Posthuma, Haro Kraak, Anke Laterveer en Octavie Wolters. De Hebban Awards worden uitgereikt door o.a. thrillerschrijfster Kim Moelands en de onlangs in Amerika doorgebroken schrijver Thomas Olde Heuvelt. De live muziek wordt verzorgd door de band De Stijlfiguren met Jet Steinz (auteur van ‘Steinz, gids voor de wereldliteratuur’).Over de auteur

Sander (Hebban Crew)

1055 volgers
472 boeken
24 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Awards 2016 | De beste boeken van het jaar

 

Overig

Hebban Awards 2016 | Shortlist beste roman

op 12 augustus 2016 door Hebban Crew 10 boeken 16 volgers 0 reacties

Hebban Awards 2016 | Shortlist beste thriller

op 12 augustus 2016 door Hebban Crew 10 boeken 16 volgers 2 reacties 1 like
Gesponsorde boeken