Advertentie

Hebban vandaag

Algemeen /

Hebban Awards 2016 | Genomineerd: Cassandra Clare

Op 1 september gaat voor de tweede keer de Hebban Awards-verkiezing voor de beste boeken van het jaar van start. Tot dat moment stellen we elke dag een aantal van de genomineerden aan je voor. In deze aflevering aandacht voor de Amerikaanse YA-auteur Cassandra Clare.

Na de immens populaire reeks Kronieken van de Onderwereld (ook als tv-serie tegenwoordig: Shadowhunters) denderde de Amerikaanse auteur Cassandra Clare door met een nieuwe reeks, De helse creaties, een prequel op de voorgaande serie. Het is losjes geïnspireerd op A Tale of Two Cities van Charles Dickens, een van de favoriete boeken van Clare.

Clare startte ooit als fanfic-auteur, een gezellige manier van nieuwe verhalen vertellen in je favoriete universum. Het kan een prachtige manier zijn om te leren schrijven, maar fanfiction is en blijft gebaseerd op andermans fictie en daar ging Clare naar verluid een beetje de mist in. Ze gebruikte delen van de door haar geschreven fanfic in haar serie De kronieken van de Onderwereld. En dan kom je op het terrein van plagiaat. Clare heeft een online hagelstorm overleefd en is nooit veroordeeld.

Het genomineerde boek, De ijzeren prins, is het tweede deel in De helse creaties. Het is een romantisch verhaal van Tessa en haar twee ‘love interests’ Will en Jem, in de magische onderwereld van Victoriaans Londen. Waar de Hebban recensent vond dat Clare haar jongvolwassen lezer onderschatte door ze een te simplistisch verhaal voor te schotelen, smullen de lezers van de avonturen van Tessa. Maar liefst 32 lezers belonen het boek met de volle vijf sterren, waarbij kreten klinken als ‘Wauw wauw wauw, van een driehoeksverhouding gesproken!!!’ Dankzij haar lezers heeft Clare dan nu ook een nominatie voor de Hebban Awards in de categorie Young Adult te pakken.

Momenteel legt Clare de laatste hand aan de Magisterium-trilogie, die ze samen met auteur Holly Black schrijft voor een jonger publiek. Ook heeft ze een start gemaakt met een vervolgserie op The Mortal Instruments, waarvan het eerste deel in januari 2017 in het Nederlands zal verschijnen: Middernachtdame.

De ijzeren prins is een van de tien boeken op de shortlist in de categorie Beste Young Adult. Er kan gestemd worden vanaf 1 september a.s. op www.hebbanawards.nlOver de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Awards 2016 | Genomineerd: Cassandra Clare

 

Gerelateerd

Over

Cassandra Clare

Cassandra Clare

Cassandra Clare is het pseudoniem van de Amerikaanse bestsellerauteur Judit...

Overig

Gesponsorde boeken