Advertentie

Hebban vandaag

Algemeen /

Hebban Awards 2016 | Genomineerd: Helen Vreeswijk

Op 1 september gaat voor de tweede keer de Hebban Awards-verkiezing voor de beste boeken van het jaar van start. Tot dat moment stellen we elke dag een aantal van de genomineerden aan je voor. In deze aflevering aandacht voor de geliefde jeugdthrillerauteur Helen Vreeswijk.

Haar eerdere werkzaamheden bij de recherche vormen voor Helen Vreeswijk de grootste inspiratiebron voor haar jeugdboeken. In 2006 maakte ze een grote doorbraak bij de doelgroep met Loverboys. Vanaf dat moment wordt ze in Nederland en België gezien als een van de populairste auteurs van jeugdthrillers, die vaak hun basis vinden in waargebeurde zaken waaraan Vreeswijk heeft meegewerkt.

In haar laatst verschenen jeugdthriller Bloedbroeders, gaat Vreeswijk in op de druk van familie om over te gaan tot criminele handelingen. De zestienjarige Reza komt met zijn moeder en zus tijdelijk naar Nederland om het familierestaurant van zijn oom voor de ondergang te behoeden. Zijn oom heeft zich door creatief boekhouden in de nesten gewerkt en zit daarvoor een celstraf uit. Zijn twintigjarige neef Ayaan wordt opgezadeld met de zorgen voor het restaurant en het gezin. Ayaan besluit om met zijn neefje op een andere manier snel en gemakkelijk geld te verdienen. Maar dan loopt hun plan genadeloos mis.

In een openhartig interview voor Hebban vertelt Vreeswijk dat ze ondanks de diagnose kanker nog geen afscheid heeft genomen:

‘Ik heb juist zin om te schrijven. Het geeft me juist afleiding. Anders zit ik de hele dag tussen vier muren en dan ga je juist aan andere dingen denken. Het is ook voor even een vlucht uit de werkelijkheid.’


Haar boek
De kick wordt verfilmd en er staat een theaterstuk van een van haar andere boeken op stapel. In september verschijnen haar nieuwe avonturenroman Vermist en 3PAK, het geschenk van YA-boekenweek Literatour waarvoor zij een van de drie verhalen schreef. In oktober zal Vreeswijk aanschuiven bij het YA Crime Event tijdens het Nederlands Thriller Festival.

Bloedbroeders is een van de tien boeken op de shortlist in de categorie Beste Young Adult. Er kan gestemd worden vanaf 1 september a.s. op www.hebbanawards.nlOver de auteur

Hebban Crew

2124 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Awards 2016 | Genomineerd: Helen Vreeswijk

 

Gerelateerd

Over

Helen Vreeswijk

Helen Vreeswijk

Helen Vreeswijk (Den Haag, 1961 - 2016) was een Nederlandse auteur van misd...

Overig

Gesponsorde boeken