Advertentie

Hebban vandaag

Algemeen /

Hebban Awards 2016 | Genomineerd: Mirjam Mous

Op 1 september gaat voor de tweede keer de Hebban Awards-verkiezing voor de beste boeken van het jaar van start. Tot dat moment stellen we elke dag een aantal van de genomineerden aan je voor. In deze aflevering aandacht voor YA-auteur Mirjam Mous.

Mirjam Mous debuteerde in 1998 met boeken voor jongere lezers, maar later is ze ook thrillers en andere spannende verhalen voor Young Adults gaan schrijven, zoals bijvoorbeeld Boy 7. De succesvolle YA-thriller heeft een aparte ontstaansgeschiedenis: het werd geschreven naar aanleiding van een vraag van een van haar lezers. Wanneer ze nu eens een spannend boek met een jongen in de hoofdrol zou schrijven? Dat deed ze, en met succes! Het resultaat was Boy 7, dat later bewerkt zou worden tot theatervoorstelling. Bovendien werd het boek vertaald naar het witte doek.

'Hoewel het verhaal anders is dan in het boek, vond ik de manier van filmen erg lijken op mijn manier van schrijven. Goed geacteerd, spannend, prachtige beelden, juiste sfeer,'


vertelde Mous in een interview voor Hebban.
 

In de genomineerde YA-thriller 2C gaat klas 2C met een touringcar voor een werkweek naar de Ardennen. Onderweg krijgen de leerlingen een bericht en wordt er gedreigd met een bom aan boord. Niemand weet of het echt is, wie er verantwoordelijk is voor deze actie en waarom het gebeurt. Het verhaal wordt vanuit verschillende personages verteld, aangevuld met flashbacks, waardoor er steeds meer duidelijk wordt.

Voor de boekenweek voor jongeren – Literatour (19 t/m 25 september) – schreef ze één van de drie cadeauverhalen in de bundel 3PAK, die in september gratis verspreid gaat worden. Mous treedt tevens op tijdens het YA Crime Event in Zoetermeer op 23 oktober (onderdeel van het Nederlands Thriller Festival).

2C is een van de tien boeken op de shortlist in de categorie Beste Young Adult. Er kan gestemd worden vanaf 1 september a.s. op www.hebbanawards.nlOver de auteur

Hebban Crew

2124 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Awards 2016 | Genomineerd: Mirjam Mous

 

Gerelateerd

Over

Mirjam Mous

Mirjam Mous

De Nederlandse Mirjam Mous is schrijfster van jeugdboeken voor zowel jonge als i...

Overig

Gesponsorde boeken