Advertentie

Hebban vandaag

Algemeen /

Hebban Awards 2016 | Genomineerd: Sarah J. Maas

Op 1 september gaat voor de tweede keer de Hebban Awards-verkiezing voor de beste boeken van het jaar van start. Tot dat moment stellen we elke dag een aantal van de genomineerden aan je voor. In deze aflevering aandacht voor de productieve YA-auteur Sarah J. Maas.

Sarah J. Maas is met het eerste deel van haar nieuwe YA fantasyreeks genomineerd voor de Hebban Awards in de categorie Young Adult. In Hof van doorns en rozen wordt de negentienjarige Feyre naar het gevreesde feeënrijk ontvoerd door Tamlin, een magisch en dodelijk wezen, nadat zij een van de jachtregels in haar bos heeft overtreden. Daar komt ze erachter dat het gevreesde feeënrijk Prythian, de wereld van de Elfiden, niet zo slecht is als gedacht. Terwijl ze op het landgoed van Tamlin verblijft, ontwikkelt ze bovendien heftige gevoelens voor haar ontvoerder. Maar dan blijkt de feeënwereld in gevaar, en moet ze er alles aan doen om het rijk te redden.    

Haar eerste reeks, De glazen troon-trilogie, is voor volwassen geschreven, maar is uitstekend geschikt voor de jongere lezer. De hoofdpersoon van haar YA-reeks is in feite ouder dan de hoofdpersoon uit haar debuuttrilogie. Andersom zal deze nieuwe reeks ook prima te lezen zijn voor volwassen lezers. Ons Hot or Not-panel was onder de indruk. Vijf leden van onze YA Club van 10 stortten zich begin dit jaar op het boek en kwamen unaniem met het oordeel: Hot. Het leverde jubelende zinnen op als:

‘En het was perfect, ik had me het niet beter kunnen voorstellen!’ – Maud

‘Het is zo intens en spannend.’ – Iris

‘Ze heeft een fantastisch verhaal gecreëerd; hartverscheurend, briljant en wreed tegelijk.’ – Claudia

Maud schreef ook de recensie voor Hebban, deelde vier sterren uit en zegt:

‘De gruwelijke en moordlustige aspecten in het verhaal maken dit boek tot een waardige YA voor stoere dames. Als je eraan begint sleept het je mee in een magische wereld en zul je hopen dat de andere delen zo snel mogelijk uitkomen.’


Maas debuteerde in 2012, heeft inmiddels zeven boeken en vier Glazen troon-novelles (helaas niet in het Nederlands vertaald) op haar naam staan. Daarmee is het een productieve dame. Het vervolgdeel op dit genomineerde boek is eind juli verschenen: Hof van mist en woede. En heel bijzonder, het ontvangt louter vijf sterren-recensies.

Hof van doorns en rozen is een van de tien boeken op de shortlist in de categorie Beste Young Adult. Er kan gestemd worden vanaf 1 september a.s. op www.hebbanawards.nlOver de auteur

Hebban Crew

2127 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Awards 2016 | Genomineerd: Sarah J. Maas

 

Gerelateerd

Over

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas maakte als zestienjarige blogger al furore op FictionPress, waar...

Overig

Gesponsorde boeken