Advertentie

Hebban vandaag

Algemeen /

Hebban Awards 2016 | Genomineerd: Simone van der Vlugt

Op 1 september gaat voor de tweede keer de Hebban Awards-verkiezing voor de beste boeken van het jaar van start. Tot dat moment stellen we elke dag een aantal van de genomineerden aan je voor. In deze aflevering aandacht voor duizendpoot Simone van der Vlugt.

Ze begon haar carrière met het schrijven van (historische) kinderboeken, stapte over op thrillers om vervolgens ook uitstapjes te maken naar historische romans. Van haar boeken werden in totaal meer dan twee miljoen exemplaren verkocht en haar werk werd meerdere keren bekroond en genomineerd voor diverse prijzen. Voor haar thriller Blauw water ontving ze in 2015 een Gouden Boek, een CPNB-prijs voor de verkoop van meer dan 250.000 exemplaren. Simone van der Vlugt is met recht een duizendpoot te noemen.

In Nachtblauw verweeft Van der Vlugt het meeslepende verhaal van personage Catrijn met een intrigerende periode uit de Nederlandse geschiedenis: de Gouden Eeuw, waarin handel, wetenschap en kunsten een enorme vlucht namen. De vertaalrechten zijn inmiddels gekocht door Duitsland, Spanje, Hongarije en Italië. Uitgeverij HarperCollins heeft de Engelstalige wereldrechten gekocht van het boek. Nachtblauw is haar eerste historische roman die is verkocht aan het buitenland.

Eerder pleitte Van der Vlugt al voor het bestaansrecht van de historische roman van eigen bodem in een dossier op Hebban:

‘Ik ben mijn carrière begonnen met historische jeugdboeken, op een gegeven moment wilde ik overstappen naar een volwassen publiek. De uitgevers waar ik mijn historische roman naar stuurde, wezen het af met de mededeling dat het manuscript weliswaar goed geschreven was, maar dat er geen markt was voor historische boeken. Daar geloofde ik helemaal niets van, ik zag eerder een gat in de markt. In Duitsland, Engeland en Frankrijk is het historische genre veel groter dan bij ons. In die landen heb je er aparte kasten voor in boekhandels, in Nederland moet je naar historische romans van eigen bodem hard zoeken.’  


Nachtblauw is een van de tien boeken op de shortlist in de categorie Beste Roman. Er kan gestemd worden vanaf 1 september a.s. op www.hebbanawards.nlOver de auteur

Hebban Crew

2124 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Awards 2016 | Genomineerd: Simone van der Vlugt

 

Gerelateerd

Over

Simone van der Vlugt

Simone van der Vlugt

Simone van der Vlugt (Hoorn, 1966) hoort bij de top van de Nederlandse thrillera...

Overig

Hebban Awards 2016 | Shortlist beste roman

op 12 augustus 2016 door Hebban Crew 10 boeken 16 volgers 0 reacties
Gesponsorde boeken