Advertentie

Hebban vandaag

Algemeen /

Hebban Awards 2017: The Day After

door Lindy (Hebban Crew) 4 reacties
In een speciale boekenuitzending van Tijd voor Max Radio op NPO 5 werden gisteravond de Hebban Awards uitgereikt. Het was een avond vol blije gezichten (van de winnaars) en vlijmscherpe prijzen (voor de winnaars). 'The Day After' blikken we terug met een fotoverslag en de mooiste reacties op de sociale media!

De uitreiking van de Hebban Awards vond plaats in de studio van Tijd voor Max Radio, NPO5. Hebban-hoofdredacteur Sander Verheijen fungeerde deze avond als sidekick van presentatrice Elles de Bruin.

De volledige uitzending terugluisteren? Dat kan! Klik hier.

Hebban Award voor Beste Thriller 2017

Ilse Ruijters won de Award voor beste thriller van het jaar met haar boek Later als ik dood ben. Met een prachtig zwangere buik nam zij de prijs in ontvangst. 

Bekijk hier de volledige uitslag binnen deze categorie, inclusief top 10.

Hebban Debuutprijs voor Beste Roman

Roxane van Iperen won de juryprijs voor haar roman Schuim der aarde. Volgens de jury neemt zij 'haar lezers serieus; ze legt niet te veel uit en ze laat hen zelf hun weg zoeken, verdwalen en de weg weer vinden, waardoor de lezer steeds meer geïntrigeerd raakt door deze ingenieus opgebouwde roman.' Samen met haar dochter vierde de debutante deze mooie woorden. 

Lees het volledige juryrapport hier. 

Hebban Award voor Beste Non-fictie

Oscar van Gelderen nam de Hebban Award in ontvangst namens Astrid Holleeder, die de prijs in de categorie Beste Non-fictie wegkaapte met 25% van de stemmen voor haar boek Judas. Via haar uitgever bedankte ze alle lezers die de moeite namen op haar boek te stemmen.

Bekijk hier de volledige uitslag binnen deze categorie, inclusief top 10.

Hebban Awards voor Beste Young Adult

Marieke Nijkamp won de Hebban Award in de categorie Beste Young Adult. Na groot succes in Amerika (waar 54 minuten op de New York Times Bestsellerlijst terechtkwam) nu dus ook belangrijke loftuitingen in thuisland Nederland, waar een grote groep op haar YA-boek stemde.

Bekijk hier de volledige uitslag binnen deze categorie, inclusief top 10.

Hebban Award voor Beste Roman

Feelgoodschrijfster Jackie van Laren won met Opstaan verrassend maar verdiend de award voor Beste Roman. Ze liet grote namen als Herman Koch, Simone van der Vlugt en Tommy Wieringa achter zich.

Bekijk hier de volledige uitslag binnen deze categorie, inclusief top 10.

Hebban Debuutprijs voor Beste Thriller

'Een fijnzinnige en subtiele vertelling die na de laatste bladzijde nog even blijft nazinderen.' Zo omschrijft de jury de debuutthriller van Jan van Mersbergen, die het boek onder het pseudoniem Frederik Baas schreef.

Lees het volledige juryrapport hier.

Alle winnaars op een rij, samen met chef Hebban/radio sidekick Sander en presentatrice Elles de Bruin.

Een greep uit de reacties, van genomineerden, lezers en uitgevers, op de sociale media.

Een trotse Hebban Crew

Chef Hebban werd in de uitzending ondersteund door redacteuren Soraya en Martijn, die namens de jury's van de Hebban Debuutprijzen voor Beste Roman en Beste Thriller spraken.

De redactie van Hebban is ontzettend trots op deze mooie editie van de Hebban Awards en bedankt iedereen hartelijk voor hun stem! Op naar editie 2018!

De volledige uitzending van Tijd voor Max Radio terugluisteren? Dat kan! Klik hier.Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

763 volgers
384 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Awards 2017: The Day After

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken