Hebban vandaag

Review /

Hebban bespreekt: Het huis op nummer 7 van Rachel Hauck

door Hebban Crew 1 reactie
Elke dag wordt een Hebban-recensie uitgelicht in de rubriek 'Hebban bespreekt'. Vandaag is dat 'Het huis op nummer 7', een feelgoodroman van Rachel Hauck.

Recensie: Zo veel meer dan alleen een romantisch verhaal

Rachel Hauck (1960) is een schrijfster van bestsellers en heeft al meerdere romans op haar naam staan. Haar boek Er was eens een prins is zelfs verfilmd en er zijn onderhandeling om een van haar andere boeken te verfilmen. Ze woont in het zonnige Florida waar ze naast schrijven druk is met haar familie.

Met Het huis op nummer 7 lijkt Hauck een wat meer serieuze weg in te slaan in vergelijking met haar vorige romans. We maken kennis met de New Yorkse politieagente Beck Holiday. Ze bevindt zich op een keerpunt in haar leven wanneer ze zwanger raakt van een getrouwde collega en een incident op haar werk uit de hand loopt. Dan krijgt ze een bericht dat ze een huis in Florida heeft geërfd van Everleigh Callahan. Haar moeder zegt dat ze haar van vroeger kennen, alleen herinnert Beck zich niets over haar verleden sinds haar vader is omgekomen op 11 september 2001. Beck gaat terug naar Florida om rust te nemen, maar haar verleden komt daar dichterbij dan ooit. Helemaal wanneer ze haar vroegere buurjongen Bruno weer tegenkomt.

Het verhaal speelt zich af in twee verschillende tijden. Naast de tijdlijn van Beck en Bruno in het heden, maken we ook kennis met Everleigh en Don in de jaren zestig. De auteur wisselt dus niet alleen van tijd, maar ook van perspectief wat zorgt voor een kennismaking met diverse personages, en een interessant en afwisselend verhaal oplevert. De personages zijn verre van perfect en dat maakt ze menselijk en toegankelijk. Beck is niet de enige die met verlies te maken krijgt. In de jaren 60 leren we Everleigh beter kennen. Ze verliest in 1953 tijdens een tornado haar man en ongeboren kind en is de volgende jaren een schaduw van zichzelf. Wanneer ze Don leert kennen, vindt ze ook zichzelf langzaam weer terug, maar wordt wel geconfronteerd met haar verleden. Beide personages krijgen te maken met tragische gebeurtenissen in hun leven, waardoor dit boek een stapje verder gaat dan slechts een romantisch verhaal. Daarnaast zijn Beck en Everleigh misschien niet perfect, maar het zijn wel twee sterke personages waardoor je al snel het beste wilt voor ze en verder blijft lezen in de hoop dat dat gaat gebeuren. Ook de mannen Don en Bruno krijgen een stem in dit boek en door de verschillende tijdlijnen en personages ligt het tempo van het boek hoog.

De schrijfstijl van Hauck zorgt ervoor dat de verhaallijnen moeiteloos in elkaar overlopen en ze weet de personages zo te schrijven dat ze alle vier echt een eigen stem hebben. Naast de band die je met de personages opbouwt, zitten er ook de nodige verrassingen in het verhaal die je als lezer niet ziet aankomen. Wat goed is om te vermelden is dat Hauck het boek schrijft vanuit een christelijke achtergrond wat tijdens het lezen af en toe naar voren komt, maar niet heel erg aanwezig is. 

Eerdere boeken van Hauck waren vooral gericht op de romantiek. Bij Het huis op nummer 7 komt er wat meer dan alleen liefde bij kijken. Het is ook een spannend verhaal in meerdere opzichten. Niet alleen door de gebeurtenissen in het boek, maar ook omdat je nieuwsgierig bent wat er in het verleden is gebeurd en hoe de twee tijdlijnen uiteindelijk samenkomen.

Verwacht geen luchtig en romantisch verhaal. Met Het huis op nummer 7 bewijst Hauck dat ze niet alleen een romantisch verhaal kan schrijven, maar ook een bijzonder en spannend verhaal met een dubbele tijdlijn waarbij twee vrouwen ieder in hun eigen tijd op zoek gaan naar zichzelf.   

4 sterren, door Janneke

Het huis op nummer 7
Rachel Hauck
Kok Boekencentrum
oktober 2019

erfenis
verleden
liefde

Alle Hebban-recensiesOver de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban bespreekt: Het huis op nummer 7 van Rachel Hauck

 

Gerelateerd