Advertentie

Hebban vandaag

Algemeen /

Hebban Boeken Top Tienen (week 10, 2016)

De Hebban Boeken Top 10 toont de titels binnen een genregroep die het meest in beweging waren in de afgelopen week. De top 10 wordt berekend op basis van het aantal pageviews, waarderingen, favorieten en boekenplank-activiteiten van de lezerscommunity. Dit zijn de nummers 1 van deze week.

Hebban Boeken Top 10 (Literatuur)

De nummer 1 van deze week: 

Lieveling van Kim van Kooten

Lieveling heeft al meer dan 100 viersterren lezersbeoordelingen!

Puck is vijf jaar en woont met haar moeder in een achterstandswijk in Rotterdam. Op een dag verhuizen ze naar een kapitale villa in Zwijndrecht, waar de nieuwe man van haar moeder woont. Het lijkt een sprookje: de man - die door Puck 'ome Meneer' wordt genoemd - ontfermt zich over het meisje. Ome Meneer overlaadt haar met cadeaus, wast drie keer per week Pucks haren en samen maken ze lange tochten in zijn grote auto. 

In Lieveling - gebaseerd op het verhaal van Pauline Barendregt - geeft Kim van Kooten stem aan het meisje Puck, en weet ze dankzij haar lichtvoetige, maar haarscherpe toon het onvoorstelbare voorstelbaar te maken. Ze laat licht schijnen op een donker thema en weet een heftig verhaal met humor te vertellen - een prestatie van formaat. Na het lezen van Lieveling wil je Puck nooit meer alleen laten.  

Zie de volledige boeken top 10 voor literatuur

Hebban Boeken Top 10 (Thrillers)

De nummer 1 van deze week: 

De doodsvogel van Samuel Bjørk

De doodsvogel heeft al 33 vijfsterren lezersrecensies!

Een tienermeisje is ritueel vermoord en het onderzoeksteam van Holger Munch wordt op de zaak gezet. De bijdrage van superrechercheur Mia Krüger is cruciaal, maar ze worstelt met zelfmoordneigingen en een verslaving. Dan duikt er een verontrustend filmpje op dat nieuwe details prijsgeeft. Nog net in beeld zien we de contouren van iemand die verkleed is als uil, de doodsvogel.

Ondertussen zit Munchs dochter Miriam midden in een emotionele crisis en wordt ze in een romantische...

Zie de volledige boeken top 10 voor thrillers

Hebban Boeken Top 10 (Feelgood)

De nummer 1 van deze week: 

Misschien ooit van Colleen Hoover

Misschien ooit zit nu in de Hebban Leesclub

Misschien ooit van Colleen Hoover neemt je mee in de onwaarschijnlijke liefde tussen een dove singer-songwriter en het meisje dat hem uit zijn writer's block helpt. Een heerlijk boek voor iedereen die houdt van een Amerikaanse setting, knetterende vonken en een achtergrond van songteksten en muziek. Auteur Colleen Hoover bracht samen met Griffin Peterson een soundtrack uit met de nummers uit Misschien ooit, gratis te beluisteren op maybesomedaysoundtrack.com. Dus kruip op de bank, druk op play, sla het boek open en beleef Misschien ooit.

Zie de volledige boeken top 10 voor feelgood

Hebban Boeken Top 10 (Fantasy & SF)

De nummer 1 van deze week: 

De labyrintrenner van James Dashner

De labyrintrenner is een favoriet van 51 lezers op Hebban  

James Dashners bestseller De labyrintrenner speelt zich af in een post-apocalyptische wereld. Nadat zijn geheugen is gewist, komt Thomas terecht bij een groep jonge mannen. Als hij ontdekt dat ze gevangen zitten in een doolhof, sluit Thomas zich aan bij de Renners. Niet alleen om uit het labyrint te ontsnappen, maar ook om het ijzingwekkende geheim dat schuil gaat achter hun lot te ontrafelen.

Zie de volledige boeken top 10 voor fantasy

Hebban Boeken Top 10 (Young Adult)

De nummer 1 van deze week: 

Duizend stukjes van jou van Claudia Gray

Duizend stukjes van jou is het derde geselecteerde boek voor de 7Days Reading Challenge

Marguerite groeit op met twee briljante wetenschappers als ouders. Ze hebben een apparaatje uitgevonden waarmee je door verschillende dimensies kunt reizen en in steeds een andere versie van je eigen leven terechtkomt. 

Wanneer haar vader wordt vermoord vanwege deze uitvinding, zit ze samen met een van diens studenten de vermoedelijke dader op de hielen en komt terecht in een futuristisch Londen, aan het hof van de Russische tsaar en in een vreselijke wereldwijde overstroming.

Zie de volledige boeken top 10 voor Young Adult

Hebban Boeken Top 10 (Non-Fictie)

De nummer 1 van deze week: 

Ma van Hugo Borst

Ma werd door Hebban met vijf sterren beoordeeld

Hugo Borst vindt 'mantelzorger' een raar woord, maar hij is het wel. Al drie jaar verzorgt hij zijn zesentachtigjarige moeder, die aan dementie lijdt. Op ontroerende en vaak geestige wijze schrijft hij over de ingrijpende gevolgen van haar aftakelende geest. Ook beschrijft hij hoe de onvermijdelijke verhuizing naar een verpleeghuis verloopt. Intussen haalt hij herinneringen op aan zijn jeugd en aan zijn moeder in betere tijden.

Ma is een liefdevol en prachtig geschreven portret van een moeder en haar zoon.

Zie de volledige boeken top 10 voor non-fictie

Hebban Boeken Top 10 (Culinair)

De nummer 1 van deze week: 

Het Italiaanse bakboek van Sarena Solari van Sarena Solari

Het Italiaanse bakboek van Sarena Solari is het eerste boek van de winnares van Heel Holland Bakt 2015

In dit familiebakboek deelt HHB-winnaar Sarena Solari haar favoriete Italiaanse bakrecepten, de klassiekers van haar oma en tante, en natuurlijk de spektakelstukken uit het tv-programma Heel Holland Bakt. Van baci di dama, een torta caprese met amandelen en chocolade, de karameltaart waarmee Sarena meesterbakker werd tot de 1001-nacht-finaletaart: dit is bakken met Italiaanse passie!

Zie de volledige boeken top 10 voor culinair

Hebban Boeken Top 10 (Junior)

De nummer 1 van deze week: 

Harry Potter en de gevangene van Azkaban van J.K. Rowling

Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, het derde deel in de succesvolle reeks van J.K. Rowling, telt bijna 300 vijfsterren lezersbeoordelingen op Hebban!

Harry Potter en de Gevangene van Azkaban van J.K. Rowling verscheen in 1999 voor het eerst in Engeland en is het derde deel van een zevendelige reeks. Wereldwijd werden ruim 500.000.000 boeken verkocht in 69 verschillende talen en in 200 verschillende landen. Sirius Zwarts, een beruchte volgeling van Voldemort, is uit de gevangenis van Azkaban ontsnapt en heeft het wellicht op Harry gemunt. Harry is inmiddels aan een enerverend schooljaar begonnen met nieuwe vakken als Dreuzelkunde en zorg voor Fabeldieren, spannende Zwerkbalwedstrijden en griezelige voorspellingen. De school wordt bewaakt door Dementors, de gevreesde bewakers van Azkaban, en Harry zal zijn lessen Verweer tegen de Zwarte Kunsten hard nodig hebben.

Zie de volledige boeken top 10 voor juniorOver de auteur

Sander (Hebban Crew)

1056 volgers
472 boeken
24 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Boeken Top Tienen (week 10, 2016)

 

Gesponsorde boeken