Hebban vandaag

Listmania /

Hebban Culinair recensie top 10 juli

Op Hebban lichten we elke maand tien culinaire recensies uit, die in die maand zijn geschreven door onze Hebban-recensenten. Recensies die opvallen vanwege het overtuigende oordeel, de mooie schrijfstijl of het lekkere recept. Bekijk hier de Hebban Culinair recensie top 10 van juli.

Jeanette van Culinette's Kookpunt over 50 curry's uit Thailand - Vatcharin Bhumichitr *****
  
“Dit kleine boekje met de prachtige smulfoto’s nodigt uit om authentiek Thais te koken want de recepten zijn zelfs voor niet-doorgewinterde koks heel goed te doen. Wie eenmaal dit boekje van Vatcharin Bhumichitr heeft gezien zal zeker op zoek gaan naar meer van zijn kookboeken. Er zijn er nog niet zo heel veel in het Nederlands vertaald maar dat is vast en zeker slechts een kwestie van tijd. Kortom: een heerlijk smulboekje dat in de kookboekcollectie van liefhebbers van de Thaise keuken absoluut niet mag ontbreken.”

Maaike Ebbinge over My new roots - Sarah Britton ****
 
“Wat schrijft Sarah Britton heerlijk leesbaar. Het lijkt net alsof je beste vriendin tegen je praat. Zij deelt alles vol enthousiasme met je. Haar teksten zijn aanstekelijk. Je krijgt zin om direct de keuken in te duiken. Ook wanneer je niet in het dagelijkse leven kiemen kweekt, alle rauwe bonen op voorraad hebt en het heel nauw neemt met het eten van onbespoten groenten. Trouwens, wanneer je dat wel wilt gaan doen, Sarah leert het je allemaal in haar kookboek My New Roots.” 

Saskia Balmaekers over SLA - Ida de Haart **** 

“Met dit boek in huis eet je gerust elke dag sla, zoveel gevarieerder recepten staan erin. En dan heb ik het nog niet eens over de recepten voor dressing, hummus, soep, warme gerechten, sappen, smoothies en zoet die je ook in dit kookboek vindt. De vegan cheesecake met pompoen en sinaasappel is zo lekker dat hij al op was voor de visite kwam. Dat werd nog maar een keer de keuken in…” 

Heidi over Seizoenskookboek - Donna Hay ***

“Dit kookboek heeft bij ieder seizoen echt voor alle eters en kokers wat wils. Van een simpele pasta tot een ietwat ingewikkelde taart, een goed stuk vlees of een salade. De seizoenen zijn duidelijk ingedeeld en vanzelfsprekend worden dan alleen die gerechten vermeld waarvan de ingrediënten ook in dat seizoen te koop zijn.” 

Clara ten Houte de Lange over Het Forest Feast kookboek - Erin Gleeson ****

Het Forest Feast kookboek is voor mij een kookboek met een sterretje. Ik word helemaal vrolijk als ik in dit kleurige boek zit te bladeren en doe elke keer nieuwe inspiratie op. Het Forest Feast kookboek is dan ook geen gewoon kookboek.”       

Kitchen Table Happiness over L'Art de la Table - Gintare Marcel ****  

“Klassiek en modern gaan hand in hand. Je vindt zowel hartig als zoete gerechten in L'Art de la Table waarbij je geen uitgebreid assortiment keukengadgets nodig hebt, maar soms iets meer tijd.”

Caroline Soesbergen over Herman over bonen – Herman den Blijker ***

“Den Blijker schrijft zoals hij praat. Dat resulteert in wat hoekig, staccato taalgebruik en zinnen die net niet helemaal lekker lopen. Dat is ook de manier waarop de recepten zijn geschreven. Kort. Voor wie vaker kookt, zal dat geen enkel probleem zijn, maar de beginnende kok heeft er vermoedelijk moeite mee.”

De man die koken kan over Hete vuren - Leonard Elenbaas en Jeroen Hazebroek ***
  
Hete Vuren is uitermate geschikt voor iedereen die meer wil weten over de geschiedenis van het bbq-en in Nederland en daarnaast een stevige basis wil leggen in de kunst van het grillen en wat daar allemaal bij komt kijken. Het boek biedt zeker wat leuke en niet standaard recepten maar mijn hebberigheid zegt dat het wat meer en wat uitgebalanceerder had mogen zijn.”     

Mieke Schepens over Suiker. Het zoete vergif - Huib Stam ****

"Huib Stam geeft in Suiker, het zoete vergif een heldere uitleg over het gebruik van suiker in relatie tot onze gezondheid. Daarnaast komt hij met een aantal tips die zonder meer gemakkelijk op te volgen is. Het blijft een verhaal van meningen, echter op zo'n manier gepresenteerd dat je er als lezer wat aan hebt. Belangrijk hierbij: Blijf je eigen baas over wat je eet en drinkt en bovenal, weet wat je eet en drinkt. Een aanrader voor iedereen die serieus met zijn gezondheid bezig is."

Marieke Pulles over Heerlijk Rotterdam – Wim de Jong ****

“Het is knap dat ze met eigenlijk zo weinig tekst toch de sfeer kunnen weergeven van de verschillende adresjes. Ook met dit boekje ben ik nog lang niet klaar. Er staan nog zoveel leuke verschillende zaakjes in waar ik nog wel langs wil. Kortom ook dit is weer een ‘must have’ in je kast.”Over de auteur

Natascha van der Stelt

461 volgers
839 boeken
20 favoriet
Auteur


Reacties op: Hebban Culinair recensie top 10 juli

Gesponsorde boeken