Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Hebban Culinair recensie top 10 mei

Op Hebban Culinair lichten we elke maand tien recensies uit, die in die maand zijn geschreven door onze Hebban-recensenten. Recensies die opvallen vanwege het overtuigende oordeel, de mooie schrijfstijl of het lekkere recept.
Bekijk hier de Hebban Culinair recensie top 10 van mei.


Maaike Ebbinge over Oranje toetjes – Lizet Kruyff ****
“Alle desserts zien er even mooi uit en zijn schitterend gefotografeerd. De recepten lezen makkelijk en zijn uitnodigend om mee aan de slag te gaan. Sommige zijn wel meer werk dan je aanvankelijk vermoedt…Oranje toetjes is een kookboek om elke letter van te lezen en een geschiedenisboek om je vingers bij af te likken.”

Marlene Bijlsma over Wat eten we vandaag? – Susan Aretz ***
Wat eten we vandaag? is echt een boek voor het gemiddelde gezin dat inspiratie mist en makkelijke recepten zoekt die iedereen lust. Maar geef er wel extra groenten of een groene salade bij.”

Jeanette van de Lindt over Kookboek van de klassieke keuken – Auguste Escoffier ****
“Het is een onmisbaar naslagwerk als het gaat om basisbereidingen en -technieken en in alle opzichten een plezier om te lezen. Ik kan mij niet voorstellen dat er een kok op de wereld is die alle technieken en benamingen die in dit boek staan uit zijn hoofd weet. Alleen al daarom is het een boek om te hebben want Auguste Escoffier heeft met dit boek een kookbijbel afgeleverd die hem nog lang zal overleven.”

Marieke Pulles over De klassieke keuken thuis – Auguste Escoffier ***
“De klassieke keuken thuis heeft een duidelijke indeling. Alle basistechnieken staan uitgelegd en achterin staat gelukkig ook nog een begrippenlijst, wel makkelijk voor de hobbykok… De klassieke keuken thuis is al met al een mooi naslagwerk voor de gevorderde amateurkok.”

Monica Weterings over Toen was koken heel gewoon – Lisette Bossert ****

“Dit is een sympathiek en bijzonder mooi uitgegeven boekje. De prachtige fotocollages en dito typografie zijn een hommage aan de vormgeving van de jaren ’50.”

Fabulous Food Fan over Licht! – Hugh Fearnley Whittingstall ****
“Ik sluit me aan bij de opmerking van Hugh dat de zoektocht naar tarwe- en zuivelloosheid een heerlijke ontdekkingsreis wordt. Nieuwe granen, nieuwe oliën, nieuwe smaken en nieuwe combinaties leiden tot een spannend en creatief kookavontuur.”

Jeanette van de Lindt over Mijn keuken. Een jaar koken op het Franse platteland – Mimi Thorisson ****
“Behalve een kookboek is het zeker ook voor een deel een leesboek met fijne tips en het boek is vooral vrolijk en vol passie geschreven. De foto’s zijn zoals je van een beroepsfotograaf, de man van Mimi uiteraard, mag verwachten vrijwel allemaal schitterend.”

Maaike Ebbinge over Recepten uit Tokyo – Maori Murato *****
“Toch is het boek vijf sterren waard, omdat de recepten (na het uitproberen van vijf verschillende) zo duidelijk zijn, het huis uren naar onbekende, goddelijke geuren ruikt en alles uiteindelijk uitstekend smaakt.”

Marieke den Hartog over Veggie burgers, balletjes en broodbeleg - Miki Duerinck en Kristin Leybaert ****
“Dit kookboek biedt eenvoudige en smakelijke variaties aan, die zowel de beginnende vegetariër als de ervaren vegetarische kok veel kookplezier zal bieden...De recepten zijn overzichtelijk uitgewerkt met duidelijke instructies waardoor het koken ook niet veel werk hoeft te zijn.”

Walter Luitwieler over Rudolph kookt 2 - Hét basisboek voor iedereen – Rudolph van Veen ****
“Rudolph van Veen bewijst weer dat hij zich met originele en simpele recepten kan meten met andere topkoks die ook de makkelijke keuken bij mensen thuis willen brengen.”Over de auteur

Natascha van der Stelt

462 volgers
839 boeken
20 favoriet
Auteur


Reacties op: Hebban Culinair recensie top 10 mei

 

Overig

Gesponsorde boeken