Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Hebban Culinair recensie top 10 - november

Op Hebban Culinair lichten we elke maand tien recensies uit, die vorige maand zijn geschreven door onze Hebban-recensenten. Recensies die opvallen vanwege het overtuigende oordeel of de mooie schrijfstijl. Bekijk hier de Hebban Culinair recensie top 10 van november.

Jeanette van de Lindt over Vlees! van Herman den Blijker****
"Het boek Vlees heeft het uiterlijk, karakter en formaat van de schrijver. Stevig, stoer en no-nonsens. Je ziet gelijk dat dit niet om te lachen is. Zelfs het gekozen lettertype, zeker van de titels van de recepten, is ontzettend stoer. Dit is het serieuzere werk."

Saskia Balmaekers over Het krokettenboek van Johannes van Dam ****
"Wie dit boek eenmaal in huis heeft, bereidt met gemak een uit vele gangen bestaand krokettendiner. Al is het raadzaam om al een kroket bij de hand te hebben als je begint te lezen – de trek in een kroket wordt al op pagina 10 onweerstaanbaar groot!"

Fabulous Food Fan over Niven 80/20 van Niven Kunz *****
"Tussen de overvloed aan boeken die draaien om een handvol ingrediënten, een staafmixer en trendy eetstijlen is het heel fijn als er boeken verschijnen geschreven door echte koks. Niven 80/20 is zo’n boek."

Clara ten Houte de Lange over Groentebijbe van Mari Maris *****
"Dit is een boek naar mijn hart. Een boek boordevol groenten. Zonder franje en toch veel meer dan alleen een kookboek. Het is een encyclopedie en kookboek in één. Een bijbel voor in de keuken."

Jacqueline Smit over Natuurlijk lekker bakken van Monique van der Vloed ***
"Het boek maakt me vooral duidelijk dat ik gezonder moet eten. Maar of al het beschrevene ook lekker is? Persoonlijk hou ik van de volle, rijke en gulle smaak van roomboter, bloem en eieren en maak je daar volgens mij de mooiste, lekkerste en luchtigste cakes, taarten en koekjes mee."

Jeanette van de Lindt over Melk & Dadels van Nadia Zerouali *****
"Het liefst zou ik door alle Marokkaanse moeders uit Melk & Dadels van Nadia Zerouali geadopteerd worden. Niet alleen omdat zij allemaal even heerlijk koken en hun mooiste recepten prijs geven maar ook vanwege de warmte, de liefde en het feit dat het zulke sterke vrouwen zijn."

Maaike Ebbinge over Jamie's Comfort Food *****
"En hier is hij dan: het zestiende kookboek van Jamie Oliver, Comfort Food. Het voelt vertrouwd en toch weer anders. Waar zijn vorige boeken gingen over besparen en het zo snel mogelijk verlaten van de keuken, heeft hij nu gekozen voor aandacht."

Mieke Schepens over De warme winterkeuken van Caroline Hofberg *****
"De fotografie is prachtig, mooie winterlandschappen en heerlijke gerechten. Het is nog geen winter nu ik dit schrijf, maar ik kijk er door dit prachtige boek wel naar uit!"

Heidi van Spaandonk over Honey & Co van Sarit Packer en Itamar Srulovich *****
"Het kookboek heeft wel één duidelijk nadeel. Keuzestress gegarandeerd! Al nonchalant bladerend om een keuze te maken voor een etentje, moet je concluderen dat je niet kunt kiezen. Dit resulteert in een hele dag in de keuken waar dan de volgende gerechten uit het kookboek worden gemaakt: Hummus, Falafel, Bouikos, Pompoen-tahindip met geroosterde hazelnoten, fatoush, saffraan-citroentaart, pita brood en garnalen met sinaasappel, tomaat en kardemom. Kortom vrijdagavond werd het een Feast uit het Midden-Oosten."

Isabel Boerdam over Good Food van Laurianne Ruhé ****
"Good Food is een inspirerend boek uit het hart geschreven. Laurianne is een echte ervaringsdeskundige die beide kanten van het verhaal kent en snapt dat eten vooral ook leuk moet blijven. Haar recepten geven geweldige gezonde alternatieven voor de perfecte balans. Een super boek!"

Klik hier voor meer recensies.Over de auteur

Hebban Culinair

106 volgers
1 boek
0 favorieten


Reacties op: Hebban Culinair recensie top 10 - november

 

Overig