Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Debuutprijs 2021: Nomineer je favoriete debuut van het jaar

door Hebban Crew 108 reacties
De Hebban Debuutprijs is de enige juryprijs van Nederland en Vlaanderen met een grote invloed van lezers. Jouw invloed begint vandaag met het nomineren van je favoriete debuut in de genres literaire fictie, literaire non-fictie, spanning, Young Adult en feelgood. Log in en nomineer!

Met Het smelt van Lize Spit (2016), Machtsstrijd van Wouter Helders (2016), Schuim der aarde van Roxane van Iperen (2017), Dagboek uit de rivier van Frederik Baas (2017), Mijn vader is een vliegtuig van Antoinette Beumer (2018), Laura H. van Thomas Rueb (2019) en Viktor van Judith Fanto (2020) telt de jongste debuutprijs van Nederland en Vlaanderen al zeven laureaten.

De Hebban Debuutprijs 2021 richt zich op Nederlandstalige literaire fictie, literaire non-fictie, spanning, feelgood en young adult voor het eerst verschenen tussen 1 april 2020 en 1 januari 2021 (de Hebban Debuutprijs 2022 zal de periode van 1 januari tot 1 januari beslaan). De longlist van vijftien titels wordt bekendgemaakt op 6 april. Honderd ervaren lezers, waarvoor je je binnenkort kunt aanmelden, beoordelen de boeken op de longlist en bepalen de shortlist van 5 titels die wordt gelezen door een professionele jury. Het winnende boek krijgt een promotiepakket ter waarde van € 2.500 op Hebban, aangevuld met een campagne uitgevoerd door de uitgever van het winnende boek.

Nomineer jouw favoriete debuut

Noem je tip of favoriet onder dit artikel en vertel waarom jij denkt dat dit boek écht op de groslist voor de Hebban Debuutprijs 2021 moet. Als je een titel tipt, houd dan rekening met de (eerste) verschijningsdatum (1-4-2020 tot 1-1-2021). Vertaalde boeken komen niet in aanmerking.

Oproep voor uitgeverijen

Uitgeverijen kunnen titels nomineren voor de longlist tot en met 26 maart middels dit formulier, waar ook de voorwaarden terug te lezen zijn. Let op: Om kans te maken op een plek in de longlist, móét de uitgeverij de titel zelf aangemeld hebben.

Voorwaarden

Alleen oorspronkelijk Nederlandstalige debuten uitgegeven door reguliere uitgevers verschenen in een papieren editie kunnen worden aangemeld. Uitgaven die alleen in digitale vorm zijn verschenen (en/of beschikbaar zijn) zijn uitgesloten. Een debutant heeft nog niet eerder een boek gepubliceerd (ook niet via zelfpublicatie) in hetzelfde genre. Een roman van een auteur die eerder een of meer non-fictieboeken schreef, wordt wél beschouwd als debuutroman. Hetzelfde geldt voor een kinderboekenauteur die voor het eerst een boek voor volwassenen schreef. Een overstap van YA (literatuur gericht op jongvolwassenen) naar literatuur voor volwassenen wordt niet gezien als debuut.Over de auteur

Hebban Crew

2488 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Debuutprijs 2021: Nomineer je favoriete debuut van het jaar