Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Debuutprijs 2021 - schrijf je in voor de lezersjury!

door Hebban Crew 243 reacties
Update: de inschrijving is gesloten! De Hebban Debuutprijs is de enige juryprijs van Nederland en Vlaanderen met een grote invloed van lezers en daarom zoeken we ruim honderd lezers om deel uit te maken van de lezersjury. Wil jij helpen om de shortlist te bepalen? Geef je dan nu op!

Ruim honderd lezers bepalen de shortlist

De longlist

De Hebban Debuutprijs 2021 richt zich op Nederlandstalige literaire fictie, literaire non-fictie, spanning, feelgood en Young Adult voor het eerst verschenen tussen 1 april 2020 en 1 januari 2021. De longlist voor de Hebban Debuutprijs wordt dinsdag 6 april bekendgemaakt op Hebban. Een lezersjury van ruim honderd lezers beoordeelt tussen 20 april en 20 juni de vijftien genomineerde titels en bepaalt de shortlist van de Hebban Debuutprijs.

De shortlist

De shortlist telt vijf boeken. De eindjury wordt half mei bekendgemaakt. De Hebban Debuutprijs wordt in september uitgereikt aan de winnaar.

Naar het Hebban Debuutprijs-kanaal

Wil jij jurylid worden?

Voldoe jij aan onderstaande voorwaarden, heb je de komende maanden tijd om minstens drie debuten te lezen en te beoordelen en wil jij samen met andere lezers de shortlist voor dit jaar bepalen? Vul dan onderstaand formulier in. Je krijgt 3 à 4 titels uit de longlist toegewezen en daarvan krijg je epubs toegestuurd.
Update: de inschrijving is gesloten!

De voorwaarden

  • Je Hebban-profiel toont aan dat je leest in verschillende genres
  • Je hebt tijd om vanaf circa 20 april tot en met 20 juni drie of vier boeken te lezen die je worden toegewezen door de lezersjurycoördinator.
  • Heb je een toegewezen boek al gelezen, dan kun je herlezen om de leeservaring op te frissen of direct het beoordelingsformulier insturen. Je kunt het boek niet omruilen voor een ander.
  • Je hebt een ereader of een andere mogelijkheid om epubs te lezen. De genomineerde titels worden als beveiligde ebooks gedistribueerd.
  • Voor projecten met digitale leesexemplaren, gelden deze tips en voorwaarden.
  • Het verspreiden en delen van de toegezonden epubs is uiteraard niet toegestaan.

De Hebban Debuutprijs

Met Het smelt van Lize Spit (2016), Machtsstrijd van Wouter Helders (2016), Schuim der aarde van Roxane van Iperen (2017), Dagboek uit de rivier van Frederik Baas (2017), Mijn vader is een vliegtuig van Antoinette Beumer (2018), Laura H. van Thomas Rueb (2019) en Viktor van Judith Fanto (2020) telt de jongste debuutprijs van Nederland en Vlaanderen al zeven laureaten.Over de auteur

Hebban Crew

2483 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Debuutprijs 2021 - schrijf je in voor de lezersjury!