Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Debuutprijs 2022: Nomineer jouw favoriet en geef je op voor de lezersjury

door Hebban Crew 122 reacties
We maken ons op voor de start van de Hebban Debuutprijs 2022. De longlist van 15 titels wordt bekendgemaakt op 24 april 2022 tijdens Longlist Day. Vandaag start de nominatietermijn voor de uitgeverijen, kan de Hebban Community hun favorieten tippen en meld je je aan om zitting te nemen in de lezersjury.

De Hebban Debuutprijs is een aanmoedigingsprijs voor debutanten georganiseerd door lezerscommunity Hebban.nl en werd in 2016 voor het eerst uitgereikt (toen nog als 'Hebban Award voor het Beste Debuut'). De Hebban Debuutprijs richt zich op Nederlandstalige literaire fictie en is de enige juryprijs van Nederland en Vlaanderen met een grote invloed van lezers. Een lezersjury bestaande uit meer dan 100 lezers bepaalt de shortlist uit een longlist van 15 boeken. Een professionele jury bestaande uit boekverkopers en Hebban-redacteuren kiest het beste debuut uit de shortlist van 5 titels. De winnaar wordt in september bekendgemaakt.

Meld je aan voor de lezersjury

Voldoe jij aan onderstaande voorwaarden, heb je de komende maanden tijd om drie à vier romans te lezen en te beoordelen en wil jij samen met andere lezers de shortlist voor dit jaar bepalen? Vul dan dit formulier uiterlijk 20 april a.s. in (inmiddels gesloten).

De voorwaarden

  • Je Hebban-profiel toont aan dat je de laatste jaren regelmatig literaire romans van Nederlandse en/of Vlaamse bodem hebt gelezen.
  • Je hebt tijd om vanaf eind april tot en met eind juni drie à vier boeken te lezen die je worden toegewezen door de lezersjurycoördinator.
  • Je hebt een ereader of een andere mogelijkheid om epubs te lezen. De genomineerde titels worden als beveiligde ebooks naar de juryleden verzonden.
  • Heb je een toegewezen boek al gelezen, dan kun je herlezen om de leeservaring op te frissen of direct het beoordelingsformulier insturen. Je kunt het boek niet omruilen voor een ander.
  • Voor projecten met digitale leesexemplaren, gelden deze tips en voorwaarden.
  • Het verspreiden en delen van de toegezonden epubs is uiteraard niet toegestaan.

Oproep uitgeverijen

Uitgeverijen kunnen titels nomineren voor de longlist tot 15 april middels een mailtje (bij het aanmelden van titels via mail ga je akkoord met de voorwaarden). Let op: Om kans te maken op een plek in de longlist, móét de uitgeverij de titel zelf aangemeld hebben.

Voorwaarden
Alleen oorspronkelijk Nederlandstalige debuten uitgegeven door reguliere uitgevers verschenen in een papieren editie kunnen worden aangemeld. Uitgaven die alleen in digitale vorm zijn verschenen (en/of beschikbaar zijn) zijn uitgesloten. Een debutant heeft nog niet eerder een boek gepubliceerd (ook niet via zelfpublicatie) in hetzelfde genre. Een roman van een auteur die eerder een of meer non-fictieboeken schreef, wordt wél beschouwd als debuutroman. Hetzelfde geldt voor een YA- of kinderboekenauteur die voor het eerst een boek voor volwassenen schreef.

Historie Debuutprijs-winnaars

Nomineer jouw favoriete roman

Noem je tip of favoriet onder dit artikel en vertel waarom jij denkt dat dit boek écht op de longlist voor de Hebban Debuutprijs 2021 moet. Je kunt boeken tippen die onder oorspronkelijk Nederlandstalige literaire fictie vallen. Als je een titel tipt, houd dan rekening met de (eerste) verschijningsdatum (1-1-2021 tot 1-1-2022). Vertaalde boeken komen niet in aanmerking.

Welk debuut uit 2021 is jouw favoriet en waarom?Over de auteur

Hebban Crew

2483 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Debuutprijs 2022: Nomineer jouw favoriet en geef je op voor de lezersjury