Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Community /

Hebban Debuutprijs 2023: Meld je aan voor de lezersjury

door Hebban Crew 145 reacties
We gaan van start met de Hebban Debuutprijs 2023! Vandaag start de nominatietermijn voor de uitgeverijen, kan de Hebban Community stemmen in de wildcardverkiezing en meld je je aan om zitting te nemen in de lezersjury. De longlist van 15 titels wordt bekendgemaakt op 3 mei 2023 tijdens Longlist Day.

De Hebban Debuutprijs is een aanmoedigingsprijs voor debutanten georganiseerd door lezerscommunity Hebban.nl en werd in 2016 voor het eerst uitgereikt (toen nog als 'Hebban Award voor het Beste Debuut'). De Hebban Debuutprijs richt zich op Nederlandstalige literaire fictie en is de enige juryprijs van Nederland en Vlaanderen met een grote invloed van lezers. Een lezersjury bestaande uit meer dan 100 lezers bepaalt de shortlist uit een longlist van 15 boeken. Een professionele jury bestaande uit boekverkopers en Hebban-redacteuren kiest het beste debuut uit de shortlist van vijf titels. De winnaar wordt in september bekendgemaakt.

Meld je aan voor de lezersjury

Voldoe jij aan onderstaande voorwaarden, heb je in mei en juni tijd om vier debuutromans te lezen en te beoordelen en wil jij samen met andere lezers de shortlist voor dit jaar bepalen? Vul dan dit formulier uiterlijk 30 april a.s. in.

De voorwaarden

  • Je Hebban-profiel toont aan dat je de laatste jaren regelmatig literaire romans van Nederlandse en/of Vlaamse bodem hebt gelezen.
  • Je hebt tijd om vanaf begin mei tot half juni vier boeken te lezen die je worden toegewezen door de lezersjurycoördinator.
  • Je hebt een ereader of een andere mogelijkheid om epubs te lezen. De genomineerde titels worden als beveiligde ebooks naar de juryleden verzonden.
  • Heb je een toegewezen boek al gelezen, dan kun je herlezen om de leeservaring op te frissen of direct het beoordelingsformulier insturen. Je kunt het boek niet omruilen voor een ander.
  • Voor projecten met digitale leesexemplaren, gelden deze tips en voorwaarden. Het verspreiden en delen van de toegezonden epubs is uiteraard niet toegestaan.
  • Je leeservaringen met de vier aan jou toegewezen boeken deel je alleen via het beoordelingsformulier. Ná de bekendmaking van de shortlist mag je recensies plaatsen van de vier boeken die je las, sterren geven en ze op je 'Gelezen'-plank zetten.

Tip: de link naar je Hebban-profiel vind je door in de menubalk van Hebban te klikken op 'Mijn boeken'.

Fill out my online form.

Looplabb opens your eyes

Het Nederlandse leesbrillenmerk Looplabb is hoofdsponsor van de Hebban Debuutprijs. Looplabb en Hebban delen een gezamenlijke missie: lezers meer én met meer plezier laten lezen. En met een passende leesbril is een mooi boek nog fijner om te lezen. Looplabb is een leesbrillenmerk voor boekliefhebbers. Zo dragen alle monturen de naam van een klassiek werk uit de literatuur, zoals Lolita, Papillon, Faust, Dune of Catch 22. Met een grote drijfveer voor design, hoge kwaliteit en goede service, bouwt Looplabb gestaag aan een breed assortiment van goede, betaalbare en stijlvolle leesbrillen waarmee je gezien mag worden.

www.looplabb.comOver de auteur

Hebban Crew

2538 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Debuutprijs 2023: Meld je aan voor de lezersjury