Advertentie

Hebban vandaag

Column /

Hebban Fantasy op LonCon3

Met 1171 programmaonderdelen (ja, je leest het goed) is LonCon een werkelijk massieve conventie. Het is dan ook de World Science Fiction Convention in zijn 72e aflevering. Het spektakel vindt plaats in het ExCel conferentiecentrum in de Docklands in Londen.

Vanaf donderdag 14 augustus tot en met maandag 18 augustus in Londen het middelpunt van de sciencefiction- en fantasywereld. Er is erg veel te beleven tijdens LonCon. Zo zijn er lezingen van de grootste sterren van de sciencefiction- en fantasywereld, zoals George R.R. Martin, Jeff Vandermeer, Lauren Beukes, Alastair Reynolds, Joe Abercrombie, Charles Stross, Robin Hobb en ja, ook van onze eigen ster, Thomas Olde Heuvelt (zondag om 12.30 uur). Daarnaast zijn er workshops, wetenschappelijke lezingen, discussies over alle denkbare onderwerpen binnen de fantastische genres, signeersessies, muziek, games, cosplay... te veel om op te noemen.

Tijdens LonCon worden de Hugo Awards uitgereikt. Eén Nederlander maakt dit jaar kans op die ontzettend begeerde troffee: Thomas Olde Heuvelt voor zijn korte verhaal The Ink Readers of Doi Saket. Zaterdagavond weten we of hij dit jaar de gelukkige is.

Hebban Fantasy is er bij en elke dag zullen we rapporteren over wat we meemaken op deze WorldCon. Naast Hebban Fantasy redacteur Martijn Lindeboom gaan in elk geval de auteurs Floris Kleijne (ook actief in meerdere panels en een signeersessie), Boukje Balder (tweevoudig Paul Harland Prijs winnaar en zeer actief op de Engelstalige markt) en Esther Scherpenisse (Paul Harland Prijs winnaar 2013) rapporteren over hun belevenissen.

Dus ben je er niet bij in Londen? Houd dan Hebban Fantasy in de gaten voor je dagelijkse nieuwsvoorziening uit de wereldhoofdstad van de sf en fantasy: LonCon3!Over de auteur

Martijn Lindeboom

435 volgers
685 boeken
21 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Fantasy op LonCon3