Advertentie

Hebban vandaag

Leesclubs /

Hebban Feuilleton - lees je mee?

door Hebban Crew 39 reacties
Het Hebban Feuilleton, een nieuwe manier van lezen. Samen wekelijkse afleveringen van gemiddeld 100 bladzijden lezen óp Hebban, in pdf, ruim voor publicatie van het boek zelf. De allereerste feuilleton was een wild succes en een onvergetelijke ervaring. Vanaf vandaag kun je je inschrijven voor maar liefst twéé feuilletons.

In een Hebban Feuilleton lezen we wekelijkse afleveringen van ongeveer honderd bladzijden in pdf. Elke week bespreken we de aflevering van dat moment en na de laatste aflevering is het tijd voor je recensie op de Hebban boekpagina. Wie de eerste Hebban Feuilleton rond Het achtste leven (voor Brilka) van Nino Haratischwili heeft meegemaakt weet dat het een onvergetelijke ervaring is, waar je als een heel andere lezer uit komt.

Een stad, het meisje en de duivel

Van Svealena Kutschke

We lezen 7 afleveringen, van 20 maart tot de eerste week van mei

We gaan weer een geweldig project starten, een nieuwe feuilleton met een 700 pagina's tellende roman: Een stad, het meisje en de duivel van Svealena Kutschke. Een stad, het meisje en de duivel is het verhaal van Lucie en Christoph, hun dochter Freya, en hun kleindochter Jesse: een Duitse familie in de schaduw van de onlusten van de twintigste eeuw. Een verhaal van verklikkers en helden, van meelopers en daders, en van de nazaten van Lucie, een geslacht dat uit de Trave geboren is en gedoemd is er te eindigen. De tragedie van de gewelddadige Duitse eeuw weerspiegelt zich in de eigenaardige oude stad van Lübeck, geboortestad van Thomas Mann, maar ook een stad die Hitler gretig omarmde, en die 50 jaar later, als Jesse opgroeit, ten prooi valt aan de verleidingen van het neofascisme.

Lucie komt ter wereld op een koude winternacht in de Trave, de rivier die door Lübeck stroomt. Het is het begin van de twintigste eeuw, en Lucie bezit een gave die voor haar vrouwelijke nazaten zowel een vloek als een zegen zal zijn.

Het boek | Het Feuilleton | Het leesschema |de sneak preview | Schrijf je in!

De Cazalet Kronieken #3 - Verwarring

Van Elizabeth Jane Howard

We lezen vier afleveringen, van 18 april tot half mei

We zijn toe aan het derde Hebban Feuilleton rond de Cazaletkronieken, een serie van Elizabeth Jane Howard. Na Lichte jaren en Aftellen is het de beurt aan Verwarring. In Verwarring volgen we de familie door de jaren 1942 tot 1945.

In dit Hebban Feuilleton lezen we vier wekelijkse pdf-afleveringen van circa honderd bladzijden elk, ruim vóór verschijning van het boek (Verwarring ligt pas op 15 mei in de winkels). Heb je de eerste twee Cazaletboeken níet gelezen, dan kun je de samenvatting voorin onderstaand fragment lezen en daarna het fragment, om te kijken of het je pakt. Heb je de eerste twee boeken wél gelezen (in feuilleton of 'gewoon' het boek) dan ben je nu natuurlijk al het inschrijfformulier aan het invullen.

Het zijn de lange, donkere jaren van de oorlog, met voedselschaarste, de constante dreiging vanuit de lucht, berichten van gesneuvelde vrienden en geliefden. De chaos op het wereldtoneel wordt weerspiegeld in de turbulente privélevens van de Cazalets. Tot ieders verbazing stort de eigenzinnige Louise zich in een ongelukkig huwelijk met de veel oudere, ambitieuze Michael. Polly moet wennen aan het leven na de dood van haar geliefde moeder. Zoë begint een affaire met een getroebleerde Amerikaan. Terwijl Clary probeert de hoop levend te houden dat haar vader ooit ongedeerd uit Frankrijk terug zal keren.

Het boek | Het Feuilleton | Het leesschema |de sneak preview | Schrijf je in!

Handig om te weten:

  • We lezen de ongecorrigeerde drukproef, dus er kunnen nog foutjes in de tekst staan. 
  • We lezen in pdf en dat kan zowel online op Hebban als offline op je eigen tablet, laptop of telefoon.
  • Uiteraard zijn de toegezonden pdf's alleen voor eigen gebruik! Zie ook de actievoorwaarden.


Oh jee, ik wil graag aan beide feuilletons meedoen!

Als jij denkt daar tijd voor te hebben, dan kan dat natuurlijk prima. Het Kutschke-feuilleton start eerder, maar is langer. Er is ongeveer drie weken lang overlap en in die tijd heb je dus twee afleveringen van ongeveer 100 bladzijden te lezen. Dat is voor een enigszins fanatieke lezer prima te doen. Schrijf je voor beide feuilletons in, dan kun je dus ook voor beide ingeloot worden.

Een recensie schrijven, kan ik dat wel?

Ja, natuurlijk kun jij dat, iedereen kan een recensie schrijven. Het zijn tenslotte maar een boel woorden in een tekstveldje. We verwachten niet van je dat je een wetenschappelijk onderbouwde beschouwing plaatst of een scherpe analyse over literaire thema's. We verwachten dat je vertelt hoe jij het boek hebt ervaren, wat je er goed aan vond en wat je er niet goed aan vond. Hier, we hebben zelfs handige tips voor je.Over de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Feuilleton - lees je mee?

 

Gerelateerd

Over

Svealena Kutschke

Svealena Kutschke

Svealena Kutschke is in Lübeck geboren en woont tegenwoordig in Berlijn. Ee...

Elizabeth Jane Howard

Elizabeth Jane Howard

Elizabeth Jane Howard (1923-2014) was een van de grootste schrijvers van het nao...

Hebban Spots

Een stad, het meisje en de duivel

54 volgers

Welkom in de Hebban Spot voor het feuilleton van Een stad, het meisje en de duivel, een roman van Svealena Kutschke (Atlas Contact). Heb je een vraag over dit feuilleton, mail dan naar...

Hebban Feuilleton - Verwarring

37 volgers

Welkom in de Hebban Spot voor het feuilleton van Verwarring, het derde boek in de Cazalet-kronieken van auteur Elizabeth Jane Howard (Atlas Contact). Heb je een vraag over dit feuilleton, mail dan...

Gesponsorde boeken