Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban gaat op zoek naar de 1000 mooiste boeken aller tijden in de #Hebban1000

door Hebban Crew 51 reacties
Elke dag besteden we op Hebban aandacht aan boeken die er op dat moment toe doen. Actualiteit en nieuw verschenen boeken zijn de orde van de dag. Ook met de Hebban Awards keken we niet verder dan naar de voorbije twaalf maanden, maar goede boeken mogen niet na een jaar van ons netvlies verdwijnen, niet na twee jaar en ook niet na tien jaar. Daarom gaan we vanaf dit jaar op zoek naar de duizend mooiste Nederlandstalige boeken aller tijden. Welke boeken hebben jou van je sokken geblazen of aan welke denk je jaren later nog steeds aan terug? Welke boeken waren bepalend voor jouw (lees)leven? Hebban presenteert de Hebban 1000!

Dit jaar dus geen Hebban Awards zoals jullie van ons gewend waren, maar wel extra veel leesinspiratie in de vorm van de Hebban 1000 én de Hebban Clubprijzen

Stel je top 25 samen vanaf 1 juli

We vragen onze lezers vanaf 1 juli hun persoonlijke Top 25 Mooiste Boeken samen te stellen en andere lezers te mobiliseren hetzelfde te doen. Samen maken we de weg vrij voor de eerste Hebban 1000, de duizend mooiste boeken ooit verschenen!

Moeten de boeken uit een bepaald genre komen?

Nee. Het is jouw lijst en het zijn jouw favoriete boeken. Van jeugdboeken tot thrillers. Van non-fictie boeken tot feelgood. Van fantasy tot zware literatuur. De Hebban 1000 richt zich alleen op Nederlandstalige boeken (oorspronkelijk en vertaald). Elk boek dat je in onze database kunt terugvinden, kun je in je top 25 plaatsen. Ontbreekt er een boek op Hebban dat je heel graag een plekje in de top 25 geeft, dan kun je hier een aanvraag doen om het boek toe te laten voegen aan de database. 

Kan ik mijn lijst nog aanpassen?

Jazeker. Jouw top 25 is jouw top 25 en is naar alle waarschijnlijkheid een ‘levende lijst’. Je kunt je lijst het hele jaar door aanpassen, maar zorg er wel voor dat je vóór 1 september vijfentwintig boeken op je lijst hebt staan. De stand op 1 september bepaalt welke 1000 boeken er in de eerste editie van de Hebban 1000 terechtkomen. In de loop van september maken we deze bijzondere toplijst bekend. Het is de bedoeling dat we de Hebban1000 jaarlijks gaan updaten. 

Waar vind ik mijn persoonlijke Top 25?

Je persoonlijke Boekentop 25 vind je vanaf 1 juli a.s. onder Mijn Hebban. Je bepaalt zelf of je deze lijst wilt tonen in je publieke profiel. Je kunt jouw Boekentop 25 voorzien van een foto en een introtekst en handig delen in de socials. Hebban-leden kunnen je lijst volgen en leuk vinden. Je kunt zelf instellen of je reacties op jouw top 25 wilt toestaan (je kunt ze zelf beheren).

Wat is het verschil tussen Mijn persoonlijke top 25 en Mijn favorieten in mijn profiel?

In je top 25 bewaar je de vijfentwintig boeken die boven alles uit springen. Dat zijn de boeken die meetellen in de Hebban 1000. In Mijn favorieten kun je veel meer boeken kwijt waar je veel plezier aan hebt beleefd. Voor de Hebban 1000 vinden we het vooral belangrijk dat lezers écht kiezen voor die mooie boeken die ze lazen om ze op die manier nog belangrijker te maken.

Vanaf 1 juli kun je je top 25 samenstellen. Begin september publiceren we de eerste Hebban 1000.Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban gaat op zoek naar de 1000 mooiste boeken aller tijden in de #Hebban1000

 

Gesponsorde boeken