Advertentie

Hebban vandaag

Algemeen /

Hebban gaat weer op zoek naar de beste debuten van het jaar

door Hebban Crew 1 reactie
Lezerssite Hebban.nl gaat weer op zoek naar het beste Nederlandstalige debuut van het jaar in twee categorieën: Beste debuutroman en Beste debuutthriller. Uitgevers kunnen tot en met 15 april hun debuten aanmelden.

De Hebban Debuutprijs is een aanmoedigingsprijs voor nieuw schrijftalent. Deze juryprijs onderscheidt zich van andere bekende debuutprijzen door de extra grote invloed van lezers en een zeer gevarieerd samengestelde jury.

De voorselectie wordt gemaakt door het Hebban recensententeam en de leden van de Hebban Clubs van Tien. Zij lezen alle door uitgevers aangemelde debuten. Hun oordeel is bepalend voor de totstandkoming van de shortlists van vijf boeken elk. Het zesde boek wordt evenals eerdere edities bepaald door middel van een publieksverkiezing. Deze vindt plaats in de eerste week van de Hebban Zomerleesweken (start 1 augustus). 

Shortlists

Begin september zijn de volledige shortlists bekend. Voor elke debuutprijs wordt een jury van tien personen samengesteld uit redactieleden, recensenten en de Hebban Clubs van Tien. De twee jury's bepalen welke auteurs er met de award voor Beste Debuutroman en Beste Debuutthriller 2017 vandoor gaan. 

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen, volg dan de Hebban Debuutprijs spot. Hier vind je ook het actuele overzicht van de groslijst en het reglement.

Eerdere winnaars

De Hebban Debuutprijs voor romans werd vorig jaar voor de eerste keer uitgereikt. Lize Spit nam de prijs in ontvangst voor haar succesvolle debuut Het smelt. De Hebban Debuutprijs voor thrillers gaat al iets langer mee en beleeft dit jaar haar vijfde editie. Eerdere winnaars waren Arjen Lubach (IV, 2013)*, Bronja Hoffschlag (De dode kamer, 2014)*, Ilse Ruijters (De onderkant van sneeuw, 2015) en Wouter Helders (Machtsstrijd, 2016). 

Meer informatie en aanmelden van titels

* Tot 2015 werd de thrillerdebuutprijs door Crimezone.nl georganiseerd. Over de auteur

Hebban Crew

2129 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban gaat weer op zoek naar de beste debuten van het jaar

 

Gesponsorde boeken