Hebban vandaag

Nieuws /

Kies jouw mooiste boeken aller tijden voor de Hebban 1000

door Hebban Crew 28 reacties
Op 31 mei a.s. maakt Hebban voor de vierde keer de top duizend mooiste boeken aller tijden bekend. De website roept lezers op om in mei hun lijst met mooiste boeken samen te stellen of hun bestaande toplijst te updaten.

Bekende lezers als Daphne Deckers, Mieke van der Weij, Lykele Muus en Boris Dittrich, auteurs als Charles den Tex, Jeroen Windmeijer, Frank Krake en Anne Eekhout en vele boekverkopers waaronder voormalig DWDD-boekenpanelleden Margreet de Haan, Wim Krings en Arno Koek publiceerden in de afgelopen jaren al een lijst met hun mooiste boeken op Hebban.

In 2020 prolongeerde de thriller Ik ben Pelgrim van Terry Hayes de nummer 1-positie in de lijst. De hoogste Nederlandstalige notering was voor De ontdekking van de hemel van Harry Mulisch op plek 3. De Amerikaanse auteur Stephen King had met 17 titels de meeste boeken in de lijst. De Verenigde Staten (29%), Nederland (21%) en Engeland (17%) waren de belangrijkste landen van herkomst.

Hoofdredacteur Sander Verheijen: ‘Geïnspireerd door de top 2000 van NPO Radio 2 zijn we drie jaar geleden gestart met de Hebban 1000, het samenstellen van de top duizend met mooiste boeken aller tijden. We vonden en vinden het vooral belangrijk om te laten zien dat mooie boeken nooit vergeten worden. De Hebban 1000 is daarmee een soort collectief geheugen voor de boeken waar wij allemaal zo van genoten hebben én daarmee een onuitputtelijke inspiratiebron voor vele andere lezers, jong en oud.’

Lezers kunnen op www.hebban.nl/1000 hun lijst met mooiste boeken samenstellen. Er is ruimte voor maximaal 50 titels. De persoonlijke favorietenlijst kan het hele jaar door aangepast worden. Alle lijsten die vóór 23 mei zijn aangemaakt of gewijzigd tellen mee voor de totstandkoming van de 2021-editie van de Hebban 1000.

De nieuwe Hebban 1000 wordt op 31 mei, tijdens de uitgestelde Boekenweek (29 mei t/m 6 juni), bekendgemaakt.

Hebban

Hebban is de grootste en populairste onafhankelijke boekensite van Nederland en Vlaanderen. Sinds de start in mei 2014 telt de website meer dan 100 miljoen pageviews en 2,7 miljoen lezerswaarderingen. Hebban bevordert lezen, maar vooral ook leesplezier. In de Hebban Reading Challenge (gestart in 2016) werden inmiddels meer dan 1 miljoen boeken gelezen. Hebban organiseert jaarlijks ca. 150 online leesclubs en andere samenleesevenementen. De Hebban Boekenapp voor iOS en Android behoort tot de best beoordeelde apps in de categorie Boeken en wordt door tienduizenden lezers gebruikt. Hebban maakt sinds januari 2021 deel uit van Stichting CPNB.

Stichting CPNB

Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek zet de lezer centraal en wil het leven van mensen verrijken door ze meer boeken te laten lezen. Een boek kan zoveel doen: taal en geletterdheid maken het verschil in de ontwikkeling van mensen, boeken zorgen voor verrijking en verdieping, verhalen bieden ontspanning en ontsnapping. En natuurlijk is een boek een mooi cadeau met grote meerwaarde. Om zoveel mogelijk mensen in aanraking te laten komen met het boek en een gang naar boekhandel en bibliotheek te stimuleren initieert CPNB diverse campagnes en activiteiten. CPNB werkt altijd vanuit het collectief van boekhandels, bibliotheken en uitgeverijen. Bekende merken van Stichting CPNB zijn De Nationale Voorleesdagen, Boekenweek, Zomerlezen, Boekenweek voor Jongeren, Kinderboekenweek, Nederland Leest en Hebban.nl.Over de auteur

Hebban Crew

2369 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Kies jouw mooiste boeken aller tijden voor de Hebban 1000

 

Gerelateerd

Over

Stephen King

Stephen King

Stephen King (Portland, Maine, 1947) is een Amerikaanse bestsellerauteur van ond...


Gesponsorde boeken