Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban gaat weer op zoek naar Vergeten Boeken!

door Hebban Crew 14 reacties
Van 11 tot en met 17 november duikt heel Hebban in de boekenkast om hun achtergebleven titels af te stoffen en nu echt eens te gaan lezen. Of het in elk geval met een welgemeend 'nu ga ik het definitief lezen'-uitroep op je nachtkastje te leggen. De Week van het Vergeten Boek komt eraan, en wij gaan er alles aan doen om je aan je vergeten boeken te herinneren met een week vol leesavontuur.

Toegegeven, in 2017 waren we de Week van het Vergeten Boek zelf een beetje vergeten. De ironie daarvan is ons niet ontgaan. Sindsdien hangt heel Hebban HQ vol met geeltjes en hebben we volgende week volgepland met allemaal leuke dingen rondom de Week van het Vergeten Boek. Knappe crew die het dán nog ongemerkt voorbij laat gaan. Natuurlijk bereiden we ook jullie als lezers alvast voor, want het leuke van Vergeten Boeken is dat je de verhalen erover samen kunt delen en wij willen vooral van júllie horen over je vergeten boeken.

Zo zijn er bizar veel soorten Vergeten Boeken. We denken aan:

  • Boeken die spijtig in de kast zijn verdwenen met de intentie om ze 'ooit nog te lezen' en dat daarna jarenlang niet te doen.
  • Boeken die je preventief koopt om een serie of aanbod van een auteur compleet te krijgen en door ze samen te groeperen vergeet dat je er nog een paar moet.
  • Boeken die je ooit hebt gelezen, maar waarvan je compleet bent vergeten dat je ze ooit gelezen hebt (of de plot totaal kwijt bent).
  • Boeken die je zo erg vergeten bent dat je ze nog een keer koopt en dubbel in de kast hebt staan
  • Boeken die je lange tijd wilde kopen en waarvan je na een aantal dagen, weken of maanden alsnog vergeet ze daadwerkelijk te kopen.

En dat is eigenlijk nog maar het topje van de ijsberg. Wij zijn dan ook zeer benieuwd naar jouw redenen om boeken te vergeten en welk boek jij dit jaar uitkiest om te lezen. 

 

Blog over je vergeten boek

We zijn ontzettend benieuwd naar jouw vergeten boek en daarom organiseren we een spannende winactie in de Week van het Vergeten Boek. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is een blog te schrijven over jouw vergeten boek en je voornemens het nu wel echt te gaan lezen. De Hebban Crew kiest de leukste blog uit en de winnaar krijgt een mooie goodiebag opgestuurd. Nog meer boeken! (En laat ons niet merken dat ze op je 'vergeten boeken'-stapel terecht zijn gekomen in 2020...). Hieronder lees je hoe je met je blog over je vergeten boek kans kunt maken op deze leuke prijs.

Ga naar de blogactie 'Mijn vergeten boek'

De Vergeten Boeken van de Hebban Crew

'Mijn vader zei altijd: als je alles moet onthouden, heb je een groter hoofd nodig.'

Het Vergeten Boek van Sander 

'Op zoek naar De Enige Echte, Dat Ene Boek dat mijn aandacht verdiende.'

Het Vergeten Boek van Lindy

'Zo'n boekenstapel ligt daar dan op je te wachten, eerst nog hoopvol en daarna verwijtend.'

Het Vergeten Boek van Anouk

'Hieronder staan mijn zeven zó Vergeten Boeken dat ik er twee exemplaren van heb.'

Het Vergeten Boek van Debbie

'Als ik visite krijg spreek ik ze de halve avond niet, omdat ze m’n boeken staan te bekijken.'

Het Vergeten Boek van Aimee

'Zó dik, zúlke kleine lettertjes...'

Het Vergeten Boek van Martijn

Het Vergeten Boeken Café

Natuurlijk heb je als Hebbanlezer ook een plek nodig om samen te kunnen komen. Om elkaar te vertellen welk Vergeten Boek je hebt uitgekozen, voor een stok achter de deur om ze deze week écht te gaan lezen of om een samenleesproject op te zetten. Laat elkaar vooral ook weten hoe ver je bent in je vergeten boek en wat je er tot nu toe van vindt. Elkaar motiveren doe je natuurlijk in een van onze gezellige cafés. Daarvoor hebben we speciaal Het Vergeten Boeken Café opgezet, onder leiding van Greet. Zoek jij een leesmaatje met hetzelfde vergeten boek om samen eindelijk eens tot de laatste bladzijde te geraken? Stap het café binnen!

'Iedere lezer heeft er wel een: dat ene boek dat al jaren in een hoek van je boekenkast ligt te verstoffen, terwijl je er zó enorm naar uitkeek om het te lezen. Hebban daagt je uit om dit exemplaar nu toch eens op te pakken.'

Bezoek het Vergeten Boeken Café

Hebban artikelen

Uiteraard komt er ook elke dag van de Week van het Vergeten Boek iets voorbij op de Hebban homepage aan leuke artikelen. Hier zijn de highlights voor de komende week:

Crew-artikel

Op maandag 11 november komt er een Crew-artikel online over onze eigen ervaringen met het fenomeen 'Vergeten Boeken'. De inspiratie daarvoor halen we uit onze blogs, dus je kunt alvast wat sneak preview-en dit weekend!

Boekenpraat van Anouk & Aimee

Als nieuwste leden van de Crew kijken zij verwachtingsvol uit naar de Week van het Vergeten Boek omdat zij zéker weten dat ze hun Vergeten Boeken echt zullen lezen. Niks jarenlang hetzelfde boek op je wil-ik-lezen plank, gewoon doorpakken! Dagelijks houden ze elkaar op de hoogte over hun vorderingen. Zal het ze lukken in één week hun Vergeten Boek uit te lezen? Je leest erover van dinsdag 12 tot en met vrijdag 15 november. 

VIP-artikel

Ook onze VIPs doen gezellig mee met het doorsnuffelen van hun boekenkasten op zoek naar Vergeten Boeken. Het artikel over hun bevindingen kun je op woensdag 13 november lezen. Hoe kwamen ze eraan, waarom kochten ze het, wat waren hun verwachtingen en waarom hebben ze het nog steeds niet gelezen?

Debbie's mini-challenge

Debbie heeft zoveel Vergeten Boeken dat ze sommige zelfs dubbel in huis heeft gehaald. Tweemaal ongelezen! Dáár moet je je best op doen. Omdat ze niet nog een jaar voorbij wil laten gaan daagt ze de Hebbanlezers uit samen met haar een van de zeven Vergeten Boeken te lezen die op dit lijstje staan. Na het lezen houden jullie samen een Boekenpraat op Hebban. Lees haar blog om te zien welke boeken ze per ongeluk zó is vergeten dat ze er twee van heeft, en reageer daaronder welke jij met haar zou willen lezen en waarom! Wie weet kun jij dan samen met Debbie het Vergeten Boek tackelen.

Lees Debbie's Vergeten Boek

Wat ga jij straks lezen voor de Week van het Vergeten Boek?Over de auteur

Hebban Crew

2184 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban gaat weer op zoek naar Vergeten Boeken!

 

Hebban Spots

Het Vergeten Boeken Café

19 volgers

Al een aantal jaar besteden we aandacht aan de meest verstofte boeken in onze eigen boekenkast. Dat ene boek dat je vijf jaar geleden kocht en waar je zo naar uitkeek. Toch bleef het boek...


Gesponsorde boeken