Hebban vandaag

Algemeen /

Hebban Highlights #39

We volgden Thomas Acda tijdens zijn roadtrip, we onderzochten de opkomst van de minibieb in Nederland. We stortten ons op lijstjes, bijvoorbeeld die van boeken met een schrijver als hoofdpersonage, en we gaven het startsein voor de grootste Boeken van het Jaar-verkiezing, ooit georganiseerd in Nederland en Vlaanderen. Dit was week 39 op Hebban.

Thomas Acda in Steinz ziet schrijvers

In de videoreeks Steinz ziet schrijvers bezoekt Jet Steinz auteurs op bijzondere locaties. Gevolgd door de camera - en gewapend met haar eigen handycam - vraagt ze hen wat haar bezighoudt. In deze aflevering reist Jet mee met de roadtrip van Thomas Acda ter promotie van zijn debuutroman om te ervaren of deze roadtrip wel zo romantisch is als hij lijkt. 

 

Geven en nemen: de minibieb

Een kastje op een straathoek, een omgebouwd konijnenhok op hoge palen, een klein kabouterhuisje aan de gevel van een woonhuis. De minibieb verovert Nederland. Hebban-redacteur Debbie van der Zande ging op onderzoek uit en opende een Hebban Page voor minibiebs.

 

Listmania: een fatale writer's block

Een schrijvend bestaan lijkt ook voor vele personages uit thrillers een roeping te worden. Totdat fictie en de werkelijkheid door elkaar lijken te lopen. Een listmania met thrillers waarin personages met een schrijvend bestaan zelf in een penibele situatie terechtkomen.

 

Redenen om te blijven leven: depressie als thema in romans

De kunst-en literatuurwereld was in shock toen Joost Zwagerman op 8 september jongstleden een einde aan zijn leven maakte. Zwagerman heeft zichzelf helaas niet kunnen redden, maar maakte het onderwerp 'depressiviteit' wel bespreekbaar. Dat over deze ziekte steeds meer wordt gesproken en geschreven laat ook het boek Redenen om te blijven leven zien, waarin de Engelse Matt Haig beschrijft hoe hij opnieuw van het leven leerde genieten na het overwinnen van zijn depressie. 

 

Stem op je favoriete boeken van het jaar!

Er kan gestemd worden! Tot en met 15 oktober a.s. kun je stemmen op jouw favoriete boeken in maar liefst acht categorieën. De Hebban Awards zijn hiermee de grootste boekenverkiezing ooit georganiseerd in Nederland en Vlaanderen. De Hebban redactie selecteerde voor elke rubriek zes vertaalde en zes oorspronkelijk Nederlandstalige titels. De shortlists zijn een soort dwarsdoorsnede van het afgelopen boekenjaar en bestaan uit titels die ons opvielen door een uitzonderlijk goede ontvangst, positieve lezersreacties, verkoopsucces, recensies in de media en een mix van deze factoren. 

Klik hier om nu te stemmen

De populairste boeken

  1. Bloed op sneeuw van Jo Nesbø (vorige week: 1)
  2. Wat ons niet zal doden - Millennium 4 van David Lagercrantz (2)
  3. Het meisje in de trein van Paula Hawkins (6)
  4. De hondenmoorden van Jens Henrik Jensen (3)
  5. Springvloed van Cilla & Rolf Börjlind (6)
  6. Ik ben Pelgrim van Terry Hayes (4)
  7. Operatie leunstoel van Maurits Maartijn en Cees Wiebes (-)
  8. Ik reis alleen van Samuel Bjørk (-)
  9. De derde stem van Cilla & Rolf Börjlind (-)
  10. De grenzeloze van Jussi Adler-Olsen (9)

De expert- en gastcolumns

Hebban Pages

 

Eerdere Hebban Highlights: week 38week 37week 36week 35week 34week 33.

 Over de auteur

Sander (Hebban Crew)

1056 volgers
472 boeken
24 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Highlights #39

 

Over

Thomas Acda

Thomas Acda

Thomas Acda (1967) is zanger, acteur en schrijver. Samen met Paul de Munnik verk...

Matt Haig

Matt Haig

Matt Haig (1975) is de auteur van vijf romans, waaronder de bestseller The Human...

Overig

Hebban Awards 2015 nominaties

op 17 september 2015 door Hebban Crew 96 boeken 12 volgers 0 reacties 2 likes
Gesponsorde boeken