Advertentie

Hebban vandaag

Opinie /

Hebban hoort je graag - Stelling: discussiëren over boeken is onzinnig

door Hebban Crew 76 reacties
Het is zaterdag en dat betekent dat we graag van jou horen. Het weekend is de tijd voor een boek, voor ongestoord lezen en voor het delen van je liefde voor boeken met vreemden online. We staan aan het begin van een nieuw jaar, aan de start van een Hebban Reading Challenge 2018 en met het uitzicht op tientallen nieuwe leesclubs op Hebban. Wat vind jij van discussiëren over boeken?

Onzin, echt niet nodig

Als ik een boek dichtsla, wil ik direct een volgend boek oppakken. Ik vind het niet nodig om met anderen te praten over het boek dat ik las. Dat je nog weken bezig bent met een boek dat je al lang uit hebt, vind ik saai en vervelend. En mij interesseert het in feite niet wat een ander vindt van de boeken die ik lees. Daar gaat het toch niet om? Het gaat erom dat ik een boek spannend en goed vind.

Altijd!

Ik kan echt niet door met een nieuw boek als ik mijn gelezen boek niet uitvoerig besproken heb met vrienden. Ik houd notities bij en schrijf ook altijd een uitgebreide recensie (op Hebban natuurlijk). Ik kan ook zo meepraten in een discussie over een boek dat ik een jaar geleden las. Ik draag mijn notitieboekje dan ook altijd met me mee en gebruik massa's post-its.

Het ene boek wel, het andere boek niet

Ik vind het niet nodig om elk boek te bespreken. Sommige boeken lenen zich niet voor een discussie en zijn gewoon voor de leuk. Over andere boeken wil ik juist wel graag van gedachten wisselen, omdat er ingewikkelde thema's in zitten en het boek met mijn emoties aan de haal ging. Dan ben ik toch even onder de indruk en heb ik behoefte aan gesprekken met anderen over hetzelfde boek. Maar met een spannende thriller of een gezellige liefdesroman valt er niet altijd veel te bespreken natuurlijk.

Alleen met vrienden, niet online

Ik praat graag in real life met mijn vrienden of met mijn leesgroepje over de boeken die ik lees. Ik vind het fijner om direct in gesprek te zijn en te kunnen reageren op de argumenten van anderen. Plus, er is dan altijd wijn. Daar kan het internet toch niet tegenop.

Alleen online, want wie leest er nou nog?

Tja, mijn vrienden lezen niet graag of in ieder geval niet de boeken die ik graag lees. Dus ik zoek mijn gelijkgestemde zielen online (op Hebban natuurlijk). Ik vind het ook wel fijn om online te kunnen reageren op een boek, op een recensie of in een leesclub, want dan kan ik goed nadenken over mijn mening. En ik vind het toch wat spannend om in het echte leven hardop te roepen wat ik denk over een boek. Straks zit ik er helemaal naast?

Anders ...

Slaan wij met de bovenstaande beschrijvingen helemaal de plank mis wat jou betreft? Vertel wat jij vindt van het bespreken van gelezen boeken.

Deze Hebban Poll is inmiddels gesloten. De eindstand zie je hieronder:Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban hoort je graag - Stelling: discussiëren over boeken is onzinnig

 

Gesponsorde boeken