Advertentie

Hebban vandaag

Opinie /

Hebban hoort je graag - Stelling: ik vind sterren bij boeken niets toevoegen

door Hebban Crew 145 reacties
Het Parool maakte onlangs bekend de sterren te schrappen bij haar boekrecensies. Nu is Hebban dat niet van plan, maar de sterren betekenen voor elke lezer iets anders. Hoe is dat voor jou? Vind je het leuk om sterren uit te delen aan je gelezen boeken, ben je een altijd blije lezer en strooi je rijkelijk met de 5*-ratings? Of heb je een hekel aan dit soort waarderingen en lees je liever recensies?

Sterren geven voor boeken is niet ieders favoriet. Het is lui, het is niet voor iedereen hetzelfde, het zegt te weinig, het is niet beargumenteerd. Of is het duidelijk, helder, overzichtelijk, handig, een goed hulpmiddel? De gekozen stellingen zijn natuurlijk lekker gechargeerd en je zult er soms meerdere willen kiezen. Kies de stelling die het beste bij jou past en licht in een reactie onder het artikel je keuze toe.

Tip: in de Hebban Boekenapp kun je onderaan je profielpagina zien hoeveel waarderingen je hebt uitgedeeld en hoe de verdeling is. Je logt op de site en in de app op hetzelfde account in.

Download de Hebban Boekenapp

Ik vind sterren niets toevoegen

Ik vind sterren nietszeggend en beschrijf liever met woorden wat ik van een boek vind. Ik vind het dan ook ontzettend stom dat je op Hebban geen recensie kunt schrijven zonder sterren toe te kennen. Wat heb je nu aan een waardering in sterren als iedereen dat op zijn eigen manier indeelt en gebruikt?

Ik vind sterren zonder onderbouwing niet waardevol

Met alleen maar sterren van zoveel verschillende mensen ontdek je eigenlijk niet of het nu een goed of een slecht boek is en wát er dan zo goed of slecht aan was. Ik zie liever geen sterren op een boekpagina, alleen onderbouwde recensies. Daarmee ontdek je veel beter wat iemand van een boek vond en waarom! Hoe moet ik anders weten waaróm iemand een boek goed (of slecht) vond?

Ik vind sterren een heel handig hulpmiddel

Ik vind het ontzettend handig om in één oogopslag te zien welke recensie erg positief is. Díe ga ik dan lezen. Wie weet ontdek ik mijn volgende favoriete boek! Ook is het fijn om snel te kunnen zien wat andere lezers aan sterren uitdelen. Zo kan ik zien welk boek ik eens nader moet bekijken of welk boek ik wel van mijn lijstje kan strepen. Een boek dat alleen maar hoge waarderingen krijgt, móet wel goed zijn en een boek dat alleen maar eentjes ontvangt, zal wel niet veel soeps zijn. Ik vertrouw op de beoordelingen van mijn medelezers en het spaart me veel tijd. Ik ga al die recensies toch zeker niet lezen?

Anders ...

Slaan wij met de bovenstaande beschrijvingen helemaal de plank mis wat jou betreft? Vertel wat jij vindt van het geven van sterren aan gelezen boeken.

Deze Hebban Poll is inmiddels gesloten. De eindstand zie je hieronder:

Bekijk hier eerdere afleveringen van Hebban hoort je graag.Over de auteur

Hebban Crew

2124 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban hoort je graag - Stelling: ik vind sterren bij boeken niets toevoegen

 

Gesponsorde boeken