Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Algemeen /

Hebban introduceert: de Reading Challenge 2016

door Debbie (Hebban Crew) 94 reacties
Update: bijna 700 deelnemers! Houd je wel van een beetje strijdlust en competitiedrang? Vind jij het leuk om jezelf uit te dagen? Wil je graag meer lezen, maar komt het er niet van? Dan hebben wij de perfecte uitdaging voor je: De Hebban Reading Challenge 2016.

In deze drukke tijden komt het er vaak niet van, lekker onderuit zakken op de bank met een boek. Ook nog fijn een uurtje in bed lezen voor het slapen is vaak meer een leuke gedachte dan de werkelijkheid. Na een volle dag net even te laat je bed opzoeken resulteert in het lezen van drie zinnen voor je ogen dichtvallen. Jammer! Want lezen is ontspanning, verrijking van je leven en een kans om te ontsnappen aan de waan van de dag. Misschien kom je niet genoeg interessante titels tegen, misschien ben je je helemaal niet bewust van een gemis. Tot je aan het einde van de jaar de fameuze eindejaarslijstjes tegenkomt. De beste dit, de beste dat. En inderdaad ook, de beste boeken van het jaar. Waar jij precies drie regels van hebt gelezen.

Update 7 december: Hebban Reading Challenge groot succes!

De Challenge

Hebban vindt het fijn om jou te helpen met het vinden van boeiende titels en een grote leeshonger. We starten daarom in 2016, het Jaar van het Boek, met de Hebban Reading Challenge. Om meer te lezen, om spannend te lezen, om samen te lezen, om geinspireerd te lezen. Vanaf vandaag kun je al bepalen hoeveel boeken je je in 2016 voorneemt te gaan lezen. Je hoeft nog niet te kiezen welke dat zijn, alleen het aantal leg je vast. En dan heb je een heel jaar om te proberen dat doel te halen. Wij houden voor je bij hoe ver je bent. Doe niet te gek met je challenge, als je normaal tien boeken in een jaar leest, is vijftien een geweldig aantal. Lees je er normaal makkelijk honderd, dan ga je natuurlijk wel voor die 150!

Start je Challenge

De categorieën

Om je wat te ondersteunen in je uitdaging bieden we leessuggesties in vijftig categorieën. Je kunt de lijst downloaden, uitprinten, boven je bed hangen of in je portemonnee meedragen en afvinken na elk gelezen boek. Omdat de Challenge voor en van de lezers is, mag je uiteraard bij elke categorie suggesties doen, die we dan eventueel opnemen in de lijst. Bij elke categorie kun je vertellen welk boek jij koos en hoe dat beviel, of je kunt tips vragen en geven.

Ja, ik wil!

Lijkt de Hebban Reading Challenge je een geweldig plan, dan kun je direct beginnen. De teller start pas op 1 januari 2016, maar je kunt je nu al aanmelden en je doel vastleggen. Op de Challenge-Page kun je alle categorieën bekijken, overleggen met andere lezers en zelf suggesties geven. Vergeet ook niet je buurman alvast te vragen welk boek je voor categorie 14 zou moeten lezen. Dan heb je nog 3,5 week om je huis op te ruimen, een bibliotheekabonnement te nemen, een geweldige leesplek uit te zoeken, thee in huis te halen voor een heel jaar en een kat aan te schaffen.

Cadeaus

Je kunt het hele jaar aan boord springen bij de Challenge, maar meld je je aan in december, dan maak je kans op een jaarabonnement op de Boekenkrant of een streaming luisterboekenabonnement van drie maanden bij Storytel!

Start je Challenge

Boekentipper
Als je het lastig vindt een geschikt boek te vinden voor een categorie en de suggesties in de lijst bevallen je niet, dan kun je een beroep doen op het redactieteam met de Boekentipper. Vertel er duidelijk bij voor welke categorie je een boek zoekt.

Vragen
Heb je een vraag of een opmerking over de Hebban Reading Challenge 2016, dan horen we graag van je via het contactformulier van de Challenge. Of lees eerst de FAQ.

We wensen alle deelnemers heel erg veel plezier met de Challenge!Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

1064 volgers
535 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hebban introduceert: de Reading Challenge 2016