Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Hebban Junior: De acht van juni

Van prentenboek tot (voor-)leesboek: iedere maand verschijnen er tientallen uitgaven voor heel jonge en iets oudere kinderen. Iedere eerste woensdag van de maand licht acht kinderboeken uit die het bekijken en (voor-)lezen meer dan waard lijken. Bekijk de selectie voor juni, met o.a. Filemon Wesselink, Elena Ferrante en een nieuwe Leven van een loser.  


De 8 kinderboeken van juni 2017

Elena Ferrante wilde een kinderboek schrijven en vond inspiratie in een van haar eigen romans: De verborgen dochter. Daarin steelt de volwassen hoofdpersoon tijdens een strandvakantie de pop van een meisje. In Ferrante’s jeugddebuut Een nacht op het strand staat deze pop weer centraal. Een spannend verhaal met een happy end.
- Een nacht op het strand verschijnt op 6 juni

Filemon Wesselink is vader van drie kinderen en zou het liefst op al hun verzoeken ‘ja’ antwoorden. Maar dat kan natuurlijk niet! Of wel? Net als voor De spin die veel scheetjes laat werkte Filemon weer samen met zus en illustrator Clarinde voor zijn tweede kinderboek Papa zegt ja.
- Papa zegt ja verschijnt op 1 juni

Een elfjarige jongen is geboren in de gevangenis en woont daar al zijn hele leven. Zelf heeft hij niets fout gedaan; zijn moeder wel. Dan wordt Perry bij pleegouders geplaatst. Dit boek voor kinderen van 10+ laat zien wat de echte betekenis is van ‘thuis zijn’.  
- De gevangenisfamilie van Perry T. Cook verschijnt op 1 juni

Sanne Rooseboom debuteerde in 2016 met het hilarische kinderboek Jippie! Een humeurig sprookje (7+). En nu is er al een nieuw avontuur van prinses Super: Jippie! En de ridders van Hak. Leuk als voorleesboek én als ‘echt’ leesboek voor beginnende lezers.
- Jippie! En de ridders van Hak verschijnt op 7 juni

Lucy Strange leende elementen uit wereldberoemde verhalen voor Het geheim van het Nachtegaalbos (10+) waarin ze thema’s als rouw en verlies centraal zet. Zo verwijst ze regelmatig naar klassiekers via de twaalfjarige boekenwurm Henrietta, die net haar broertje verloren is en samen met haar ouders naar een oud huis aan zee verhuist.
- Het geheim van het Nachtegaalbos verschijnt op 2 juni

Het nieuwe spookhuis (9+) is het eerste deel in een griezelserie van Tjerk Noordraven, die hiermee zijn fictiedebuut maakt. De vader van Nera krijgt concurrentie: er is een tweede spookhuis op de kermis. Nera ontdekt dat de spookhuisgriezels écht zijn en wil hen helpen ontsnappen aan hun ontvoerder… Spannend!
- Stoffige streken verschijnt op 13 juni

Spuitende slagaders en overstromende oceanen is een leuk én handig boek dat vierendertig grote en kleine rampen bevat en laat zien wat je in zulke gevallen het beste kunt doen.  Een deel van de opbrengst van dit boek wordt geschonken aan het Rode Kruis.
- Spuitende slagaders en overstromende oceanen verschijnt op 17 juni

Na een jaar wachten ligt deze maand eindelijk het elfde deel van de serie ‘Het leven van een Loser’ van Jeff Kinney in de winkel. In Drie keer niks gaat antiheld Bram Botermans op zoek naar zijn creatieve talent: hij gaat een griezelfilm maken. Ligt wereldfaam voor deze nieuwe filmmaker binnen handbereik?
- Drie keer niks verschijnt op 6 juni

Bekijk hier de volledige verwachtlijstOver de auteur

Lindy (Hebban Crew)

764 volgers
384 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Junior: De acht van juni

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken