Advertentie

Hebban vandaag

Algemeen /

Hebban kiest voor reguliere boekhandel

door Hebban Crew 45 reacties
Met meer dan driehonderdduizend bezoekers per maand is Hebban in nog geen twee jaar tijd uitgegroeid tot de grootste onafhankelijke boekensite voor Nederlandstalige lezers. De site, opgericht met als belangrijkste doel het boekenvak een duwtje in de rug te geven, telt meer dan honderdduizend leden. Na de succesvolle lancering van de Hebban Awards eind vorig jaar, de populaire Reading Challenge begin dit jaar en de organisatie van de derde editie van de Nederlandse Thriller Tiendaagse, start Hebban op 1 april met een nieuw initiatief: De Hebban Boekhandel van de Maand. De eerste is de Haagse boekhandel Paagman.

De geselecteerde boekhandel krijgt niet alleen redactionele aandacht op de boekensite, zij is tevens een maand lang de primaire verkooppartner achter de bestelknop op de site. Daarnaast ondersteunt Hebban actief de evenementen die de boekhandel in de betreffende maand organiseert.

Boekhandel van de Maand - de selectie

De keuze van de boekhandel wordt bepaald door de redactie van Hebban, maar lezers hebben grote invloed hierop. Zij kunnen ‘love letters’ insturen om hun favoriete boekhandel voor te dragen. Ook kunnen boekverkopers hun eigen winkel nomineren.

Bedenker en hoofdredacteur Sander Verheijen: ‘Boekhandels kunnen zich nu eenmaal niet onderscheiden op prijs, maar des te meer op servicegerichtheid, inhoudelijkheid en creativiteit. De boekverkopers die hun nek uitsteken en het gewoon beter willen doen dan al die anderen willen we graag belonen met een exclusief en uniek podium op Hebban én de omzet van de boekenverkoop die tijdens de maand via onze site gegenereerd wordt.’

Hebban vraagt dus geen afdracht per verkocht artikel maar verlangt wel een tegenprestatie van de geselecteerde boekverkoper, in de vorm van een actieve promotie van Hebban in de winkel. Hebban stelt hiervoor reclamemateriaal (posters, boekenleggers en stickers) beschikbaar.

Boekhandel Paagman

Boekhandel Paagman is de eerste geselecteerde boekhandel. Vanaf 1 april hangt de webshop van de Haagse boekverkoper achter de bestelknop op Hebban.

Verheijen: ‘Paagman is een naam als je het hebt over Boekbeleving met een hoofdletter B. Ze begrijpen precies dat je een stapje extra moet zetten om lezers in de winkel te krijgen én te houden. Paagman is moedig. Ze opende gewoon een tweede, en minstens net zo prestigieuze, winkel in het centrum van Den Haag. Steken hun nek uit en zijn altijd te porren voor nieuwe dingen. Het was voor mij vanaf dag 1 duidelijk dat Paagman een keer de Boekhandel van de Maand zou zijn op Hebban.’

Fabian Paagman, algemeen directeur van Paagman: ‘We werken al langer samen met Hebban en hebben dus reeds ervaren dat Hebban en Paagman een heel logische aanvulling op en versterking van elkaar kunnen zijn voor liefhebbers van boeken. Voor ons is het natuurlijk een geweldige eer om als eerste geselecteerd te zijn voor dit nieuwe initiatief. Maar bovenal waarderen we de erkenning die hieruit blijkt voor de zelfstandige en fysieke boekhandel.’

Over boekhandel Paagman

Paagman is met 2 winkels in Den Haag de grootste boekhandel van Den Haag en omgeving. Al meer dan 65 jaar verkoopt Paagman naast een breed assortiment boeken, muziekproducten (cd’s, dvd’s en lp’s) en kantoor- en cadeauartikelen. Deze producten zijn tevens online via paagman.nl verkrijgbaar. In 2015 realiseerde Paagman een omzetstijging van 6,3% en verkopen via haar website groeiden met maar liefst 125%.
 

Over Hebban

Hebban.nl is de grootste onafhankelijke redactionele boekensite en lezerscommunity van Nederland en Vlaanderen. De community telt meer dan 100.000 leden. De site wordt maandelijks 300.000 keer bezocht, goed voor ruim een miljoen pageviews per maand. Begin januari ging de Hebban Reading Challenge 2016 van start met 3.000+ deelnemers met het voornemen samen meer dan 130.000 boeken te lezen dit jaar.Over de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban kiest voor reguliere boekhandel

 

Gesponsorde boeken