Advertentie

Hebban vandaag

Leesclubs /

Hebban Leesclub | Behind her eyes

Elf lezers gingen de uitdaging aan en stortten zich op de Engelstalige thriller ‘Behind her eyes’ van Sarah Pinborough: een verhaal met een zeer verrassende ontknoping, die op wisselende beoordelingen kon rekenen.


Dit eindverslag is van de hand van leesclubcoördinator Greet Braem.

In Behind her eyes lijken David en Adele lijken het ideale koppel. Hij is succesvol psychiater, zij de perfecte huisvrouw die hem aanbidt. Maar waarom wil hij alles in de hand houden, en waarom houdt zij dingen voor hem verborgen? Wanneer Davids nieuwe secretaresse Louise in hun leven komt, lijkt zij daar meer vragen dan antwoorden te vinden. De enige duidelijkheid die ze heeft is dat er iets heel erg mis is binnen dit huwelijk. Ze kan niet vermoeden hoe erg het is, en hoe ver iemand kan gaan om die huwelijksgeheimen verborgen te houden.

Perspectiefwisselingen, flashbacks, dit boek heeft alles in huis om spanning op te bouwen en dat lukt dan ook bijzonder goed, oordelen de elf leesclubdeelnemers. Het verhaal zit erg goed in elkaar, dat werd meerdere keren bevestigd.

Annelies: ‘Ik heb niet eerder iets van Sarah Pinborough gelezen, maar haar schrijfstijl is mij heel goed bevallen. Het leest heel gemakkelijk. Ik houd ook wel van die korte, overzichtelijke hoofdstukken. Nog even een of twee hoofdstukjes voor het slapen gaan; ideaal.’

Behind her eyes is een psychologische thriller. Onderhuidse spanning is steeds aanwezig, juist omdat de lezer niet weet welke personages een loopje nemen met de waarheid. Tot zover zijn de lezers het grotendeels met elkaar eens, maar dan komt de ontknoping ...

Greet: ‘Zal dat einde echt zo bijzonder zijn, vroeg ik me af na het lezen van de achterflap: Whatever you do, don't give away that ending.

Het einde is volgens de leesclubdeelnemers inderdaad bijzonder verrassend. De tevredenheid over die afsluiting wisselt echter wel, het zorgt voor gemengde gevoelens en dat is te zien aan de uiteindelijke beoordelingen, die variëren van twee tot vijf sterren.

Het eindoordeel

De Hebban Leesclub rond Behind her eyes is afgesloten met een (afgeronde) gemiddelde waardering van ★★★½ .

Lees hier de volledige discussie

Wil jij ook graag eens deelnemen aan een Hebbanbuzz of een Hebban Leesclub, kijk dan hier voor welke titels je kunt inschrijven.Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

764 volgers
384 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Leesclub | Behind her eyes

 

Gerelateerd

Over

Sarah Pinborough

Sarah Pinborough

Sarah Pinborough (1972) is de nummer één New York Times bestsellerauteur van d...

Gesponsorde boeken