Advertentie

Hebban vandaag

Leesclubs /

Hebban Leesclub | De sprookjesverteller

'De sprookjesverteller' is de YA-roman van Antonia Michaelis. Een verhaal dat begint met een pop en de lezer lokt in een verhaal dat draait om raadselachtige sprookjes. Een club enthousiaste lezers lieten zich meeslepen in dit mysterie.

Startpagina Leesclubs | Alle Hebban Leesclubs | Hebban Leesclub Hall of Fame  | Leesclub voorwaarden | Laatste Leesclubnieuws | Veelgestelde vragen | De Leesclub nieuwsbrief | De Leesclubassistent | Leesclubcoördinator worden

Dit eindverslag is van de hand van leesclubcoördinator Katy Hurkmans.

Over het boek

Wanneer Anna op school een pop vindt, blijkt die tot haar verrassing toe te behoren aan Abel Tannatek. Ze raakt geïntrigeerd door de jongen die door iedereen op school meestal gemeden wordt, tenzij ze iets van hem nodig hebben. Wanneer Anna hoort hoe Abel, een spijbelaar en drugsdealer, aan zijn zusje een sprookje vertelt, zoekt ze toenadering. In kleine beetjes vertelt Abel het vervolg van het sprookje en het blijkt meer geworteld te zijn in de realiteit dat Anna aanvankelijk kon denken. Als er doden in het verhaal vallen, duikt ook in de werkelijkheid het eerste lijk op...

Prachtig en dromerig

Lucanne noemt de schrijfstijl prachtig en dromerig. Ze heeft intens genoten van het boek. De schrijfster heeft volgens Conny veel oog voor details. Het leest heel lekker weg en het verhaal wordt boeiend verteld. Liane vond het in het begin wel een beetje wennen en had het idee dat het hier en daar wat gekunsteld aanvoelde. Later in het kwam ze erin en las ze het boek redelijk snel uit. Henriet noemt het schakelen tussen het sprookje en de realiteit het meest opvallende element. Wanneer de spanning in het sprookje toeneemt, neemt die ook toe in het leven van Abel en Anna. XantraNevyn vindt dat de Sprookjeswereld van Abel als een soort vlies over de "echte" wereld valt.

Familie

Familie en relaties werden vaak genoemd als thema’s in het boek, maar ook het vertrouwen in anderen. Volgens Kells zie je het aspect familie en liefde terug bij Abel en Misha, maar ook Anna wordt er bij betrokken. Haar relatie met Abel is niet evident en in haar eigen familie speelt er ook het één en ander. Voor Yvie was het belangrijkste thema: hoe ver ga je voor iemand anders? Dit is in het hele boek terug te vinden in wat Abel doet voor Misha en wat Anna doet voor Abel.  

Puzzelstukjes

Het boek kwam langzaam op gang. In de eerste hoofdstukken kabbelde het verhaal een beetje voort en bleef het vaag. Dat vroeg doorzettingsvermogen van de lezer. De laatste honderd bladzijden zijn een storm aan emoties en de afloop deed een paar deelnemers toch even naar adem happen. Enkele scènes waren behoorlijk hard om te lezen en ook bij sommige beslissingen van Anna, moet een toekomstige lezer zeker in staat zijn vraagtekens te plaatsen. Het is YA, maar er zitten wat weerhaken aan. Naarmate het verhaal vorderde, vielen er een hoop puzzelstukjes op hun plaats. Het mooie was echter dat tegelijkertijd bleek dat een aantal van die puzzelstukjes in het sprookje zaten. 

Het eindoordeel  

De Hebban Leesclub rond De sprookjesverteller is afgesloten met een (afgeronde) gemiddelde waardering van ★★★.

Lees hier de volledige discussie

Wil jij ook graag eens deelnemen aan een Hebbanbuzz of een Hebban Leesclub, kijk dan hier voor welke titels je kunt inschrijven.

 Over de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Leesclub | De sprookjesverteller

 

Gerelateerd

Over

Hebban Spots

De sprookjesverteller

33 volgers

Welkom bij de leesclub rond De sprookjesverteller, een young adult-roman van Antonio Michaelis (Uitgeverij Lemniscaat). De deelnemers zijn bekend! Meepraten met een eigen exemplaar mag, stel je...

Gesponsorde boeken