Advertentie

Hebban vandaag

Leesclubs /

Hebban Leesclub | Eleanor Oliphant is completely fine

De elf leesclubdeelnemers die aan de slag gingen met ‘Eleanor Oliphant is completely fine’ verwachten een luchtige feelgoodroman, maar ‘wow, wat hadden wij het allemaal mis qua genre!’ Of dat de beoordeling beïnvloedde lees je in dit eindverslag.


Dit eindverslag is van de hand van leesclubcoördinator Helma Koot.

Het leven van Eleanor Oliphant bestaat uit haar 9-tot-5-baan door de week, het wekelijkse telefoontje met haar moeder op de woensdagavond en flessen wodka in het weekend. Zo leeft zij haar leven en is ‘completely fine’. Al snel wordt duidelijk dat zij helemaal niet zo prettig in haar velletje zit. Nadat zij op haar werk kennismaakt met IT-specialist Raymond neemt haar leven een verrassende wending en wordt langzaam maar zeker duidelijk wat er in haar leven is gebeurd en waarom Eleanor is zoals ze is.

De elf leesclubdeelnemers verwachten op basis van de cover en de flaptekst een humoristisch boek: vergelijkingen met Het Rosie project en Bridget Jones’ Diary vallen. De lezers komen er echter al snel achter dat de waarheid heel anders is. Het verhaal is heftig, maar toch blijven de deelnemers razend enthousiast over het verhaal.

Tussendoortje: “Mijn verwachtingen zijn absoluut overstegen! Wat een verhaal, waar ik nog steeds, ook al is het al weer even geleden dat ik hem uitgelezen is, vaak aan terugdenk. Ik wist niet dat je zo geraakt kon worden door een fictief karakter!”.

Eveline: “Veel ontroerender. Het raakte me veel meer dan ik had verwacht. Ik heb om Eleanor gelachen en gehuild terwijl ik van tevoren had verwacht dat het vooral een luchtig boek zou zijn”.

De leesclub prijst de rustige opbouw van het verhaal dat blijft boeien. Ook over de schrijfstijl is iedereen het eens: mooi, prachtig en heerlijk leesbaar zijn kwalificaties die de revue passeren.

Karin Walta: “Een van de beste dingen van dit boek was de indrukwekkende schrijfstijl. Zoveel mooie quotes maar ook genoeg humor om het af te wisselen. Echt heerlijk om te lezen.”

Het eindoordeel resulteert dan ook in een ware sterrenregen, waarin maar liefst negen lezers de volle waardering van vijf sterren geven.

Het eindoordeel

De Hebban Leesclub rond Eleanor Oliphant is completely fine is afgesloten met een (afgeronde) gemiddelde waardering van ★★★★★.

Lees hier de volledige discussie

Lees alle recensies over Eleanor Oliphant is Completely Fine. Je kunt nu ook de Nederlandse editie op je 'Wil ik lezen'-plank zetten! Ik ben Eleanor Oliphant verscheen in juni 2017 bij Uitgeverij Cargo.

Wil jij ook graag eens deelnemen aan een Hebbanbuzz of een Hebban Leesclub, kijk dan hier voor welke titels je kunt inschrijven.Over de auteur

Hebban Crew

2129 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Leesclub | Eleanor Oliphant is completely fine

 

Gerelateerd

Over

Hebban Spots

Eleanor Oliphant is Completely Fine

13 volgers

Welkom bij de leesclub rond Eleanor Oliphant is Completely Fine. een roman van Gail Honeyman (Uitgeverij Harper Collins). Onze hashtag is #hebbanleesclub. Heb je een vraag over deze leesclub, mail...

Gesponsorde boeken