Advertentie

Hebban vandaag

Leesclubs /

Hebban Leesclub | Stress Reset

door Hebban Crew 1 reactie
Vijftien leesclubdeelnemers hoopten in ‘Stress Reset’ van Carine Green tips aan te treffen om zelf chronische stressklachten aan te pakken. Of het boek die verwachting waarmaakt, ontdek je in onderstaand eindverslag.


Dit eindverslag is van de hand van leesclubcoördinator Fany van Hemelen.

'Waarschuwing: dit boek gaat je leven grondig veranderen.' Met die woorden begint auteur Carine Green (34) haar boek Stress Reset. Langdurige stress en onverwerkte trauma's kunnen tot heel wat klachten en aandoeningen zoals chronische vermoeidheid leiden. Carine zocht en vond een oplossing voor deze problemen. Een uitstekend boek om het nieuwe jaar mee in te gaan.  

Met deze woorden startte de leesclub rond het boek Stress Reset in januari van dit jaar. Vijftien leesclubdeelnemers hoopten in dit boek tips aan te treffen om zelf chronische stressklachten aan te pakken. Helaas kwam het woord ‘teleurstelling’ vaak naar voren in de discussieronde. ‘Ik heb het gevoel dat het boek een lange infomercial is,’ zei Marjoleine bijvoorbeeld. Masc voelde zich zelfs misleid.  

Hoewel een aantal leesclubdeelnemers de zoektocht van Carine en haar reis door verschillende middelen en therapieën herkenbaar en interessant vond, en zich bovendien ook gesteund door het feit er niet alleen voor te staan, zorgde vooral deel twee van het boek voor wrevel, verveling en verlies van interesse bij een groot aantal lezers. Met name het gemis van een wetenschappelijke onderbouwing kon op kritiek rekenen. Onderzoek over de voor- en nadelen van deze voedingssupplementen en eventuele bijwerkingen is in Stress Reset niets terug te vinden, oordeelden de lezers.  De meest gehoorde opmerking was: 'Dit lijkt wel een reclamefolder'. Een uitdieping van het persoonlijke verhaal van de schrijfster was in plaats daarvan welkom geweest.  

De titel en omslag geven je de indruk dat je na het lezen van dit boek alle ingrediënten in handen zult hebben om stressloos en zonder vermoeidheid door het leven te gaan. De lezer die echter met dit gevoel aan het boek begint en met een sceptische blik leest, gaat een teleurstelling tegemoet: hij/zij leest meer een folder over het goede van een paar voedingssupplementen dan een interessant boek vol tips. - Hélène De Wuffel  

Hoewel er ook een enkele 4*-beoordeling werd uitgedeeld, bleken de leesclubdeelnemers vooral teleurgesteld: de hoge verwachtingen werden niet waargemaakt. Gelukkig bleken de lezers stressbestendig: het enthousiasme, het delen van persoonlijke tips en de daaruit voortvloeiende gezelligheid binnen de leesclub zorgde alsnog voor stressvermindering.  

Het eindoordeel  

De Hebban Leesclub rond Stress Reset is afgesloten met een (afgeronde) gemiddelde waardering van ★★.  

Lees hier de volledige discussie

Wil jij ook graag eens deelnemen aan een Hebbanbuzz of een Hebban Leesclub, kijk dan hier voor welke titels je kunt inschrijven.Over de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Leesclub | Stress Reset

 

Gerelateerd

Over

Hebban Spots

Stress Reset

18 volgers

Welkom bij de leesclub rond Stress reset, van Carine Green (Beefcake Publishing). De deelnemers zijn bekend, aanschuiven met een eigen exemplaar mag altijd! De einddatum van deze leesclub is 20...

Gesponsorde boeken