Advertentie

Hebban vandaag

Leesclubs /

Hebban Leesclub Update #4

De Hebban Leesclubs zijn een favoriet onderdeel van Hebban voor velen. Niet alleen maak je kans op een gratis boek, ook de daaropvolgende discussie en de gezellige omgang met medelezers is een cadeautje. In deze vierde Leesclub Update vertellen we je over het nieuwe Hebban Leesclubs Kanaal, ontdek je een heel nieuwe leesclubvorm én kondigen we een wel heel kleurrijke Buzz aan.

Startpagina Leesclubs | Alle Hebban Leesclubs | Hebban Leesclub Hall of Fame  | Leesclub voorwaarden | Laatste Leesclubnieuws | Veelgestelde vragen | De Leesclub nieuwsbrief | De Leesclubassistent | Leesclubcoördinator worden

Het Hebban Leesclubs Kanaal

Zoals gezegd zijn de Hebban Leesclubs een belangrijk en geliefd onderdeel van Hebban. Met de ontwikkeling van de nieuwe Hebban Kanalen (ze zijn er ook voor Vlogboek en Luisterboeken) ontstond er een gelegenheid om de Hebban Leesclubs meer ruimte te geven en de ultieme leesclubliefhebber een plek te geven om alle artikelen rond het onderwerp leesclubs in één overzicht te zien.

Ga naar het Hebban Leesclubs Kanaal

De allereerste Hebban Luisterclub: Wiegelied

In de Week van het Luisterboek heb je kennis kunnen maken met onze nieuwe Hebban Luisterboeken-app. In deze gratis app (nog steeds te downloaden voor Android en iOs) staan fragmenten van nieuwe luisterboek, enkele volledige luisterboeken (na mei verdwijnen de huidige titels!) én Wiegelied, het vierde boek in de Rönning & Stilton-reeks van Cilla en Rolf Börjlind, voorgelezen door Hymke de Vries. We organiseren met dit boek onze eerste luisterclub en we zijn erg benieuwd wat jij daarvan zal vinden.

Ga naar Luisterclub Wiegelied

Download de app hier voor iOS (iPhone en iPad) 

Download de app hier voor Android

Spuitende slagaders - buzz je mee?

Buzzen is niet per se een leesclubaangelegenheid. Het is een samenleesproject waarbij 50 tot 100 lezers een boek ruim voor de publicatiedatum krijgen te lezen en vier keer iets erover zeggen op social media (de ontvangst, twee leesupdates en de eindrecensie). Maar omdat we er altijd wel een optionele leesclubspot bij bouwen voor de liefhebber past het toch in de Leesclub Update. De komende week kun je je inschrijven voor een wel heel kleurrijke en bijzondere buzz. Op 17 juni verschijnt een prachtig non-fictie boek voor de jeugd, van de hand van Jesse Goossens en met illustraties van Linde Faas. Het draagt de prachtige titel Spuitende slagaders overstromende oceanen. Dit superleuke én handige boek bevat vierendertig grote en kleine rampen vol grappige, griezelige en geweldige weetjes over alle mogelijke catastrofes. We hebben maar liefst 100 exemplaren van dit boeken klaar liggen voor geïnteresseerde moeders, vaders, kinderen, leraren, mensen met buurkinderen, nichtjes, neefjes en volwassenen die jong van geest zijn.

Schrijf je in voor de Spuitende Slagaders-Buzz

De Leesclubassistent - De ondergrondse spoorweg

Frank Hockx, voormalig hoofdredacteur van Boek-delen (hét tijdschrift voor leesclubs) is ... de Leesclubassistent. Op Hebban trakteert hij lezers op mooie artikelen waarin boeken die uitermate geschikt zijn voor leesclubs en -groepen centraal staan. Bij elke titel vind je discussievragen. Dit keer behandelde hij De ondergrondse spoorweg van Colson Whitehead

Ga naar alle artikelen van De Leesclubassistent

Inschrijven voor nieuwe leesclubs

Het laatste jaar van Marvellous Ways van Sarah Winman

Onvergetelijke roman over de vriendschap tussen een oude vrouw en een getraumatiseerde soldaat.

Het laatste jaar van Marvellous Ways speelt zich af in de ruige natuur van Cornwall in de jaren net na de Tweede Wereldoorlog, en vertelt het verhaal van de vriendschap tussen een oude vrouw en een jonge soldaat die het leven niet meer ziet zitten. Het is een prachtig verhaal over magie in het dagelkse leven en de aantrekkingskracht van de zee, de genezende werking van verhalen en van sloe gin, over liefde en dood, en hoe we doorgaan als het verdriet ons dreigt te overspoelen.

Het boek | Sneak preview | De leesclub | Schrijf in!

De Don van Renee Kelder en Don Schothorst

Het verhaal van reclameman Don Schothorst en zijn verslaving aan drank, coke en seks is van een on-Nederlands kaliber. Renee Kelder, die in 2014 met de autobiografische roman De Parttime-Junkie debuteerde, werd belast met de taak het verhaal van 'De Don' op te schrijven. Lees in haar gastcolumn hoe dat zo tot stand is gekomen.

Het boek | Sneak preview | De leesclub | Schrijf in!

Weg van jou van N.I. Monteny

Terwijl alleenstaande moeder én eeuwige vrijgezel Helena op haar nichtjes past en een acute aanval van basorexie probeert te bedwingen, kust haar schoonzus Anouk op een bruiloft een man die niet de hare is. In een garderobekast.

Het boek | Sneak preview | De leesclub | Schrijf in!

Pas op: breekbaar van Teresa Toten

Geheimen, leugens, verraad én vriendschap vormen de ingrediënten voor een YA-thriller die de rijke wereld van Gossip Girl en de psychologische spelletjes van Gone Girl combineert! Op Hebban lees je een voorproefje. Bevalt het? Schrijf je dan meteen in voor de Hebban Leesclub met ‘Pas op, breekbaar’.

Het boek | Sneak preview | De leesclub | Schrijf in!

Voor je weggaat van Clare Swatman - Buzz je mee?

We gaan eBuzzen met de feelgoodroman Voor je weggaat, het debuut van de Engelse auteur Clare Swatman. Honderd epubs liggen klaar om uitgedeeld te worden aan enthousiaste lezers die daarna vier social media-momenten en een recensie op Hebban plaatsen. Het is niet ingewikkeld en vooral heel erg leuk, dus schrijf je in! Let op: je ontvangt de epub, dus er wordt digitaal gelezen. Het boek verschijnt pas op 4 juli, dus als jij wordt ingeloot, ben je een van de eerste lezers in Nederland!

Schrijf je in voor deze Feelgood-Buzz

Godblind van Anna Stephens (Engelstalig)

Godblind is een van de meest geanticipeerde Engelstalige fantasydebuten van het jaar, een geweldige nieuwe roman van een nieuwe stem in het genre, Anna Stephens. Het boek verschijnt op 15 juni, maar wij hebben al 15 'proofs' klaar liggen. Let op: we lezen een Engelstalig boek, de voertaal in de leesclub zelf is gewoon Nederlands.

Het boek | Sneak preview | De leesclub | Schrijf je in!

Lees de eindoordelen van afgeronde leesclubsOver de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Leesclub Update #4

 

Gerelateerd

Hebban Spots

Buzz - Spuitende slagaders

21 volgers

Welkom bij de Buzz Spot voor het non-fictie jeugdboek Spuitende slagaders en overstromende oceanen van auteur Jesse Goossens en illustrator Linde Faas (Uitgeverij Lemniscaat). We gaan buzzen! Onze...

Luisterclub Wiegelied

18 volgers

Welkom bij de allereerste luisterclub op Hebban. De thriller Wiegelied van Cilla & Rolf Börjlind (Uitgeverij A.W. Bruna) is de komende maand gratis in de Hebban Luisterboekenapp te beluisteren. ...

Gesponsorde boeken