Advertentie

Hebban vandaag

Leesclubs /

Hebban leesclubs - nieuwe stijl

door Debbie (Hebban Crew) 7 reacties
De Hebban Leesclubs zijn een populair onderdeel van Hebban. Er wordt steeds meer ingeschreven en steeds enthousiaster gediscussieerd. Om de leesclubs een betere plek en meer ruimte te geven, zijn er nu de Hebban Leesclubs - nieuwe stijl. Inmiddels lopen er al 23 'nieuwe' leesclubs. En dat betekent dat er straks ruim 350 lezers op Hebban in leesclubs aan het praten zijn over boeken. Geweldig!

Hoe werkt een Hebban Leesclub?

Een leesclub op Hebban start met een inschrijving voor de gratis leesclubexemplaren die de uitgeverijen ter beschikking stellen. Iedereen met een Hebban-account kan proberen zo'n exemplaar te bemachtigen. Word je niet ingeloot, dan kun je altijd met een eigen exemplaar meedoen. Graag zelfs, want hoe meer enthousiaste lezers, hoe interessanter de discussie. De inzendingen met de beste motivaties worden uitgekozen en ontvangen het boek thuis. En dan begint de leesclub echt, op een eigen leesclubpage, die ook te vinden is via de boekpagina van de besproken titel.

Omdat we vanaf nu minstens vier weken online met elkaar op trekken, vragen we je even om kort iets over jezelf te vertellen. Ook willen we natuurlijk graag weten wanneer jij het boek ontvangen hebt, zodat we tegelijk van start kunnen. Elke leesclub bevat tien leesclubvragen, die je tijdens het lezen kunt proberen te beantwoorden. En naast die set vragen is er een vrije discussie, waar je iets minder hoeft te letten op spoilers. Sla je het boek dicht, dan ben je toe aan het schrijven en plaatsen van een recensie op Hebban. De leesclubcoördinator maakt dan een samenvattend verslag van alle bijdragen en het boek belandt op zijn verdiende plekje in de Hall of Fame 2016. Helemaal vrijblijvend is je gratis leesexemplaar natuurlijk niet. Doe je niet actief mee aan de leesclub, dan kiezen we voor een volgende leesclub liever een lezer die dat wel doet. Eerlijk is eerlijk, he?

Hebban Leesclubs mini-FAQ

Maar ik heb geen letterkunde gestudeerd!
Maak je daar maar niet druk over. Een leesclub bestaat uit een groep lezers en die hebben allemaal een eigen, unieke ervaring met het boek. Juist dat maakt een leesclub zo leuk. Wil je tips voor het schrijven van een recensie, kijk dan eens hier. Doe actief mee en vertel wat jij denkt. Doe je voor het eerst mee met een Hebban Leesclub, dan helpen de andere deelnemers je als je even niet weet hoe het werkt. En je leesclubcoördinator is er altijd om vragen aan te stellen.

Mag ik ook eens leesclubcoördinator zijn?
Nou, dat is eigenlijk precies wat we graag willen op Hebban. Hebban is van en voor jou en we laten je dus graag een stukje Hebban runnen. Hou de inschrijvingen in de gaten, want een dezer dagen gaan we je vragen om bij de inschrijving te melden of je coördinator zou willen zijn. 

Hoe zorg ik ervoor dat ik op de hoogte blijf van nieuwe inschrijvingen?
Sinds deze week vind je in je profielinstellingen een hokje voor de Hebban Leesclub nieuwbrief. Vink dat aan en je mist nooit meer leesclubactiviteit op Hebban.

Hoe maak ik de beste kans om ingeloot te worden voor een leesclub?
We kijken bij het kiezen van de deelnemers vooral naar de motivatie die je in je inschrijfformulier zet. We willen niet dat je terecht komt in een leesclub met een titel die je absoluut niet leuk gaat vinden, dus schrijf niet zomaar op elke titel in en lees eerst het fragment als dat beschikbaar is. Dan weet jij zeker dat je een leuk boek krijgt te lezen en je leesclubcoördinator hoeft je dan niet plichtmatig door de discussie te slepen.

Wat betekent het onderdeel 'Vragen aan de auteur'?
Schrijvers vinden het hartstikke leuk om met hun lezers te praten, ook op Hebban. Vooral Nederlandstalige auteurs zijn heel vaak bereid om de leesclub met hun boek op Hebban te bezoeken om vragen van deelnemers te beantwoorden.

Wat gebeurt er met mijn bijdrage aan de leesclub en mijn lezersrecensie?

Het eindverslag wordt op Hebban Vandaag geplaatst en doorgestuurd naar de uitgever van het boek. De hele leesclub en alle lezersrecensies zijn blijvend te vinden op de boekpagina van het boek.

Dus ik mag me zomaar inschrijven voor een gratis leesclubexemplaar? Ik heb alleen maar een (gratis) Hebbanaccount nodig?
Precies! Waar wacht je nog op?

 

Schrijf je in voor:

Moresnet van Philip Dröge

Een landje met 300 inwoners, een eigen hoofdstad, een staatshoofd (de burgemeester) en een verdedigingsmacht (de veldwachter). Het bestond echt en het lag aan de Nederlandse zuidgrens: Moresnet. Journalist Philip Dröge deed onderzoek en deelt het bijzondere verhaal van dit vreemde landje met ons.

Schrijf je in!

Reagan van H.W. Brands

Een vuistdikke biografie over de veertigste president van de Verenigde Staten, Ronald Reagan. H.W. Brands, professor in de geschiedenis aan de universiteit van Texas, levert daarmee de eerste Nederlandse biografie over Reagan ooit. Een uitdagende leesclub vanwege omvang en onderwerp.

Schrijf je in!

Alleen met de goden van Alex Boogers

Alex Boogers schrijft over 'verstoorde familierelaties, liefde en verlating, vechten om te overleven, schrijven om te groeien'. Hebbanrecensent Hinke zei: 'Boogers heeft een sobere en trefzekere schrijfstijl die zich in het hart nestelt.'

Schrijf je in!

Gangster Anders en zijn vrienden van Jonas Jonasson

Volgens recensent Guy een 'bijzonder amusant en vrolijk verhaal' van de auteur van De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween. Anders stapt uit de Zweedse onderwereld om een kerk te stichten, maar blijkt niet zo makkelijk los te komen van zijn schimmige carrière.

Schrijf je in!

Albert moet naar huis (Buzz-leesclub)

Een familielegende dreef auteur Homer Hickam tot het schrijven van een verhaal over een alligator die in een badkamer woont, tot wordt besloten hem, 'Albert', terug te brengen naar Florida, zijn thuis. Een bizarre roadtrip volgt ...

Schrijf je in!

Het gelukkigste meisje ter wereld (Buzzboek)

Geen leesclub, maar een Buzzboek. Lees alles over Buzzen en deze spannende debuutthriller van auteur Jessica Knoll.

Schrijf je in!


Binnenkort

Binnenkort openen inschrijvingen voor leesclubs met:

Lees meer ...


Volg Hebban Leesclub op Facebook en Twitter.Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

939 volgers
408 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hebban leesclubs - nieuwe stijl

 

Overig

Hebban Leesclub Hall of Fame 2016

op 02 maart 2016 door Hebban Crew 123 boeken 30 volgers 4 reacties 8 likes

Hebban Spots

Moresnet

32 volgers

Welkom bij de leesclub rond het boek Moresnet van auteur Philip Dröge (Uitgeverij Spectrum). We zijn op Facebook en Twitter te vinden op @hebbanleesclub, onze hashtag is #hebbanleesclub. Deze...

Reagan

26 volgers

Welkom bij de leesclub rond het boek Reagan van auteur H.W. Brands (Uitgeverij Spectrum). We zijn op Facebook en Twitter te vinden op @hebbanleesclub, onze hashtag is #hebbanleesclub. Deze leesclub...

Alleen met de goden

46 volgers

Welkom bij de leesclub rond het boek Alleen met de goden van auteur Alex Boogers (Uitgeverij Podium). We zijn op Facebook en Twitter te vinden op @hebbanleesclub, onze hashtag is...

Gangster Anders en zijn vrienden

62 volgers

Welkom bij de leesclub rond het boek Gangster Anders en zijn vrienden van auteur Jonas Jonasson (Uitgeverij Atlas Contact). We zijn op Facebook en Twitter te vinden op @hebbanleesclub, onze hashtag...

Albert moet naar huis

60 volgers

Welkom bij de Buzz Leesclub rond het boek Albert moet naar huis van auteur Homer Hickam (Uitgeverij HarperCollins). De hashtag voor deze Buzz Leesclub is #hebbanbuzz of #hebbanleesclub Het...

Gesponsorde boeken