Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Hebban Literatuur recensie top 10 - november

Op Hebban Literatuur en Romans lichten we elke maand tien recensies uit, die vorige maand zijn geschreven door onze Hebban-recensenten. Recensies die opvallen vanwege het overtuigende oordeel of de mooie schrijfstijl. Bekijk hier de Hebban Literatuur recensie top 10 van november.

Anne Oerlemans over Aurore - Marco Kamphuis ****

"Aurore geeft een prachtig tijdsbeeld van Parijs weer. Dat is wat dit verhaal zo interessant maakt om te lezen. Alles klopt en het is tegelijkertijd van begin tot eind spannend."

Margriet Cobben over De afrekening - Kerstin Ekman ****

"De afrekening begint sterk en davert lange tijd zeer boeiend door. Op driekwart van het boek begint het verhaal echter in te zakken, als het spel met feit en fictie je als lezer onderhand bekend is. Hier hadden wel een paar hoofdstukken mogen sneuvelen. En het einde is gewoon flauw. Gelukkig is ook daar nog wel de humor, die maakt dat je het boek met plezier uitleest."

Jos de Jager over De kinderhater - Guido den Aantrekker ***

"Het vlotte schrijven wat bij de geestige en de stoere Tycho- scènes wel werkt, lijkt bij de verdrietige passages juist een beetje in de weg te zitten."

Gerd Boeren over Het vlindereffect - Margot Vanderstraeten
****

"Er zitten veel vleugelslagjes in Het vlindereffect die in het hoofd van de lezer voor heel wat turbulentie zorgen. Ze tillen dit boek naar een hoog literair niveau."

Wout ten Have over Als het licht wordt - Franka Potente **

"Het lijkt alsof Franka Potente een boek heeft willen schrijven over een man die stoere dingen doet en ferme taal uitslaat. Deze stijl past echter niet bij haar, waardoor het geheel overkomt als een desperate poging tot het schrijven van een macho-roman."

Daphne Meijer over Aan de oever - Rafael Chirbes ****

"Hiermee in tegenspraak is Chirbes excuberante, opzwepende stijl; hij construeert opvallend lange zinnen die aanvoelen alsof hij tijdens het schrijven koorts had. Het ene mooie beeld buitelt over het volgende, uitweidingen volgen elkaar razendsnel op, de ene associatie is nog niet gelezen of de volgende precieze formulering van een detail dient zich al weer aan."

Pippa Ravensteijn over Nacht voor het feest - Sasa Stanisic ****

"De meeste hoofdstukken lezen lekker weg. Met een fijne staccato stijl en bovendien subliem vertaald. Het leest alsof het origineel in het Nederlands is geschreven. Soms is het echter een nadeel dat de stukjes zo kort zijn. Gaat het net over een favoriet personage, is het alweer afgelopen."

Ellen IJzerman over Klimtol - Etienne van Heerden ****

"Klimtol is geen verhaal dat direct vanaf de eerste zin de lezer bij de kladden grijpt en pas na vierhonderd pagina's weer loslaat, maar voor de liefhebber van meanderende dooreen gevlochten verhalen over met het (over)leven worstelende mensen in een onmogelijk en waanzinnig, geurig, kleurig, warm land, is het bijna perfect."

Frederick W. Rolfe over Worst - Atte Jongstra ****

"Het is misschien een kwestie van smaak, maar Jongstra is op zijn best als hij het klein en kwetsbaar houdt, en niet vol op het orgel van de bohémien, de poète maudite speelt. Dat toontje heeft ook iets pueriels, iets van een wensdroom – je ziet toch steeds dat stramme, weinig dandyeske voorkomen voor je van de schrijver Atte Jongstra zelf."

Myrthe Bösensell over Aantekeningen van een vieze oude man - Charles Bukowski ****

"Vanaf de eerste pagina zuigt Bukowski je mee in zijn wereld en door zijn woordkeuze lijkt er bijna geen afstand tussen het geschrevene en de lezer te bestaan."

Klik hier voor meer recensies.Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Hebban Literatuur recensie top 10 - november