Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Live! Ben jij erbij?

door Hebban Crew 54 reacties
Op 30 september viert Hebban de tweede editie van Hebban Live! bij boekhandel Donner in Rotterdam. Tijdens het lezersevenement pitchen vijf debutanten hun boek, worden de Hebban Debuutprijs 2018 en de Hebban Clubprijzen uitgereikt én is de bekendmaking van de Hebban 1000! Zien we jou daar?

Hebban-redacteur Martijn Lindeboom neemt je op zondagmiddag mee door het programma, waarin niet alleen de Hebban Clubprijzen en de Hebban Debuutprijs uitgereikt worden, maar ook de eerste Hebban 1000 bekendgemaakt wordt. Welk boek voert de lijst aan van de duizend mooiste boeken aller tijden volgens Hebban-lezers?

Nieuw talent ontdekken kan ook: debutanten pitchen hun debuut bij het publiek en uiteraard zijn de shortlistauteurs van de Hebban Debuutprijs aanwezig: Antoinette Beumer (Mijn vader is een vliegtuig), Sien Volders (Noord) en Herien Wensink (Kleihuid) worden geïnterviewd door Hebban-redacteur Soraya Vink. Ook zijn er winnaars van de Hebban Clubprijzen én is er gelegenheid tot het signeren van boeken.  

Het event heeft een informeel karakter: wil je kennismaken met de Hebban Genreclubs en de Hebban Crew? Dat kan tijdens de afsluitende borrel.  

Hebban Live! is het eerste evenement dat plaatsvindt in het in september opgeleverde nieuwe gedeelte van Boekhandel Donner in Rotterdam. De winkel is vanaf 12 uur gewoon geopend voor winkelend publiek.    


Het programma

  • 14.00 uur: Hebban Proza Pitches, met Erik Betten (Quarantaine), Nadine Swagerman (Eén waarheid), Sol Bouzamour (Narcissus), Herlinde Leyssens (Kongokorset) en Rijan van Leest (Eerste reserve).
  • 14.30 uur: Uitreiking Hebban Clubprijzen 2018. De aanwezige auteurs zijn Judith Visser, Sylvia Van Driessche, Chris Houtman en Mark Janssen
  • 15.00 uur: Bekendmaking Hebban 1000 
  • 15.30 uur: Uitreiking Hebban Debuutprijs 2018 (incl. interview met shortlistauteurs Antoinette Beumer, Sien Volders en Herien Wensink
  • 16.00 uur: Signeren & borrel  

Over de Hebban Debuutprijs 2018

De Hebban Debuutprijs is de enige juryprijs van Nederland en Vlaanderen met een grote invloed van lezers en richt zich op literaire fictie en narratieve non-fictie. De drie shortlistdebuten werden geselecteerd door een lezersjury bestaande uit zo’n honderd lezers. De shortlist wordt beoordeeld door een eindjury bestaande uit de redactie van Hebban en vijf boekverkopers.  

Over de Hebban Clubprijzen 2018

Na enkele succesvolle edities van de Hebban Awards gaf de redactie het stokje door aan de Hebban Genreclubs. Dit jaar reiken zij voor het eerst de Hebban Clubprijzen uit, dé awards van de grootste genreliefhebbers op je favoriete boekensite. Deze zomer konden lezers stemmen op hun favoriete boeken in de categorieën Thrillers, Feelgood, Literatuur, Jeugdliteratuur, Young Adult, SF & Fantasy en Engelstalig. Bekijk hier alle winnaars van 2018.   

Over de Hebban 1000

Geïnspireerd op de Radio 2 top 2000 stelt Hebban dit jaar voor het eerst de Hebban 1000 samen, de ultieme inspiratielijst voor en door lezers met de duizend mooiste boeken aller tijden. Op basis van de persoonlijke top 25 lijsten van lezers wordt de top 1000 bepaald. Stel je eigen top 25 mooiste boeken hier samen. 

Auteursfoto's:

Herien Wensink © Sanja Marusic
Erik Betten © Ineke Oostveen
Antoinette Beumer, via Overamstel Uitgevers
Sien Volders, via Overamstel Uitgevers
Nadine Swagerman, via auteur
Sol Bouzamour © Kjer Mariano
Herlinde Leyssens, via auteur
Rijan van Leest, via auteurOver de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Live! Ben jij erbij?

 

Gerelateerd

Over

Antoinette Beumer

Antoinette Beumer

Antoinette Beumer (1962) is de regisseur van succesvolle films als De geluk...

Sien Volders

Sien Volders

Sien Volders (1983) debuteerde in 2017 met de roman ‘Noord’ (Hollands Diep)....

Herien Wensink

Herien Wensink

Herien Wensink (1977) is theaterredacteur bij de Volkskrant. Hiervoor was zij ti...

Erik Betten

Erik Betten

Erik Betten (Leeuwarden, 1976) is historicus en journalist en begon zijn schrijv...

Nadine Swagerman

Nadine Swagerman

Nadine Swagerman (1989) droomde er als zevenjarig meisje al van om schrijfster t...

Herlinde Leyssens

Herlinde Leyssens

Auteur van Kongokorset

Gesponsorde boeken