Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Newsroom weekoverzicht #10: Het einde van een tijdperk

door Hebban Crew 9 reacties
In de rubriek Newsroom houden we je dagelijks op de hoogte van het laatste boekennieuws. Gemist? Of gewoon even een opfrisser nodig? Hier vind je een overzicht van het opvallendste nieuws van deze week.

Elke dag het laatste nieuws in je mailbox?

Zet de Hebban Lunchupdate aan in je profiel of meld je hier aan.


Het grootste nieuws van deze week kwam uit de televisiehoek. Matthijs van Nieuwkerk gaat stoppen met De Wereld Draait Door. Een programma dat zich in de veertien jaar dat het op televisie werd uitgezonden ontwikkelde tot een vastigheid op de avond van menig Nederlander, een plek waar veel talenten werden ontdekt, maar ook: een programma dat nog weleens een flinke boost aan je boekverkoop kon geven.

Want zo stond DWDD in de boekenwereld bekend. Werd er een boek omhooggehouden, dan was een plek in de bestsellerlijst vrijwel gegarandeerd. Toen in 2012 het boekenpanel werd geïntroduceerd zat elke laatste dinsdag van de maand het hele boekenvak aan de buis gekluisterd in de hoop dat zijn of haar titel genoemd werd, waarop er een ontploffing op de sociale media volgde van uitgevers en auteurs die feest vierden, en boekhandelaren als de wiedeweerga boeken bij bestelden. Dat waren nog eens tijden… en nu zijn ze bijna voorbij.

Bestellerlijst

De kracht van het programma bewees zich de afgelopen weken maar weer eens toen er weer een aflevering te zien was van DWDD Heimwee: Hier is… Adriaan van Dis waarin Yuval Noah Harari te gast was. Een heel interessant gesprek, zo vonden veel mensen, en dat zagen we deze week terug in de Bestseller 60. De boeken zijn al een paar jaar oud, maar prijkten toch gedrieën in de top 10 van de bestsellerlijst.

Ook vorige week had het programma veel invloed, toen eindigde alle vier de boeken die door het boekenpanel genoemd werden in de Bestseller 60. Wat er voor DWDD in de plaats gaat komen en wat Matthijs van Nieuwkerk voor nieuw programma gaat maken is nog niet bekend. Wij hopen natuurlijk op een mooie vervanger, die ook aandacht heeft voor boeken.

BOEKBERICHTEN

 


Ander nieuws over boeken in beeld: Netflix deelde deze week de eerste teaser en releasedatum van The Letter for the King, de serie die ze maken gebaseerd op Tonke Dragts Brief voor de koning. De serie krijgt zes afleveringen en zal vanaf 20 maart te zien zijn. Het ziet er allemaal super goed uit, maar helaas zullen we nog even moeten wachten voor we dit kunnen bingen. Maar dan hebben we de tijd om het boek te (her)lezen.

Seriepersonages

Waar we minder lang op hoeven te wachten is onze eigen Thriller Tiendaagse, die volgende week (vrijdag 21 februari) van start gaat. Tien dagen lang in het teken van Nederlandse en Vlaamse misdaadauteurs. Er staat van alles op de planning, waaronder de bekendmaking van de longlist van de Thrillerprijs. Om jullie alvast een beetje warm te maken, hebben we een overzicht gemaakt van alle seriepersonages in Nederlandstalige thrillers. Seriepersonages (ook uit Engelstalige thrillers) zijn ook te vinden op de auteurspagina’s.

Hebban Facts & Figures

Week 7, 2020Over de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Newsroom weekoverzicht #10: Het einde van een tijdperk

Gesponsorde boeken