Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Newsroom weekoverzicht #8: Voorlezen, uitlezen en poëzie

door Hebban Crew 5 reacties
In de rubriek Newsroom houden we je dagelijks op de hoogte van het laatste boekennieuws. Gemist? Of gewoon even een opfrisser nodig? Hier vind je een overzicht van het opvallendste nieuws van deze week.

Elke dag het laatste nieuws in je mailbox?

Zet de Hebban Lunchupdate aan in je profiel of meld je hier aan.


Het is Poëzieweek! Tot en met 5 februari wordt er extra aandacht besteed aan poëzie. Soms toch nog een beetje het ondergeschoven kindje in de literatuur. En dat is zonde, want gedichten kunnen net zoveel indruk maken als proza. Om jullie een klein inkijkje te geven in de grote, gevarieerde wereld van de poëzie, lichten we deze week elke dag een gedicht uit. We begonnen met Dean Bowen (iii/Eden) en Roelof ten Napel (nacht). Vandaag is het gedicht van Siel Verhanneman te lezen. Hou Newsroom de komende dagen in de gaten voor nog meer mooie woordkunsten. Meer lezen? Je krijgt het poëziegeschenk nu. 10 dichters cadeau in de boekhandel bij aankoop van minimaal € 12,50 aan poëzie.  

Uitleesdag  

We hebben weer iets leuks voor jullie bedacht. Vanaf volgende maand wordt elke laatste zondag van de maand omgedoopt tot Hebban Uitleesdag. Doel: je boek uitlezen! Want ja, we hebben het allemaal druk, druk en soms schiet het lezen er dan nog weleens bij in. Gelukkig zijn alle data van 2020 al vastgesteld en heb je nu een reden om eens per maand alles af te zeggen en lekker te gaan lezen. De eerste Uitleesdag is op 23 februari en je kunt er zelfs een boek mee winnen! Win-win.

Bregmans pamflet  

Rutger Bregman schreef een nieuw boek. Boek is misschien een groot woord, zeker als je kijkt naar het meer dan 500 pagina’s tellende De meeste mensen deugen, want Het water komt heeft maar een kleine 50 pagina’s en is eigenlijk meer een pamflet, een ‘brief aan alle Nederlanders’. Het uitbrengen van een boek is an sich natuurlijk geen nieuws, maar Bregman doet iets bijzonders: hij geeft het boek gratis weg. In samenwerking met de Nationale Postcode Loterij is het boek beschikbaar gesteld voor iedereen die het wil lezen. Kleine tip van ons: dit boek kun je lezen voor je Reading Challenge categorie ‘Lees een boek met het woord ‘water’ in de titel’. Graag gedaan.

BOEKBERICHTEN

 
 

 

Jeugdboeken doen het goed deze week  

Veel nieuws op jeugdboekengebied. Vandaag is het de laatste dag van de Nationale Voorleesdagen, dus als het goed is hebben heel wat (kinder)oren voorgelezen verhalen gehoord de afgelopen week. Moppereend was Prentenboek van het Jaar 2020 en dat zagen we terug in de Bestseller 60, het boek stond er maar liefst drie keer in, op de eerste, vijfde en elfde plek.

Het andere prentenboek dat ons nieuws haalde is Woeste Willem (Ingrid en Dieter Schubert), de titel van Geef een prentenboek cadeau 2020. Vanaf 10 april zal het boek voor € 2,50 te koop zijn bij de boekhandels. Deze actie wordt elk jaar georganiseerd om op een toegankelijke manier boeken beschikbaar te maken, zodat alle kinderen kunnen opgroeien met boeken.     

Tonke Dragt was te gast bij De Grote Vriendelijke Podcast. Het is voor het eerst in meer dan tien jaar dat de schrijfster een groot radio-interview gaf. Ze praat in de uitzending onder andere over haar leven en over de Netflix-serie die gebaseerd is op De brief voor de koning en binnenkort verschijnt als The Letter for the King. Tonke Dragt is er zelf van onder de indruk en noemt de enscenering en de kostuums ‘een lust voor het oog’. Netflix heeft nog niet bekend gemaakt wanneer de serie online komt, maar plaatste deze week wel de eerste foto’s… We moeten nog even geduld hebben.  

Goed nieuws voor Maren Stoffels. Drie van haar boeken gaan naar Amerika. De jeugdthrillers Escape Room, Room Service en Fright Night verschijnen dus binnenkort in het Engels. Tsja, aan de titels hoeft niet veel meer veranderd te worden, maar hopelijk genieten er binnenkort een hoop Amerikaanse jongeren van Maren Stoffels haar boeken.  

Hebban Facts & Figures

Week 5, 2020Over de auteur

Hebban Crew

2369 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Newsroom weekoverzicht #8: Voorlezen, uitlezen en poëzie

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken