Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Hebban - ook voor schrijvers

door Hebban Crew 1 reactie
De afgelopen weken hebben schrijvers en creatieven honderden ZKV's (zeer korte verhalen) geschreven op Hebban in het kader van de Honderd woorden schrijfwedstrijd. Volgend weekend volgt daarvan de finale en vandaag de uitslag van #5. Maar er zijn meer schrijfwedstrijden op Hebban, zoals de Harland Awards én we kondigen een nieuwe uitdaging aan!

Vijfde winnaar Honderd woorden schrijfwedstrijd!

Allereerst maken we de winnaar van aflevering #5 van de Honderd woorden schrijfwedstrijd bekend. Bij het sluiten van de stemtermijn (zaterdagmiddag 15 augustus) had het verhaal van René de meeste likes, namelijk: 28. Dit is René's verhaal:

Hier staan we dan. Alle wekelijkse winnaars. Het grote feest. We staan erbij als muurbloempjes, kijken elkaar aan en denken hetzelfde, zonder dat we het uitspreken.

Waren onze verhalen echt goed of kennen we meer mensen? Lag het aan ons fotootje bij het stukje of zijn andere schrijvers minder handig met computers? Gaat het wel om de inhoud?

De champagne knalt. Confetti in de lucht.

In een donker hoekje proosten we met leidingwater. We dopen onze bloemkoolroosjes nog een keer in de dipsaus.

Iemand komt met microfoon het podium op.

We verlaten de zaal via de achterdeur.

Gefeliciteerd René, je staat in de finale, waar je het op gaat nemen tegen de winnaars van de andere Honderd woorden schrijfwedstrijden van deze zomer. Hopelijk gaat het er daar wat feestelijker aan toe dan in jouw mini-dystopietje.

 

Voor aflevering #6 is de indientermijn inmiddels gesloten en er kan nog tot en met zaterdag 22 augustus om 12 uur 's middags gestemd worden door je favoriete verhalen te liken.

Finale Honderd woorden schrijfwedstrijd

Volgende week zondag 23 augustus maken we de winnaar van aflevering #6 bekend én gaat de finale van start.

We publiceren dan de zes winnende verhalen nogmaals, samen met de bijbehorende foto. We nodigen iedereen uit (dus de deelnemers, maar juist ook de lezers op Hebban) om ze alle zes te lezen en een favoriet te kiezen. Het stemmen in de finale verloopt anders dan in de voorronden, maar dat lees je uitgebreid in het artikel van volgende week. We hebben er nu al zin in!

Harland Awards schrijfwedstrijd

Al sinds 1976 wordt (onder verschillende namen) een schrijfwedstrijd voor fantastische verhalen georganiseerd. Dit jaar organiseert Hebban de Harland Awards schrijfwedstrijd , zoals we in juni bekend maakten. Het is een schrijfwedstrijd voor korte verhalen tot 7.500 woorden in de genres fantasy, sciencefiction, horror, magisch realisme en aanverwanten. Meerdere winnaars van de Harland Awards zijn inmiddels doorgebroken met hun boeken en verhalen. Denk aan Thomas Olde Heuvelt, Christien Boomsma, Paul Evanby en Erik Betten.

Om een idee te krijgen van de uiteenlopende soorten verhalen die door de jaren heen gewonnen hebben, kun je het gratis Hebban e-book met zeven winnende verhalen uit de afgelopen decennia downloaden en lezen.

De hoofdprijs voor deze schrijfwedstrijd is 500 euro. De winnaar en vier runners-up worden in een exclusief Hebban e-book gepubliceerd tijdens de Adventskalender in december, waar duizenden lezers op af zullen komen.

De finalejury van de Harland Awards is deze maand bekendgemaakt en per 1 september is het dan eindelijk mogelijk om verhalen in te dienen. De deelnamekosten bedragen 10 euro per verhaal. De deadline is 4 oktober. Hoe het allemaal werkt, lees je in het artikel dat we aan de start van de inzendperiode publiceren.

Voor lezers: we zoeken voorselecteurs voor de Harland Awards. Je krijgt tussen de 15 en 25 verhalen te beoordelen en - omdat we een grote groep voorselecteurs hebben - elk verhaal krijgt meerdere beoordelingen. Houd je van fantastische verhalen, kun je objectief beoordelen en doe je niet als schrijver mee aan de Harland Awards, dan zoeken we jou!

Meer informatie vind je op de Harland Awards pagina.

Eindejaarsschrijfwedstrijd

Natuurlijk schrijft niet iedereen even makkelijk fantasy. Daarom organiseren we nog een schrijfwedstrijd dit najaar. In oktober (na het sluiten van de Harland Awards) maken we thema en voorwaarden bekend, maar denk aan eerdere schrijfwedstrijden die we op Hebban hebben georganiseerd, zoals Kerst, maar dan anders en Liefde in tijden van corona.Over de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban - ook voor schrijvers

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken