Advertentie

Hebban vandaag

Community /

Hebban Open Podium: ruimte voor talent

door Hebban Crew 5 reacties
Hebban is voor én door lezers. De Hebbanredactie schotelt jullie graag leuke artikelen voor, maar we horen nog liever veel van jullie. Wat lees je, hoe ziet je boekenkast eruit, hoe pak jij je Reading Challenge aan? Op het Open Podium kun je jouw column, blog, recensie, kort verhaal en meer onder de aandacht brengen. Ontvangt jouw stuk de meeste Hebbanlikes, dan maken wij er een editorial van.

Een column

Schrijf een column over een aan boeken of lezen verwant onderwerp. Wees origineel, bedenk een aparte invalshoek, laat het achterste van je tong zien, research je onderwerp en overdonder en vermaak je lezer. Heb jij een onderwerp waar veel discussie bij hoort, dan kun je ook kiezen voor een Topic in plaats van een blogpost. De werkwijze is verder gelijk, maar bij een Topic met een levendige discussie verwachten we dan wel te zien dat je actief de discussie leidt en voert. Spannend!

Een boekenpraat

De Hebbanredactie heeft ontdekt hoe leuk het is om met een collega, vriend of willekeurige andere lezer een boek na te bespreken. Lees samen met een andere lezer hetzelfde boek en ga in een Boekenpraat in gesprek met elkaar over de inhoud. Zorg dat je géén spoilers vertelt! Je mag dit ook doen met meer dan twee lezers, maar het wordt dan wel snel rommelig en lang. Je eigen Boekenpraat plaats je mét vermelding van wie de andere lezer is (link naar het Hebbanaccount is het mooist). Ter inspiratie: bekijk de Boekenpraat-artikelen van de Hebban Crew.

Een kort verhaal

Plaats een kort verhaal van eigen hand. Het mag natuurlijk ook een los te lezen hoofdstuk uit een groter verhaal of boek zijn. Maak het niet langer dan 800 a 1000 woorden om het lekker leesbaar te houden. Wie weet groeit je fanschare nu wel flink en heb jij al een ongeduldige groep lezers staan wachten zodra je boek uitkomt!

Je Hebban Reading Challenge-ervaring

Vertel ons hoe je jouw Hebban Reading Challenge 2018 hebt aangepakt of vertel ons je plan voor je nieuwe jaarchallenge. Heb jij een ongelooflijk feest gehad met het afvinken van de checklist van 50 categorieën of trek je de haren uit je hoofd bij die laatste drie heel lastig in te vullen categorieën? Vraag je lezers om leessuggesties! Heb jij een origineel leesplan voor je 2019 Challenge? Vertel het allemaal!

Jij en jouw boekenkast

Wat is er voor een lezer leuker dan in andermans boekenkast snuffelen? Als jij op bezoek bent bij iemand, is toch ook het eerste wat je doet je hoofd in een hoek van negentig graden draaien en langzaam langs de plankjes slenteren? Vertel over jouw boekenkast. Wat is je meest geliefde aanwinst, je meest stukgelezen boek, wat is je organiseertechniek, hoe los je ruimteproblemen op. En foto's natuurlijk!

Proza Pitch

Je hebt een boek uitgebracht en je wilt het graag onder de aandacht van de mensen brengen. Schrijf er een blog over op Hebban. Vertel dan niet alleen waar het over gaat, maar bijvoorbeeld ook hoe het tot stand is gekomen, waar de inspiratie vandaan kwam, een unieke reactie die je kreeg van vroege lezers, moeilijkheden die je overwon. En vertel vooral vol passie en liefde waarom lezers jouw boek in hun hand moeten nemen.


Hoe werkt het?

1. In je profielmenu (klik op je profielfoto rechtsboven in beeld) vind je de optie 'Nieuwe blog schrijven'. Als jij een eigen Hebban Boekenblog hebt, mag je je stuk natuurlijk ook daar plaatsen. Externe blogs kunnen niet deelnemen.

2. Plak dit zinnetje onderin je blog: Ik doe mee aan Hebban Open Podium!

3. Plak de link naar je blog in het Open Podium onder het juiste onderdeel.

4. Deel je stuk op je social media met de hashtag #hebbanopenpodium, tag @hebbannl en zorg dat je heel veel Hebbanlikes ontvangt! Iedereen met een Hebbanaccount kan likes uitdelen. Let op: het gaat dus niet om Facebooklikes, maar om de grijze 'Vind ik leuks' bovenin een blog. Het gaat daarbij wel om oprechte likejes, likefarming om je stuk maar omhoog te klikken, is lang niet zo leuk voor jou, is ook niet de bedoeling en we trappen er bovendien niet in.

5. Wij kijken regelmatig welke stukken het best gewaardeerd worden en we maken van de tofste stukken een redactioneel artikel dat ook meegaat in de Lunchupdate, onze dagelijkse nieuwsbrief.

Voorwaarden

  • Je stuk telt minimaal 300 woorden en is door jou geschreven.
  • Met de plaatsing van de link in de Open Podium-Spot ga je akkoord met doorplaatsing van je tekst in een redactioneel artikel op jouw naam.
  • Je tekst wordt mogelijk geredigeerd, enkel op spel- en tikfouten.
  • Bij het uitblijven van hoogvliegers behoudt de Hebbanredactie de keuze geen item uit te lichten.
  • Herhaaldelijk plaatsen van dezelfde teksten wordt genegeerd.

Tips

  • Bereid je stuk voor, laat het een nachtje weken en laat er eventueel een vriend naar kijken. Plaats het dan pas online.
  • Kies een goede titel. Kort, krachtig en ladingdekkend. Kijk eens rond naar andere blogtitels en ontdek waarom je wel op de een klikt en niet op de ander.
  • Wees origineel, heb je iets al vaak langs zien komen? Doen het dan anders!
  • Schrijf een toffe intro, waarin je kort vertelt wat men kan verwachten in je verdere tekst. Een goede introductiealinea trekt de lezer naar binnen. Voorkom dat je lezer direct weer wegklikt.
  • Sluit af met een heldere eindalinea en betrek je lezer bij je verhaal. Stel een (open) vraag aan het einde van je stuk, vraag naar hun mening.

 

Succes!Over de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Open Podium: ruimte voor talent

 

Hebban Spots

Hebban Open Podium

8 volgers

Hebban is voor én door lezers. De Hebbanredactie schotelt jullie graag leuke artikelen voor, maar we horen nog liever veel van jullie. Wat lees je, hoe ziet je boekenkast eruit, hoe pak jij je...

Gesponsorde boeken