Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Kort nieuws /

Hebban organiseert de Harland Awards schrijfwedstrijd

door Hebban Crew 71 reacties
De grootste Nederlandstalige schrijfwedstrijd voor fantasy, sciencefiction, horror en aanverwante speculatieve genres krijgt een nieuw thuis bij de grootste lezerscommunity van Nederland en Vlaanderen! Voor de deelnemers een kans om zich aan nog meer lezers te presenteren en voor de Hebbannisten een kans om met nieuw talent (en misschien ook een nieuw genre) kennis te maken.

Hebban organiseert sinds een paar jaar regelmatig thematische schrijfwedstrijden. Die werden steeds populairder, onder andere door de duizenden keren gedownloade ebooks van de winnende verhalen. De Stichting Fantastisch Genre was op zoek naar een nieuwe organisatie voor de Harland Awards en een sterk platform om de schrijfwedstrijd bij het grote publiek zichtbaar te maken. Die twee ontwikkelingen zijn nu gecombineerd in de Harland Awards op Hebban!

Al sinds 1976 wordt de Harland Awards – onder verschillende namen, zoals de King Kong Award, de Millenniumprijs en de Paul Harland Prijs – georganiseerd. De schrijfwedstrijd richt zich op korte verhalen (tot 7.500 woorden) in de speculatieve genres, zoals fantasy, sciencefiction, horror, magisch realisme en alles wat daar tussen, onder, achter en omheen ligt.

Voor de schrijvers - we zijn benieuwd naar jouw fantastische verhaal!

Het speculatieve genre is enorm breed en gevarieerd. Zorg er voor dat je een goed beeld hebt van wat al bestaat, welke clichés en valkuilen je moet vermijden en schrijf dan je allerbeste verhaal. Of twee. Het is toegestaan om samen met anderen je verhaal te schrijven. De Harland Awards is een gejureerde schrijfwedstrijd met feedback voor de deelnemers, een geldprijs en eeuwige roem voor de winnaar. Als bonus worden de vijf beste verhalen in een Hebban ebook gepubliceerd (kans op duizenden lezers!) en de auteurs in een artikel gepromoot richting meer dan 195.000 Hebbanleden. Inzenden kan vanaf 1 september (en tót 4 oktober) en dan vind je alle details en de werkwijze nog eens genoemd in het inzendartikel.

Voor de lezers - een gratis epub

Je kunt je alvast verheugen op een ebook met vijf fantastische, speculatieve verhalen tijdens de Adventskalender 2020. Maar ook nu al hebben we een mooi ebook voor je, met daarin 7 winnende verhalen van vorige edities. Je kunt hem hier downloaden om een idee te krijgen wat Nederlandstalige speculatieve fictie zoal vermag.

De jurering - we zoeken jou!

De jurering gaat volgens de methode die op Hebban standaard gebruikt wordt voor schrijfwedstrijden en verschillende boekenprijzen. De voorselectie bestaat uit een grote groep lezers met ruime ervaring in het fantastische genre, die elk een aantal verhalen leest en beoordeelt. Wil je ook voorselecteur worden? Geef je dan op via het inschrijfformulier onderaan dit artikel. Tip: laat in je Hebbanprofiel goed zien wat je las, leest en wil lezen, zodat we goed kunnen zien welke leeservaring jij hebt binnen deze genres.

De tien hoogst gewaardeerde verhalen gaan door naar de eindjury, die de winnaar en vier runners-up selecteert. De eindjury zal bestaan uit experts en bekende namen uit het fantastische genre en wordt op 1 september bekendgemaakt, gelijk met de opening van de inzendperiode.

Harland Awards 2020

Meedoen?

Een verhaal van 7.500 woorden (maximaal, korter mag zeker ook) schrijf je niet zomaar, vandaar dat we de schrijfwedstrijd nu alvast aankondigen. Je hebt bijna vier maanden om jouw fantastische verhaal te schrijven en te perfectioneren. Hieronder staan de algemene voorwaarden.

Hoofdprijs: 500 euro + goodiebag + publicatie in ebundel + promo op Hebban

Vier runners-up: publicatie in ebundel + promo op Hebban

Lengte verhaal: max 7.500 woorden

Aantal: iedere auteur mag maximaal 2 verhalen indienen

Thema: vrij, binnen de speculatieve genres (fantasy, sciencefiction, horror en aanverwanten)

Verhaal: Het verhaal is in correct Nederlands geschreven, is nieuw en nog niet eerder ergens gepubliceerd (online of in print)

Wie kan meedoen: iedereen met een Hebbanaccount (heb je die niet? Maak er snel een aan!) en die aan de voorwaarden voldoet

Deadline: zondag 4 oktober om 1 minuut voor middernacht

Inzenden: vanaf 1 september via formulier op Hebban, met het verhaal als Word-document bijgevoegd (anoniem)

Anonimiseren: om het verhaal anoniem te kunnen beoordelen, dient alle informatie in het verhaal die tot identificatie van de auteur kan leiden, verwijderd te worden

Meerdere auteurs: twee of meer auteurs kunnen samen een verhaal schrijven en indienen. Dit geldt voor elk van de auteurs als één inzending. Een van de auteurs doet de inzending.

Inschrijfgeld: 10 euro per verhaal (uiterlijk 14 oktober binnen)

Feedback: elk voorselectie- en jurylid schrijft een kort commentaar bij elk gelezen verhaal. De commentaren worden per verhaal gebundeld en zijn voor deelnemers te downloaden na de bekendmaking van de uitslag. Over de uitslag en de jurycommentaren wordt niet gecommuniceerd

Publicatie: Je geeft met inzending automatisch toestemming je verhaal te publiceren in een op Hebban gratis verkrijgbare epub. Wil je niet dat je verhaal zo gepubliceerd wordt, doe dan niet mee. De te publiceren verhalen krijgen indien nodig lichte redactie rond spel- en tikfouten. Een meer ingrijpende redactie wordt niet toegepast, waardoor overleg met de auteurs niet nodig is.

Auteursrecht: het auteursrecht blijft bij de individuele auteurs

Bekendmaking: De winnende verhalen worden in december bekendgemaakt en de ebundel met de top 5 wordt gepubliceerd op HebbanOver de auteur

Hebban Crew

2549 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban organiseert de Harland Awards schrijfwedstrijd

 

Gerelateerd