Hebban vandaag

Algemeen /

Hebban organiseert grootste boekverkiezing van het jaar ooit

door Hebban Crew 24 reacties
Hebban organiseert vanaf 25 september a.s. de grootste ‘boek van het jaar verkiezing’ ooit, voor Nederlandstalige boeken. Onder de noemer Hebban Awards gaat de populaire lezerscommunity in acht categorieën op zoek naar de publiekslievelingen van het afgelopen boekenjaar.

‘Vanuit thrillersite Crimezone (nu onderdeel van Hebban) hebben we al meer dan tien jaar ervaring als organisator van een grote publieksprijs. De tijd is rijp om deze ervaring in te zetten voor de acht populaire genregroepen die we met Hebban Vandaag onder de aandacht brengen’, aldus hoofdredacteur Sander Verheijen.

De Hebban redactie selecteert voor elke rubriek zes vertaalde en zes oorspronkelijk Nederlandstalige titels. ‘De shortlists bestaan uit titels die de afgelopen maanden in het oog sprongen door een uitzonderlijk goede ontvangst, positieve lezersreacties, verkoopsucces, recensies in de media en een mix van deze factoren. Naast de selecties van onze experts kunnen lezers ook zelf een boek per genre nomineren.’

 

Vertalers in het zonnetje

De Hebban Awards voor de beste buitenlandse boeken worden met ingang van deze editie een bekroning voor vertalers en niet primair voor uitgevers. Verheijen: ‘Nog altijd wordt de rol van de vertaler vreselijk onderschat, terwijl de kwaliteit en daarmee ook de ontvangst van een boek valt of staat met een goede vertaling. Wij vinden het een aardig idee om de vertalers te waarderen en een gezicht te geven.’

De shortlists worden in de week voorafgaand aan de verkiezing bekendgemaakt. De genomineerde boeken zijn allemaal (voor het eerst in het Nederlands) verschenen tussen 1 september 2014 en 1 september 2015.

Van 25 september tot en met 15 oktober kan er gestemd worden op de beste boeken in de genregroepen literatuur, thriller, feelgood, fantasy, young adult, junior, non-fictie en culinair. De winnaars worden eind oktober bekendgemaakt. 

 

 Over de auteur

Hebban Crew

2165 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban organiseert grootste boekverkiezing van het jaar ooit

 


Gesponsorde boeken