Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Proza Pitch #2 bij Barts Boekenclub - editie 2016

Tijdens de Hebban Proza Pitch kunnen schrijvers in filmpjes van 2 minuten (de 'elevator pitch') hun boek onder de aandacht brengen van lezers. Morgen staat al weer de derde aflevering van Barts Boekenclub op het progamma in het Betty Asfalt Complex. Vandaag de proza pitches van de tweede editie van 2016: Thijs Feuth en Corina Duijndam. Je kunt je nog steeds aanmelden voor de Hebban Proza Pitch!

De gekleurde werkelijkheid van Corina Duijndam

In De gekleurde werkelijkheid beschrijft Corina Duijndam haar ervaringen met jongeren in achterstandswijken. Ze komt als ‘vreemdelinge’ in de Parijse banlieue terecht en woont er een tijdje bij een Afrikaanse jongen, Oneboy. Ze beschrijft hoe Adama, een knappe twintiger, het ondanks de vooroordelen over jongeren uit de Franse buitenwijken probeert te maken als fotomodel én als assistent op een middelbare school. Ze analyseert wat er gebeurt na de aanslag op Charlie Hebdo. Ze verhuist naar Osdorp, waar ze vriendschap sluit met islamitische pubers. En ze vertelt over Amal, die aan den lijve ondervindt hoe het is om als jonge moslima met Marokkaanse roots in Nederland te wonen. Betrokken en van binnenuit: De gekleurde werkelijkheid laat zien wat er in de buitenwijken wérkelijk gebeurt. 

De gekleurde werkelijkheid verscheen in februari 2016 bij uitgeverij Querido.

Zwarte ogen van Thijs Feuth

Finland als decor in literair debuut van Thijs Feuth 
Karel Marsman, een uiterst succesvolle advocaat met uitzicht op een leerstoel aan de universiteit, stopt plotseling met zijn werk en onttrekt zich aan het maatschappelijk bestaan door, zonder zijn vrouw er vooraf van op de hoogte te brengen, naar het noorden te reizen. Hij gaat naar Finland, naar de moerassen, waar hij mensen ontmoet en dieren, maar niet erg veel. Langzaam komt de lezer erachter dat zich daar een paar jaar eerder in het leven van Karel een persoonlijk drama heeft afgespeeld.
 

Zwarte ogen verscheen in oktober 2015 bij uitgeverij De Arbeiderspers.

Zondag is er weer een nieuwe Barts Boekenclub waarin Bart Gielen Charles Groenhuijsen en Lykele Muus ontvangt. 

 

De Hebban Proza Pitch is er voor auteurs

Ben je auteur en wil je je nieuwste boek onder de aandacht brengen van lezers (live on stage bij Bart Boekenclub) stuur dan een berichtje naar de redactie van Hebban. Alle proza pitches worden opgenomen en gepubliceerd op Hebban. 

 Over de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Proza Pitch #2 bij Barts Boekenclub - editie 2016

 

Gerelateerd

Over

Gesponsorde boeken