Advertentie

Hebban vandaag

Video /

Hebban Proza Pitch #4 bij Barts Boekenclub - editie 2016

door Hebban Crew 5 reacties
Tijdens de Hebban Proza Pitch kunnen schrijvers in filmpjes van 2 minuten (de 'elevator pitch') hun boek onder de aandacht brengen van lezers. Vandaag de proza pitches van de vierde editie tijdens Barts Boekenclub in het Betty Asfalt Complex: Ria Schopman en Chinouk Thijssen. Je kunt je nog steeds aanmelden voor de Hebban Proza Pitch!

Alea van Ria Schopman

Alea is een sfeervolle psychologische roman over een vrouw die na meerdere confrontaties met de dood probeert haar angst te overwinnen en haar verdriet te verwerken.

Als beeldend kunstenaar Odiel na haar moeder en broer ook nog haar vader verliest, besluit ze haar jachtig bestaan te verruilen voor een periode van bezinning op een dunbevolkt Schots eiland. Zij hoopt dat de stilte haar zal helpen de inzichten waar ze naar op zoek is, te vinden. Haar vlucht neemt een verrassende wending als zij daar de verhalen hoort over Alea, een ziek meisje dat al jarenlang door haar moeder opgesloten wordt. De dorpelingen zijn er van overtuigd dat Alea alleen in haar moeders hoofd bestaat. Vastbesloten gaat Odiel echter op onderzoek uit. Dan blijkt dat voor mensen die het verleden niet kunnen laten rusten, op dit eiland het gevaar voortdurend op de loer ligt. Zal de vrouw erin slagen de situatie op het eiland te redden, of redt deze zaak haar?

Hij is van mij van Chinouk Thijssen

Had ik deze baan maar nooit gekregen. Had ik Arthur maar nooit ontmoet. Helaas kunnen we dit soort dingen alleen achteraf zeggen.

Wanneer Zara in de winkel Next View komt te werken ontmoet ze Arthur. Hij is leuk, charmant en geeft haar alle aandacht. Haar verliefdheid is niet tegen te houden, maar Arthur heeft meer aanbidders. Sommige gaan wel heel ver om hun doel te bereiken: Zara uit de weg werken. Ze heeft het gevoel dat ze continu in de gaten wordt gehouden, en wanneer een van haar collega’s vermist lijkt te zijn, wordt Zara al snel als verdachte aangewezen.

Heb jij je Elevator Pitch al klaar?

We zijn altijd op zoek naar leuke deelnemers voor de Hebban Proza Pitch. Is je debuutroman nét verschenen of ligt je tiende boek (vijfde, zesde of negende mag natuurlijk ook) nu in de winkel. Vertel erover live on stage aan het enthousiaste publiek van Barts Boekenclub. Alle pitches worden opgenomen en gepubliceerd op Hebban.

Hier vind je eerdere pitches.
Meer weten? Gebruik het contactformulier.Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Proza Pitch #4 bij Barts Boekenclub - editie 2016

 

Gerelateerd

Over

Ria Schopman

Ria Schopman

Ik ben Ria, schrijver van de roman ‘Alea’ die op 17 maart 2014 op spectacula...

Chinouk Thijssen

Chinouk Thijssen

Chinouk Thijssen (Rotterdam, 1983) is bekend van haar YA-thrillers Fataal spel, ...

Gesponsorde boeken