Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Community /

Hebban Reading Challenge #2 - De leesclubs

door Hebban Crew 21 reacties
In de Hebban Reading Challenge 2019 hebben we twaalf thema's voor je, waarvan we er elke maand eentje uitgebreid behandelen om jou te inspireren bij je keuzes. In februari is dat 'Lees een populair leesclubboek'. Maar waar vind je die? Ontdek hier hoe je de meest succesvolle Hebban leesclubtitels van de afgelopen jaren kunt vinden.

Hebban Reading Challenge 2019 | De thema's: jan-jun, jul-dec | Top 100 gelezen | Top 100 voorgenomen | FAQ

Februari - Lees een populair leesclubboek

Op Hebban organiseren we jaarlijks bijna 150 leesclubs, waar duizenden lezers aan meedoen. Sommige boeken worden bejubeld door de deelnemers en soms vallen er wat kritische noten in de discussie. Kies een boek dat in de Hebban Leesclubs of in een andere (online of offline) leesclub hoge ogen heeft gegooid. De in Hebban Leesclubs besproken boeken krijgen na afloop van de discussie allemaal een eindwaardering mee. Het gemiddelde van de sterwaarderingen van de vijftien leesclubdeelnemers. Deze eindwaarderingen houden we bij in de Hall of Fame. Daar kun jij dus je volgende favoriete boek vinden.

De Hebban Leesclub Hall of Fame

Hall of Fame 2019

2019 is nog maar vers, dus de Hall of Fame van dit jaar is nog vrij leeg. De twee al geeindigde leesclubs hebben wel goed gescoord en zijn dus prima keuzes voor dit challengethema. Het dwaallicht van Willem Elsschot is een van de prachtige klassieke heruitgaven van Uitgeverij Polis. De roman eindigde op een fantastische 4,6 ster gemiddeld. Goed om te weten: vrijwel alle Elsschot-leesclubs eindigden op 4 of 4,5 ster. De tweede leesclub scoorde een 4*-eindwaardering en draaide om de feelgoodroman Onder de sterren van Montpellier van Marina Folkers.

Ga naar Hall of Fame 2019

De Engelstalige Hall of Fame (alle jaren)

Op Hebban hebben we ook regelmatig leesclubs georganiseerd met Engelstalige boeken, die in één gedeelde Hall of Fame belanden (niet uitgeplitst per jaar). Hier vind je prachtige romans zoals Eleanor Oliphant is completely fine dat een bijna unanieme 5*-beoordeling krijg en het indrukwekkende Circe van Madeline Miller. Lees je geen Engels? Geeft niks, veel van deze boeken zijn inmiddels ook in het Nederlands verschenen. Klik door naar de auteurspagina en ontdek de (eventuele) Nederlandse vertalingen.

Ga naar Hall of Fame -Engelstalig

Hall of Fame 2018

Tijdens de Week van de Leesclub werd De laatste getuige van Frank Krake uitgeroepen tot Hebban Leesclubboek van het Jaar 2018. Het levensverhaal van Wim Aloserij maakte enorme indruk. Zes romans zaten Krake's boek op de hielen met een knappe 4,5*-eindwaardering. Kijk in de Hall of Fame 2018 welke dat waren!

Ga naar Hall of Fame 2018

Hall of Fame 2017

In 2017 was het de autobiografische roman Izar van Carlo Groot die door de vijftien leesclubdeelnemers werd geprezen. Het was een goed jaar voor leesclubs. Veel hoge eindscores.

Ga naar Hall of Fame 2017

Hall of Fame 2016

Schuim der aarde van Roxane van Iperen maakte het tot Leesclubboek van het Jaar 2016, in de nek gehijgd door managementboek De Corporate Tribe.

Ga naar Hall of Fame 2016

Thrillerleesclubs van voor 2016

Voordat de Hebban Leesclubs in alle genres werden georganiseerd, lag het zwaartepunt op de thrillers. Ontdek de Hall of Fame van thrillers die tussen 2010 en 2016 in een leesclub werden besproken.

Hebban Thriller Hall of Fame (van voor 2016)

In al deze Halls of Fame kun jij je volgende favoriete boek zoeken. Wanneer is een boek hoog genoeg geeindigd voor het Challenge-thema van februari? Dat mag je zelf inschatten. Een score van 4 sterren of hoger is natuurlijk heel mooi, maar als jij een boek ziet dat je heel erg leuk lijkt en het heeft een lagere eindwaardering in de leesclub, dan kun je die ook prima afvinken voor je Challenge-thema.

De Week van de Leesclub

De allereerste Week van de Leesclub is inmiddels afgelopen, maar er is nog een aantal winacties open. Pak nog snel even je kans en geniet na van deze geweldige themaweek:

Tot en met 10 februari kun je nog kans maken op:

- een van de tien Boekenpost-pakketten

- een exemplaar van De leesclub aan het einde van de wereld

- de roman Uit de maat voor je hele leesgroep!

- het waargebeurde Ze kwam uit Marioepol voor je hele leesgroep!

- de debuutroman Desalnietbemind voor je hele leesgroep!

- een gratis leesclubexemplaar van On The Come Up van Angie Thomas!

Lees meer ...

Bekijk het januari-thema: Lees een boek dat je getipt is door de Hebban Boekentipper.Over de auteur

Hebban Crew

2487 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Reading Challenge #2 - De leesclubs

 

Gerelateerd

Over

Willem Elsschot

Willem Elsschot

Willem Elsschot (pseudoniem van Alfons De Ridder) werd geboren in een Antwerps b...

Overig

Hebban Leesclub Hall of Fame 2019

op 11 februari 2019 door Hebban Crew 79 boeken 23 volgers 0 reacties

Hebban Leesclub Hall of Fame 2018

op 17 april 2018 door Hebban Crew 94 boeken 14 volgers 11 reacties 3 likes

Hebban Leesclub Hall of Fame 2017

op 10 januari 2017 door Hebban Crew 123 boeken 31 volgers 0 reacties 3 likes

Hebban Leesclub Hall of Fame 2016

op 02 maart 2016 door Hebban Crew 123 boeken 29 volgers 4 reacties 8 likes

Hebban Thriller Leesclub Hall of Fame 2010-2016

op 02 maart 2016 door Hebban Crew 168 boeken 18 volgers 0 reacties 1 like

Hebban Leesclub Hall of Fame (Engelstalige boeken)

op 10 januari 2017 door Hebban Crew 59 boeken 22 volgers 3 reacties 4 likes